Home Geschiktheid Moet je een coaching in balletstijl proberen?

Moet je een coaching in balletstijl proberen?

0
Moet je een coaching in balletstijl proberen?


Barre-lessen kunnen geweldige dingen doen voor je bilspieren, dijen en romp, maar als dat zo is, doe dat dan Echt wil je sterk zijn als een ballerina, overweeg dan een ballettraining. Deze totale lichaamsbewegingsoefening versterkt en verlengt niet alleen de spieren; het beschikt over een aantal duidelijke secundaire voordelen, zoals een betere houding, balans en zelfvertrouwen, zegt Victoria Marr, directeur en medeoprichter van Gladde techniek Ballet Health.

Wat is een ballettraining en hoe is deze te vergelijken? barre? Lees verder om erachter te komen of deze nieuwe draai aan ballet iets voor jou is.

Wat is een ballettraining?

“Ballet (exercises) neemt je mee door het hele traject van een balletles”, zegt Chris Vo, directeur programmering, groepsfitness bij Equinox en Equinoxmedia. Maar met een twist. Naast plies, arabesken en andere klassieke bewegingen kan een typische ballettraining ook bestaan weerstand banden om de armen en rug te versterken of planken voor kernsterkte. Hoe dan ook, het resultaat is een zachte cardiotraining die je vormgeeft, versterkt en je een licht, flexibel en sierlijker gevoel geeft.

Een mind-body-workout

Balletgerichte reduce gaan niet alleen over het opbouwen van een beter lichaam. “Dans kan tot een lange lijst voordelen leiden”, zegt Vo. Naast verbeterde flexibiliteit, coördinatie en balans kan dans ook stress en depressie verminderen, zegt hij. Ontsnappen naar de danswereld kan je ook helpen bewuster te worden, voegt Marr toe. “Mentaal moet je je absoluut gedurende die 30 tot 40 minuten concentreren en alle andere stress en afleidingen blokkeren”, legt ze uit. Onderzoek ondersteunt haar theorie. Een recente bijvoorbeeld studie ontdekte dat dansstudenten een grotere mindfulness en levenstevredenheid rapporteerden dan studenten in andere disciplines.

Hoe verschillen ballettrainingen van barrelessen?

Op het eerste gezicht klinken ballet- en barretrainingen misschien hetzelfde, maar er zijn enkele subtiele (en niet zo subtiele) verschillen. Dit zijn de belangrijkste manieren waarop ze van elkaar verschillen.

Coördinatie en ritme. “Een goede barretraining werkt aan coördinatie en ritme, maar richt zich op de meer basale balletpassen”, zegt Marr. “(Echter) er is nog meer kans om het werk aan je coördinatie en ritme te bevorderen zodra je de barre verlaat, terwijl je begint te werken met een groter bewegingsvocabulaire en langere danssequenties opbouwt.”

Sterkte van het bovenlichaam. Wil je ballerina-armen? Boek dan een balletles. Hoewel barrewerk magie kan doen voor je onderlichaam, richt het zich niet altijd op de rug en armen, zoals wanneer je over de vloer sjerpt met de armen naar buiten of boven je hoofd gestrekt.

Cardiovasculair uithoudingsvermogen. “Er is meer mogelijkheid voor een groter bereik, dynamische bewegingen buiten de barre”, zegt Marr. Bovendien laat het gelijktijdig bewegen van uw armen en benen uw hart sneller kloppen! Ballet is zo effectief voor de gezondheid van het hart dat onlangs is gebleken studie ontdekte dat regelmatig dansen met matige intensiteit het risico van overlijden aan een hartziekte met 46 procent verminderde.

Waargenomen inspanning. “Ze kunnen allebei op verschillende manieren inspannend zijn, maar als je verdwaald raakt in het artistieke en theatrale facet van een balletles, is de waargenomen inspanning op de een of andere manier veel minder”, zegt Vo.

De funfactor. “Barre-trainingen hebben de neiging om aan te voelen als trainingen, (en zijn) meestal gericht op een kleiner bewegingsbereik, hoge herhalingsoefeningen en lichte weerstandsoefeningen”, zegt Vo. Daarentegen zorgen de sprongen, sprongen en bochten van een balletles ervoor dat je je, nou ja, een danser voelt.

Als je tussen de twee twijfelt, is het goede nieuws dat je niet de een boven de ander hoeft te kiezen. “Beide hebben hun plaats en vullen elkaar uitstekend aan”, zegt Marr.

Maar als je er nog steeds niet van overtuigd bent dat ballet dat wel is Echt oefening, overweeg de resultaten van een recente meta-analyse. Toen onderzoekers de resultaten van 28 onderzoeken beoordeelden, ontdekten ze dat dans dat wel was meer effectiever dan traditionele oefeningen voor het verbeteren van de flexibiliteit en balans en het verminderen van BMI, lichaamsvet en triglyceriden. En het was web zo gunstig als lichaamsbeweging voor de cardiovasculaire gezondheid. Dus ga je gang en dans je hart uit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here