Home Verbouwing Hoe je een waslade bouwt in 10 eenvoudige stappen!

Hoe je een waslade bouwt in 10 eenvoudige stappen!

0
Hoe je een waslade bouwt in 10 eenvoudige stappen!


Laten we een waslade bouwen!

19C597E1 DC65 4EC1 8FD3 E7290ACDEEF4
Zo bouw je een waslade in 10 eenvoudige stappen! 12

Materialen die ik heb gebruikt om de waslade te bouwen

Stap 1: Snijstukken voor de lade

Er zijn 7 onderdelen nodig om het lichaam te maken. Dus niet veel. Als u graag een wasladeplannen instellen met afmetingen dan heb ik die beschikbaar, er zit ook een CNC-snijbestand bij als je een CNC hebt. Ik heb mijn kasten persoonlijk geverfd, dus ik gebruikte gewoon het 3/4 “plaatmateriaal waarvan ik restjes had, in dit geval MDF.

Ik start met het leggen van de zijstukken op hun rug en het bevestigen van wat de bodem zal zijn. Bij het samenvoegen van dingen zal het voor alles hetzelfde proces zijn, ik heb DAP’s lashoutlijm gebruikt, vervolgens voorgeboord en in een schroef gedraaid

Waslade1
Zo bouw je een waslade in 10 eenvoudige stappen! 13

Stap 2: De teenplaat voorbereiden en de zijkanten van de waslade bevestigen

Deze rand hier zal de plek zijn waar de teenschopplaat naar binnen gaat, en dat is dit bord hier. Ik gebruik het als afstandhouder om ervoor te zorgen dat de onderkant vierkant is bevestigd. Nadat ik het had gebruikt om het bord van binnenuit uit te lijnen, gebruikte ik het ook als afstandsstuk om me te helpen bij het voorboren en indraaien van een schroef. Controleer nogmaals of het werkte; dat gebeurde, dus ik ga door met hechten. Ik gebruikte deze truc opnieuw toen ik door het middengat moest rennen. Zolang de plaat vlak aan de voorkant ligt, geeft deze aan waar het 3/4 materiaal begint voor het voorgeboorde gat.

Nadat ik de eerste zijde had bevestigd, heb ik de tweede zijde op dezelfde manier bevestigd. Maar omdat de teenschop nu niet meer naar binnen previous om te controleren of deze vierkant is, heb ik gewoon tape gebruikt. Ik heb de bovenkant gemeten en vervolgens gecontroleerd of de onderkant overeenkwam voordat ik mijn schroeven erin draaide om hem te bevestigen.

Waslade1 1
Zo bouw je een waslade in 10 eenvoudige stappen! 14

Stap 3: De teenschopplaat bevestigen

Het volgende is het bevestigen van de teentrap, die excellent gelijk moet liggen met beide zijstukken en de voor- en achterkant. Hetzelfde geldt voor het achterbord dat de achterkant van het platform zal vormen zodra deze kast rechtop staat. Excellent, de onderkant is klaar, dus laten we dit nu omdraaien, maar laat het nog steeds op zijn achterkant liggen en start aan de bovenste planken te werken. Dit bord hier zal de zijkanten aan de achterkant met elkaar verbinden, terwijl het me ook een plek geeft om het later in de muur te schroeven als ik het in de ruimte installeer.

Als ik zoiets vlak met elkaar verbind, verplaats ik mijn werkstuk indien mogelijk graag naar de rand van mijn werkbank. Op deze manier heeft mijn boormachine ruimte om recht naar binnen te gaan in plaats van onder een hoek waar ik een schroef zou kunnen uitblazen.

waslade 3
Zo bouw je een waslade in 10 eenvoudige stappen! 15

Stap 4: Het laatste bord bevestigen

Het laatste stuk dat hier moet worden bevestigd, is een soortgelijk bord als het vorige, maar dit verbindt de voorkant van de zijkanten. Omdat ik mijn werkbank niet kan gebruiken om hem tegenaan te laten rusten, gebruik ik graag een klem als derde hand. Deze knijpklemmen zijn geweldig om ze in de algemene ruimte huge te houden, terwijl ik één kant tegelijk excellent geplaatst en bevestigd krijg. Dit bord geeft me iets om later in een aanrecht te verpesten als het wordt geïnstalleerd.

waslade 4
Zo bouw je een waslade in 10 eenvoudige stappen! 16

Stap 5: De achterkant aan de waslade toevoegen

Oké, met dat eraan huge, laat me dit nu ronddraaien, omhoog kantelen, en zo hebben we een kast. Oh, ik vergat de achterkant. Wacht even, dat is een snelle toevoeging. Laten we dit ding gewoon weer neerleggen, maar deze keer op zijn gezicht. Ik heb de achterkant gemaakt van 1/4” MDF omdat het niet tremendous dik hoeft te zijn. 1/4”-materiaal zal het uitstekend doen om het vierkant te houden en te voorkomen dat het in rekken gaat.

Je zult zien dat mijn rug in twee stukken is. Dat komt omdat ik restjes gebruik en me niet bekommer om de achterkant, die aan de binnenkant zal zitten en nooit gezien zal worden, een uiterlijk heeft. Als je er toch final van hebt, kun je het altijd uit één stuk maken

Oké, en nu is dat een voltooid lichaam. Dus laten we dit voorlopig gewoon opzij schuiven om ruimte te maken voor mij om de onderdelen erin te brengen om de binnenlade uit te bouwen waarin de mandjes passen.

waslade 5
Zo bouw je een waslade in 10 eenvoudige stappen! 17

Stap 6: De pasvorm vastzetten en de zijkanten bevestigen

Al deze onderdelen staan ​​ook op de plannen en de kniplijst, maar ik pak eerst wat de onderste zal zijn. Persoonlijk vind ik het altijd leuk om er zeker van te zijn dat het in het lichaam previous voordat ik er dingen aan vastmaak, alleen omdat het bekend is dat ik eerder het verkeerde onderdeel pakte, maar toen ik er eenmaal zeker van was dat het paste, bevestigde ik de twee zijkanten die op vleugels lijken. Deze hebben dados die erin zijn gesneden zodat de onderkant er meteen in kan glijden.

Deze bodem wordt vergrendeld zodra de voor- en achterkant zijn bevestigd, maar ik ging door en gooide er een paar schroeven in. Ik ging naar de achterkant en bevestigde de speciaal ontworpen achterkant. Deze gleuven en deze voorgeboorde gaten zijn nodig voor de ondergemonteerde ladegeleiders die ik ga gebruiken.

Als je mijn exacte afmetingen gebruikt, kun je niet alleen de exacte mandjes gebruiken die in deze waslade passen, maar ook de exacte ladegeleiders. Weet echter dat als u de afmetingen wilt wijzigen, u waarschijnlijk andere ladegeleiders moet aanschaffen en het ontwerp van dit achterste deel moet veranderen. Een andere optie is om de afmetingen te veranderen naar wat je wilt, maar dan ladegeleiders aan de zijkant te gebruiken en je geen zorgen te maken over de ondergemonteerde ladegeleiders. Veel opties.

waslade 6
Zo bouw je een waslade in 10 eenvoudige stappen! 18

Stap 7: De voorkant voltooien

Als ik naar de voorkant van dit geheel ga, bevestig ik het grote voorpaneel. Dit lijkt op dit second misschien groot en saai, maar je zult zien waarom deze schaal nodig is. Voor nu, laat me doorgaan en het in het lichaam plaatsen om er zeker van te zijn dat het er allemaal goed uitziet… en dat is ook zo. Zo simpel is het, nu zijn alles hier de laatste particulars.

waslade 7
Zo bouw je een waslade in 10 eenvoudige stappen! 19

Stap 8: De waslade laten glijden!

Ik zou de ondergemonteerde ladegeleiders aan de onderkant van de kast kunnen bevestigen. Het lijkt hier zo. Ga vervolgens naar de binnenkant van de kast en bevestig de rails met schroeven. Om de twee met elkaar te verbinden, kon ik het binnenste gedeelte naar de carrosserie dragen, het op de rails plaatsen en het vervolgens naar binnen duwen totdat de twee componenten in elkaar klikten. Het is zo bevredigend. Omdat ik de mijne op twee deuren en een bovenste lade liet lijken, kroop ik naar binnen en bevestigde deze stukken aan de buitenkant door ze aan de binnenkant huge te schroeven terwijl Jacob ze op de juiste afstand hield.

waslade 8
Zo bouw je een waslade in 10 eenvoudige stappen! 20

Conclusie: het eindproduct

Het is nogal moeilijk om een ​​goede hoek van deze kast te krijgen, omdat de ruimte erg krap is, maar zonder dat het aanrechtblad op zijn plaats zit, kun je zien hoe het werkt. Er passen excellent twee mandjes op de lade, zodat je deze eruit kunt trekken en je kleding erin kunt gooien, en deze vervolgens weer kunt opbergen door hem erin te schuiven. Zacht gesloten uiteraard.

Zelfs als het aanrecht erop staat, heb ik voldoende ruimte om de mandjes in en uit te halen of gewoon kleding erin te gooien en vervolgens weer dicht te doen. Ik vind het geweldig hoe het eruit ziet als drie componenten. Terwijl het meubel aan de linkerkant eigenlijk een bovenste lade is en twee deuren aan de onderkant.

Ik heb een vierdelige serie video’s waarin ik bespreek hoe je MDF op de juiste manier kunt verven, hoe je op maat gemaakte kasten kunt bouwen, hoe je in de winkel gekochte kasten kunt upgraden en ook hoe je een aanrechtblad kunt bouwen van schroot van 2x4s! Dus als je wilt zien hoe ik de hele kamer waar je nu naar kijkt, heb opgebouwd, bekijk dan de hyperlinks in de beschrijving. Als je het je kunt voorstellen, kun je het bouwen en ik hoop dat ik een inspiratie of gids ben om je op weg te helpen. Ik zie je bij mijn volgende undertaking.

waslade klaar
Zo bouw je een waslade in 10 eenvoudige stappen! 21

Additional dingen die ik heb gebruikt om deze waslade te bouwen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here