Home Domotica SteamPunk Manufacturing unit komt tot leven met een Arduino

SteamPunk Manufacturing unit komt tot leven met een Arduino

0
SteamPunk Manufacturing unit komt tot leven met een Arduino


Het is één ding om een ​​artistieke steampunk-vertoning te maken. Maar (CapeGeek) voegde eraan toe een Arduino om het show tot leven te laten komen. Het show heeft veel buizen en draden. De manometer domineert het scherm, maar er zijn nog veel meer interessante onderdelen. Bekijk het in de onderstaande video.

Van de maker:

Het achtergrondverhaal is een fictieve fabriek die een meerfasig proces doorloopt. Het begint met licht en geluid, beginnend in een klein buisje in een hoek, de naald op een grote meter begint te stijgen, en vervolgens licht een groter buisje bovenaan op in verschillende kleuren. Ten slotte licht het hoge glazen reactorvat op om een ​​of ander proces te starten. Al die tijd, naarmate de reeks vordert, gaat het gepaard met fabrieksmotorgeluiden en borrelende processen. Ten slotte geeft een luid glasbreukgeluid aan dat het proces tot een catastrofaal einde is gekomen! Dan begint de reeks om te keren, waarbij de lichten opeenvolgend worden uitgeschakeld, de naald willekeurig rondspringt en vervolgens afneemt, en uiteindelijk zijn alle lichten uit, wat aangeeft dat de fabriek is uitgeschakeld.

We waren vooral gecharmeerd van de destillatiekolom. We betwijfelen of we dit venture precies zouden dupliceren, maar er zijn hier genoeg dingen om te lenen voor je eigen creaties.

Wij genieten altijd Steampunk-computers. Maar we houden ook van degenen met ongebruikelijke componenten, zoals de destillatiekolom of een ketting.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here