Home Meubilair Hoe je een kunstzinnige ezel bouwt

Hoe je een kunstzinnige ezel bouwt

0
Hoe je een kunstzinnige ezel bouwt


Korte inhoud: Deze ezel is gemaakt van gespleten beukenhout en stalen {hardware} en heeft een A-vormig body met schuine poten. De centrale steun kantelt om tegemoet te komen aan de ergonomie van de schilder, met schuifbeugels die het canvas op zijn plaats vastklemmen. Het kan zittend of staand gebruikt worden. In een hokje staan ​​penselen en verf. Samen vormen de elementen van dit stuk een elegant, ingetogen ontwerp dat niets afdoet aan het kunstwerk.


Dit stuk, mijn Claver-schildersezel, is vernoemd naar en gemaakt in opdracht van een vriend die zichzelf was gaan leren schilderen met olieverf en klaar was om te investeren in een staande ezel. De enige parameters die hij me gaf, hadden betrekking op functionaliteit, waardoor ik volledige creatieve vrijheid had bij het ontwerpen.

Kunst ezel illustratie
Gemaakt van gespleten beukenhout en stalen {hardware}, Met deze ezel staat jouw schilderij centraal. Je kunt hem zittend of staand gebruiken, doeken tot een hoogte van 120 cm vastklemmen en hem 0° tot 15° kantelen.

Voor de hoofdcomponenten heb ik beukenhout gekozen, waarbij ik waar mogelijk riftgezaagd heb gebruikt. Omdat beuk opvallende roggenvlekken heeft, is het verschil tussen plat en kwartiersgezaagd aanzienlijk. De rustige korrel, de dichtheid en het niet-poreuze oppervlak lenen zich goed voor een ezel, die vaak wordt blootgesteld aan vocht en verf. Om dezelfde redenen heb ik voor roestvrijstalen {hardware} gekozen. Dankzij de dichtheid en sterkte van het hardhout kon ik de schuine poten en de canvassteun, twee belangrijke componenten, verkleinen voor een veel eleganter body. Ik heb gekozen voor lokaal geoogste peren voor een decoratief paneel in een hokje met penselen en verf. Het vormt een aanvulling op het beukenhout en maakt een assertion zonder af te leiden van het geheel. Samen hebben mijn vriend en ik een ingetogen stuk geland dat niet zou concurreren met het kunstwerk, maar toch prachtig op zichzelf zou staan.

Masterwig zorgt voor bijpassend hoekschrijnwerk

Het hoofdframe is A-vormig en de schuine poten zorgen voor een stabiele stand. Dit betekent op zijn beurt schuine pen-en-gatverbindingen. Om het gedoe van schuin schrijnwerk tot een minimal te beperken, heb ik met mijn hakzaag een masterwig van 3° multiplex uitgesneden. Een tapse mal op de tafelzaag zou ook werken. De sleutel is om alleen deze wig te gebruiken bij het kantelen van onderdelen voor schrijnwerk.

Schuine pennen met een wig van 3°

Op lengte gesneden

Een wig die aan de slee is vastgeplakt, houdt de rails in de juiste hoek.

Begint met het op lengte knippen van de schuine uiteinden.

Een wig die aan de slee is vastgeplakt, houdt de rails in de juiste hoek. Door tijdens het hele proces dezelfde wig te gebruiken, garandeert Russell dat alle sneden in dezelfde hoek plaatsvinden, wat de complexiteit van de verbinding vereenvoudigt. Ze begint met het op lengte knippen van de schuine uiteinden.

Op lengte gesneden diagram

Snijd de schouders

Gebruik de wig en een stop aan beide zijden van het mes om de schouders door te snijden.

Nadat u de eerste schouder hebt afgesneden, brengt u de snede over naar het andere vlak met een winkelhaak en een mes.

Gebruik de wig en een cease aan beide zijden van het mes om de schouders door te snijden. Nadat u de eerste schouder hebt afgesneden, brengt u de snede over naar het andere vlak met een winkelhaak en een mes. Reset de wig en het stopblok voor de tweede snede.

Knip het schoudersdiagram uit

Snijd de wangen

Zaag de wangen af ​​met de lintzaag met de wig onder de rail.

Zaag de wangen af ​​met de lintzaag met de wig onder de rail. Plak de wig huge aan het hek om beschadiging te voorkomen. Nadat hij tot aan de schouder heeft gezaagd, rondt Russell de pennen af ​​zodat ze in de gefreesde gaten passen.

Knip het wangendiagram uit

Start voor de pennen met de schouders. Gebruik een standaard afgekorte slee en plak de wig op zijn plaats, waarbij u hem van rechts naar hyperlinks draait tussen de schoudersneden. De wangsneden zijn even eenvoudig. Plaats bij de lintzaag de wig op de tafel en plak deze op het hek. Gebruik het dan als een schuin platform bij het scheuren van de wangen. De wig komt ook van pas bij het zagen van schuine gaten.

De rails sluiten aan op een tussenstijl met rechte pen-en-gatverbindingen. Om de schouder-tot-schouderlengte van de stijl te bepalen, previous u het A-frame droog aan en meet u vervolgens tussen de rails. Voordat u het A-frame gaat lijmen, installeert u de schroefdraadinserts en scharnieren en boort u de doorlopende gaten voor de verlengarmen.

Er is meer vormgeving nodig vóór het lijmen. De poten krijgen aan de bovenzijde een lichte ronding passend bij de gebogen stukken op de beugels en eindkappen. En aan de onderkant worden ze uitgesneden met dezelfde 3°-masterwig als bij de dwarsslede, zodat ze vlak op de vloer zitten. Draai vervolgens de onderkant een beetje rond en bekleed ze met leer. De buitenranden van de poten worden geprofileerd met een 1-3⁄4 inch. vingernagelbitje met middenlager. Gebruik dit profiel als referentie om de bovenkant van de verlenging vorm te geven

Hoe je een kunstzinnige ezel bouwt sprd imgVan Fijne Houtbewerking #308

Foto’s: Barry NM Dima

Tekeningen: Christopher Mills

Om het artikel te bekijken, klikt u op de Bekijk PDF knop hieronder.

Vakman Schommelstoel

Klassieke stijl ontmoet consolation in deze stoere eikenhouten schommelstoel.

Video: Hoekschrijnwerk eenvoudig gemaakt

Tom McLaughlin laat zien dat het maken van de schuine armleuningen van zijn Adirondack-stoel veel eenvoudiger is dan het lijkt

Het maken van op maat gemaakte messing {hardware}

Clark Kellogg laat je zien hoe je je eigen metalen {hardware} kunt maken met behulp van veel van de gereedschappen die je al hebt, plus een handvol andere.

GRATIS PDF downloaden

wanneer u hieronder uw e-mailadres invult.

Bekijk PDF


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here