Home Reis Het verkennen van China’s minder bekende Xi’an • We bloggen de wereld

Het verkennen van China’s minder bekende Xi’an • We bloggen de wereld

0
Het verkennen van China’s minder bekende Xi’an • We bloggen de wereld


Mijn laatste reis naar de voormalige hoofdstad van China ging vooraf aan een uitgestrekte week Gansu provincie, dus toen ik dacht aan alle dingen die ik in Xi’an kon doen, werd ik ongerust. Ik had niet veel tijd om te verkennen, zelfs niet als je bedenkt dat ik de stad Xi’an beklom slechts enkele minuten nadat de iconische vestingwerken waren geopend.

Ik ben natuurlijk een beetje dramatisch. Hoewel ik na minder dan een uur weer naar straatniveau afdaalde om mijn trein naar Lanzhou te halen, had ik na mijn avontuur in het Wilde Westen van China nog drie volle dagen de tijd om de attracties van Xi’an opnieuw te bezoeken – en hopelijk nieuwe te ontdekken. .

Dus, Is Xi’an een bezoek waard? Absoluut, al zeg ik dat als iemand die er in ruim tien jaar meerdere reizen heeft gemaakt. Als je er nog nooit bent geweest, kan het moeilijk te begrijpen zijn waarom je überhaupt zou moeten gaan.

Waar te verblijven in Xi’an

Als het om accommodations in Xi’an gaat, is mijn favoriete plek om te verblijven de laatste tijd de Jap Home boetiekhotel. Gelegen op slechts een steenworp afstand van zowel de Klokkentoren als de zuidelijke ingang van de stadsmuur, en met voorzieningen zoals een free of charge (en uitgebreid) afternoon tea-buffet als aanvulling op de stijlvolle kamers en het even vullende ontbijtbuffet, is dit waarschijnlijk mijn favoriete plek om te verblijven Xi’an.

Uiteraard bestrijkt de accommodatie in Xi’an het hele scala, of je nu op zoek bent naar iets (veel) eenvoudiger dan wat ik heb aanbevolen, of op zoek bent naar het meest weelderige verblijf dat mogelijk is. Liefhebbers van luxe zullen dol zijn Sofitel Legend Folks’s Grand Resort, terwijl Xi’an Hantang-huis zou de backpackersmassa waar ik deel van uitmaakte tijdens mijn allereerste reis naar Xi’an moeten sussen.

De beste dingen om te doen in Xi’an

Loop (of fiets) de stadsmuur van Xi’an

De De stadsmuur van Xi’an is een van mijn favoriete plekken in de stad – en niet alleen vanwege het geweldige uitzicht. Hoewel het bouwwerk in de loop der jaren ongetwijfeld is gereconstrueerd, loopt er een verbazingwekkende stroming onder de muur, die in de 14e eeuw door de eerste Ming-keizer Zhu Yuanzhang werd gebouwd om de hoofdstad van zijn dynastie te beschermen. Of je nu door deze vestingwerken loopt zoals ik dat doe, of een fiets huurt, het is onmogelijk om niet het belang te voelen van wat ze vertegenwoordigen.

Robert Schrader

Robert Schrader is een reisschrijver en fotograaf die sinds 2005 zelfstandig de wereld rondreist en onderweg schrijft voor publicaties als “CNNGo” en “Shanghaiist”. Zijn weblog, Go away Your Each day Hell, biedt een combine van reisadvies, bestemmingsgidsen en persoonlijke essays over de meer esoterische aspecten van het leven als reiziger.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here