Home Mode Hermes-tasnamen leren – Couture USA

Hermes-tasnamen leren – Couture USA

0
Hermes-tasnamen leren – Couture USA


“Wat zit er in een naam? Die heks we name a rose’, geciteerd door William Shakespeare, wat betekent dat een naam slechts een naam is. Namen kunnen echter verschillende betekenissen hebben en een soort macht in zich dragen. Enkele van de meest beruchte luxegoederen hebben gedenkwaardige namen die fashionista’s over de hele wereld herkennen. Als het aankomt op Hermes, vind je tassen die zijn vernoemd naar beroemdheden en paardensportartikelen. In deze weblog gaan we dieper in op enkele van de meest populaire Hermes-tassennamen en waar ze vandaan komen.

Birkin

Hermes 2019 Birkin 30 tas Bougainvillea Epsom kalfsleer

Een van de bekendste namen op het gebied van luxe handtassen, de Birkin-tas, is een van de meest begeerde portemonnees die er bestaan. Deze door de A-lister goedgekeurde tas is populair sinds eind jaren tachtig en is vernoemd naar de ‘it-girl’ en actrice Jane Birkin nadat ze de CEO van Hermes had verteld dat ze een meer functionele tas moesten maken. De beperkte beschikbaarheid van deze gedenkwaardige tas maakt het tot een grote investering in de luxewereld en is verkrijgbaar in vier maten.

Kelly

Hermes Kelly Retourne 32 Tas Bordeaux Togo

De Kelly, oorspronkelijk Sac-a-Depeches genoemd, dateert uit 1892 toen het ontwerp werd geïnspireerd op tassen waarin een zadel kan worden gedragen. De Kelly kreeg zijn huidige naam van wijlen prinses van Monaco, Grace Kelly, toen ze de tas zou gebruiken om haar zwangerschap voor het publiek te verbergen. Deze tas staat bekend als de oudere zus van de Birkin en is verkrijgbaar in twee stijlen, de Sellier en Retourne, en vier maten.

Constance

Constance 18 Tas Oranje Swift

De Constance, ontworpen in 1967 door ontwerper Catherine Chaillet, is gemaakt als een kleine tas voor dagelijks gebruik en vernoemd naar haar dochter. Een Frans woord dat ‘standvastigheid’ betekent. De stijl van deze tas is de pure definitie van de voortdurende erfenis van Hermes. Deze tas heeft de beruchte ‘H’-sluiting en rechthoekige vorm en is verkrijgbaar in vier verschillende maten. Toevallig genoeg stond de Constance bekend als een van Jackie Kennedy’s go-to-portemonnees.

Picotin

Hermes Tri-Color Picotin Lock 18 PM Tas Veelkleurig Taurillon Clemence

Afgeleid van een Frans woord, is Picotin eigenlijk de hoeveelheid voer die aan een paard wordt gegeven, meestal de zak die we paarden op hun neus zien dragen als ze eten. De tas in paardensportstijl is geïnspireerd op deze tassen, waardoor hij een groot interieur heeft voor alle benodigdheden en een riem- en slotsluiting voor dat additional vleugje Hermes.

Evelyne

Hermes Evelyne I PM Tas Rouge H Clemence

Een ander op de paardensport geïnspireerd stuk, de Evelyne, is ontworpen naar de tassen die bedoeld waren om uitrusting voor paardenverzorging te vervoeren. De geperforeerde H is ontworpen om apparatuur zoals borstels te laten drogen en was oorspronkelijk bedoeld om naar het lichaam te worden gedragen, maar nu als luxe tas dragen de fashionista’s de H naar buiten toe. Deze tas is verkrijgbaar in vier generaties en vier maten.

Lees meer over het Hermes-logo en andere ontwerpers in onze weblog: Het kunstenaarschap achter de brand’s.

Jypsiere

Hermes Jypsiere 37 Tas Zwart Clemence

De Jypsiere, gemaakt voor de collecties van 2008 door Jean-Paul Gaultier, ziet eruit als een gestroomlijnde combine van een Birkin en Kelly in een messenger bag. De messenger bag-stijl bootst een jachttas na, gemengd met de stijl van de meest populaire Hermes-tas. Deze tas is verkrijgbaar in vier maten.

Haar tas

Herbag Zip PM Bag Oranje Toile Canvas

Ook wel bekend als het kleine zusje van de Kelly, lijkt de Herbag sterk op zijn tegenhanger, waarbij het verschil zit in de gebruikte materialen. Terwijl Kelly’s meestal van leer zijn, is de Herbag meestal gemaakt van canvas en een leren stuk dat tussen tassen kan worden gewisseld voor een mix-en-match-stijl. De Herbag werd halverwege de jaren 2000 stopgezet en in 2009 opnieuw geïntroduceerd als de Herbag Zip en is verkrijgbaar in in totaal vijf maten.

Andere Hermes-tassen waar je op moet letten:

 • Bolide

 • Colorado

 • Egje

 • Tuinfeest

 • Goed nieuws

 • Jige

 • Lindy

 • Medor

 • Kelly dus

 • Vespa

 • Victoria

 • En meer…

Hulp nodig bij het kiezen van een tas voor je collectie? Wij hebben onze prime samengesteld 15 tassen waar uw collectie naar hunkert enkel voor jou!LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here