Home Geschiktheid Gerecycleerd plastic uit de oceaan krijgt nieuw leven in deze Garmin duikhorlogecomputer

Gerecycleerd plastic uit de oceaan krijgt nieuw leven in deze Garmin duikhorlogecomputer

0
Gerecycleerd plastic uit de oceaan krijgt nieuw leven in deze Garmin duikhorlogecomputer


De Garmin Descent G1 Solar is gemaakt van gerecycled plastic uit de oceaan.

14 november 2023

Het afval van de een is de schat van de ander – of, in dit geval, het plastic dat in de oceaan terechtkomt, is van de ander. Garmin Descent™ G1 Photo voltaic – Ocean-editie.

Het idee achter deze robuuste duikcomputer in horlogestijl ontstond toen een handvol Garmin-medewerkers de koppen bij elkaar staken om manieren te bedenken om hun omgeving te verbeteren. Ze brachten hun vrije tijd al door op het water en deden hun finest om de omgeving zo schoon mogelijk te maken, waarbij ze vaak plastic verwijderden. Maar waarom zouden we niet nog een stap verder gaan?

Tijdens discussies kwam een ​​steeds terugkerende vraag naar boven: wat kunnen we doen en hoe kunnen we een deel van dit plastic goed gaan gebruiken?

Uiteindelijk ontdekte de groep dat plastic uit de oceaan met succes kon worden gerecycled en omgezet in de vorm van de horlogebehuizing, de ring en de knoppen. Dit resulteerde in een robuuste, milieuvriendelijke duikcomputer die is ontworpen om gebruikers te helpen zelfverzekerd en verantwoord te duiken zonder dat dit ten koste gaat van de duurzaamheid. De Descent G1 Photo voltaic – Ocean Version heeft een duikkwalificatie tot 100 meter, wat voldoet aan onze strenge technische normen.

Deze oceaangebonden plastics, die langs de kust worden aangetroffen, bestaan ​​voornamelijk uit visnetten van nylonvezels. Ze zijn moeilijk af te breken en zijn van sterk materiaal, excellent voor een robuuste horlogebehuizing. En hoewel oceaangebonden plastic schadelijk kan zijn voor het milieu, blijkt hun duurzaamheid excellent te combineren met andere materialen voor een robuuste horlogebehuizing.

Nadat het plastic dat in de oceaan terechtkomt, is verzameld, wordt het naar een recyclingfaciliteit getransporteerd, gesorteerd op kleur, gereinigd en gedroogd. Ze worden vervolgens omgezet in een gepelletiseerde hars en ingebouwd in glasvezel voordat ze uiteindelijk worden gegoten om de horlogebehuizing, de ring en de knoppen te creëren.

Opladen by way of zonne-energie

De behuizing van de Descent G1 Photo voltaic – Ocean Version is niet het enige milieuvriendelijke onderdeel van het duurzame horloge.

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Descent G1 Photo voltaic – Ocean Version voorzien van een zonne-oplaadlens waarmee duikers langer kunnen verkennen met een batterijduur tot 25 uur in duikmodus en tot 124 dagen in smartwatch-modus met opladen op zonne-energie1.

Bovendien fungeert het zowel als een duikhorloge als als een duikcomputer in één, waardoor duikers minder apparatuur nodig hebben om te gebruiken tijdens de actie. Multisport- en smartwatch-functies helpen gebruikers ook een actieve levensstijl buiten het water te leiden.

Klaar om de sprong te wagen? Assist ons het plastic in de oceaan te bestrijden en geniet van een verbeterde duikervaring met de Garmin Descent G1 Photo voltaic – Ocean Version.

1 Er wordt uitgegaan van een hele dag dragen met 3 uur per dag buiten in omstandigheden van 50.000 lux

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here