Home Relatie De oorlog waar niemand het over heeft

De oorlog waar niemand het over heeft

0
De oorlog waar niemand het over heeft


vrouw boos bijbel lezen

Toen ik vier jaar oud was, lieten mijn ouders mij dagelijks een dutje doen in het start van de middag. Ik herinner me dit nog heel levendig en ik had absoluut een hekel aan dat dutje, maar niet om de reden die je misschien denkt. Gedurende die tijd had ik regelmatig een terugkerende droom. Een gezichtsloze, lange man in een lange trenchcoat en een donkere gleufhoed liep langzaam door mijn straat en mijn oprit op. Hij liep dan heel opzettelijk naar de voordeur, mijn huis binnen, door de gang en mijn slaapkamer in waar hij stond, hoog boven mijn mattress. Elke dag werd ik hijgend wakker met het besef dat er zojuist iemand in mijn kamer was geweest. Jaren later, toen mijn man en ik trouwden, kreeg ik een terugkerende nachtmerrie, waarbij een soortgelijke donkere figuur mijn slaapkamer binnenkwam, zich over mijn mattress boog en me begon te stikken. Ik kan me zelfs heel duidelijk herinneren dat ik op een avond naar adem snakte en probeerde te gillen, terwijl ik naar mijn man keek die diep in slaap lag, schijnbaar onbewust van de strijd die in ons mattress plaatsvond. Pas toen ik de naam van Jezus schreeuwde, liet de man los en verdween onmiddellijk.

Ik kan je talloze incidenten van de afgelopen decennia geven die vergelijkbaar waren, waarbij ik me er scherp van bewust was dat ik web ‘iets’ was tegengekomen, maar al vroeg was het me niet helemaal duidelijk wat het was. Soms kwam de strijd in een droom of een visioen. Andere keren was ik in een kamer of vergadering, waar ik wist dat de geest van angst, zwaarmoedigheid of woede, of dat er een andere geest aanwezig was. Er zijn talloze situaties geweest waarin ik van nature wist dat ik in een geestelijke oorlog zat, lang voordat mij daadwerkelijk was geleerd dat ik in een geestelijke oorlog zat! Er was veel gebed, bijbelstudie, het zoeken naar de vruchten en gaven van de Heilige Geest en gesprekken met geestelijke leiders voor nodig om te begrijpen dat ik tegen boze geesten in de onzichtbare wereld vocht.

Ik ga al vanaf mijn geboorte naar de kerk. In feite ben ik, afgezien van een korte periode weg tijdens mijn eerste jaren als alleenstaande moeder, altijd geplant in een plaatselijk lichaam van Christus. Ik ben dankbaar voor de foundation die veel zondagsschoolleraren en predikanten vanaf jonge leeftijd hebben gelegd in mijn begrip van het Woord. Sterker nog, ik kan me geen tijd herinneren waarin ik niet wist dat God, de Vader, zijn enige zoon, Jezus, stuurde om aan het kruis te sterven om mij van mijn zonden te verlossen. Maar wat ik miste was een diepgaande discussie over de persoon van de Heilige Geest en een dialoog over geestelijke oorlogsvoering. De aardse bediening van Jezus was vol van demonische bevrijding en werking in de geestelijke gaven, en afgezien van de Evangeliën is het Nieuwe Testomony vol van hetzelfde, en toch zien we in een overweldigend aantal kerken en de levens van gelovigen vandaag de dag geen bevrijdingsbediening. , werking van de geestelijke gaven, of bewijs van de bovennatuurlijke kracht van de levende God. God maakt nog steeds vrij. Hij spreekt nog steeds. Hij geneest. Hij levert. Hij herstelt. En dat gebeurt niet alleen op een zendingsveld in Afrika of tijdens een kerkdienst op zondagochtend.

Christus is het zichtbare beeld van de onzichtbare God. Hij bestond voordat er iets werd geschapen en is oppermachtig over de hele schepping, need door hem heeft God alles in de hemelse gewesten en op aarde geschapen. Hij heeft de dingen gemaakt die we kunnen zien en de dingen die we niet kunnen zien, zoals tronen, koninkrijken, heersers en autoriteiten in de onzichtbare wereld. Alles is door hem en voor hem geschapen. Hij bestond vóór al het andere, en hij houdt de hele schepping bij elkaar. (Kolossenzen 1:15-17)

Geestelijke oorlogvoering wel echt. Het feit dat we het niet zien, betekent niet dat wij of anderen om ons heen het niet ervaren. Het is tijd dat het lichaam van Christus zich voorbereidt op de komende oorlog. The Lifetime of a Single Mother Ministries heeft nu letterlijk honderdduizenden alleenstaande moeders en kinderen geholpen. Weet je hoe vaak ik bij een altaar ben geweest of in een gesprek in de achterkamer van een kerk, waar een moeder tegen me zei: “Denk alsjeblieft niet dat ik gek ben, maar….” en begint dan de geestelijke oorlogvoering die ze ervaart uit te leggen? Er zijn te weinig teksten, podcasts, video’s of sprekers die les willen geven over oorlogvoering.

En je vraagt ​​je misschien af: waarom schrijf ik in het bijzonder over dit onderwerp, terwijl er zoveel andere onderwerpen zijn die aan bod kunnen komen? Dit is waarom. Omdat de Heer mij dat zei. Zo simpel is het. Er zijn te veel van ons die absoluut uiteenvallen in ons huis, onze baan, onze relaties en ons ouderschap, omdat je de verkeerde oorlog voert.

Efeziërs 6:10-18 is een startpunt voor de strijd tegen deze onzichtbare wereld.

Een laatste woord: wees sterk in de Heer en in zijn machtige macht. Trek de gehele wapenrusting van God aan, zodat u stand kunt houden tegen alle strategieën van de duivel. Need we vechten niet tegen vijanden van vlees en bloed, maar tegen kwade heersers en autoriteiten van de onzichtbare wereld, tegen machtige machten in deze duistere wereld en tegen boze geesten in de hemelse gewesten. Trek daarom elk stuk van Gods wapenrusting aan, zodat je de vijand kunt weerstaan ​​in tijden van kwaad. Dan sta je na de strijd nog steeds stevig overeind. Houd stand en doe de gordel van de waarheid en de kogelvrije vesten van Gods gerechtigheid aan. Trek voor schoenen de vrede aan die uit het Goede Nieuws komt, zodat je volledig voorbereid bent. Houd naast dit alles ook het schild van het geloof omhoog om de vurige pijlen van de duivel tegen te houden. Zet de verlossing op als je helm en neem het zwaard van de Geest, dat is het woord van God. Bid altijd en bij elke gelegenheid in de Geest. Blijf alert en volhardend in je gebeden voor alle gelovigen waar dan ook.

Hier zijn enkele dingen die de Heer mij in dit uur laat zien en die ook voor u van nut kunnen zijn:

Bedenk dat de volledige wapenrusting van God nodig is, zodat wij stand kunnen houden. De volledige wapenrusting zorgt ervoor dat we in dit uur onbeweeglijk en onwrikbaar zijn – dat we in staat zijn de vijand te weerstaan ​​in tijden van kwaad. Trek elk pantser aan, elke dag. Kom niet half gekleed, anders vertrek je geslagen en hinkend als de zonen van Sceva. (Zien Handelingen 19:11-20). Sla het pak niet over. Sla je spirituele disciplines niet over.

Wat betekent dat in de praktijk? Het betekent dat je dagelijks in het Woord van God duikt, zodat je precies weet wat het zegt. Je moet weten welke autoriteit je hebt, wat waar is over de situatie en welke strategieën nodig zijn voor deze oorlog. Bidden. Loven. Dit moeten uw gewoonten en uw go-to-move zijn. Demonen zullen vluchten voor de naam van Jezus. Geen enkele macht in de hel kan standhouden tegen de macht van Jezus, dus weet in welke autoriteit u verkeert.

Kom met een strategie. De duivel komt niet zachtmoedig en verward. Hij komt niet moe en bang. Hij komt met een strategie, een plan. Het negeren van geestelijke oorlogvoering maakt het niet minder reëel. Ga niet emotioneel, slecht toegerust of zonder strategie ten strijde. Als u denkt dat Devil werkeloos toekijkt terwijl u voor uw gezin vecht en territorium inneemt voor het Koninkrijk, denk dan nog eens goed na. Zijn strategieën zijn stelen, doden en vernietigen.

Evalueer welke tactieken hij in het verleden mogelijk heeft gebruikt en die mogelijk effectief zijn geweest in uw leven. Zijn er tijden geweest dat u overrompeld werd door de vijand en reageerde op een manier die God niet eerde? Ben je verstrikt geraakt in een situatie? Wees voorbereid met strategieën. Waar halen we onze strategieën? Van de Heilige Geest! Wij dienen een God die spreekt. Hij leeft en leidt Zijn volk. De Geest leidt, leidt en stuurt. Leer de instructies van de Heer te horen. Wacht op de Heer. Doe dan wat hij van je vraagt.

Wandel in gehoorzaamheid en sluit de toegangsdeuren. God is rechtvaardig en hij maakt ons rechtvaardig door Christus. We kunnen niet doorgaan met het openen van deuren voor Devil en verwachten succesvol te zijn in de geestelijke oorlogvoering. Dit is van cruciaal belang! Als we in ongehoorzaamheid of zonde wandelen, geven we de vijand legale toegang. We kunnen niet voortdurend in zonde opereren en verwachten effectief te zijn in de oorlog. Als je bijvoorbeeld een zielsband creëert met een spirituele companion door te slapen met een man met wie je niet getrouwd bent, hoe effectief denk je dan dat je zult zijn in de geestelijke oorlogvoering?

Houd op met het openen van deuren voor de vijand. Het New Age-isme is verkeerd. Het kan niet naast het christendom bestaan. Kristallen zijn verkeerd. Je hebt geen steen nodig om je lichaam in evenwicht te brengen. Jij bent een tempel van de levende God. Ouijaborden en horoscopen en baby-Boeddha’s en brandende salie en mindfulness en positieve energie en zoveel oorlog is hekserij. Wij stellen onze huizen en geesten open voor deze dingen. De Bijbel is expliciet over deze zaken.

Wij vechten niet tegen vlees en bloed. Onthoud deze waarheid midden in de oorlog. Jouw oorlog is niet tegen mensen. Te velen van ons raken verwikkeld in gevechten waarvoor we niet bedoeld waren. U voert geen oorlog tegen uw kinderen, uw vrienden, uw collega’s of uw familie. Wij strijden tegen het onzichtbare. We vechten vaak vleselijk met wat we zien, niet op bovennatuurlijke wijze met wat we niet zien. We moeten tegen de geest ingaan, niet tegen de persoon.

Bid altijd en bij elke gelegenheid in de Geest. Romeinen 8:11 vertelt ons dat de Geest van God, die Jezus uit de dood heeft opgewekt, in ons leeft. Met andere woorden: de kracht van de levende God leeft in ons en verandert alles. Waarom hinken we zwak rond en redden we het nauwelijks, terwijl we ons overweldigd, angstig, angstig, uitgeput of woedend voelen? Bidden. Bid zonder te stoppen. Bid met de kracht van de Heilige Geest. Bid met eerbied en ontzag, verwachting, vertrouwen en moed. De kracht van de Geest van God zal in je opkomen, zodat je die niet kunt bedwingen. Geen enkel gevormd wapen gedijt. De Geest brengt de vrucht voort die je vandaag nodig hebt: liefde, vreugde, vrede, geduld, goedheid, vriendelijkheid, zachtmoedigheid en zelfbeheersing.

Fotocredit: ©GettyImages/digitalskillet3

Jennifer Maggio is moeder van drie kinderen, echtgenote van Jeff en oprichter van de nationale non-profitorganisatie The Lifetime of a Single Mother Ministries. Ze is auteur van vier boeken, waaronder De kerk en de alleenstaande moeder. Ze werd in 2017 en 2015 door Dr. John Maxwell uitgeroepen tot een van de prime 10 van meest invloedrijke mensen in Amerika en is in honderden media verschenen, waaronderDe New York OccasionsHousehold Speak Radio met Dr. James Dobson, Joni and Pals en vele anderen.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here