Home Levensstijl De mondiale luxesector bloeit in 2023

De mondiale luxesector bloeit in 2023

0
De mondiale luxesector bloeit in 2023


De mondiale luxesector zal naar verwachting in 2023 ondanks tegenwind een document van 1,5 biljoen euro bereiken

De mondiale luxemarkt zet zijn opwaartse development voort. Volgens een nieuw rapport van Bain & Bedrijf en de Italiaanse luxegoederenvereniging Altagamma. Dit vertegenwoordigt een groei van 8-10% ten opzichte van 2022, wat de veerkracht van de sector bewijst te midden van economische onzekerheid.

Een belangrijke drijfveer is het herstel van de uitgaven aan luxe-ervaringen zoals gastvrijheid en reizen, die zich hebben hersteld tot het niveau van vóór de pandemie. De sociale interacties zijn enorm toegenomen sinds de COVID-beperkingen zijn opgeheven, waardoor de vraag naar luxe motels, eating places, evenementen en reizen is toegenomen. Zoals we in eerdere artikelen hebben vermeld, rijke reizigers zijn steeds vaker op zoek naar exclusieve, op maat gemaakte avonturen.

Luxe persoonlijke goederen zoals mode, sieraden en accessoires kenden ook een gestage groei van 4% ten opzichte van 2022, op foundation van de huidige wisselkoersen. Er blijft echter tegenwind bestaan ​​in het vierde kwartaal van 2022 en in 2024. Voor volgend jaar wordt een laag tot midden eencijferige groei van persoonlijke luxegoederen verwacht.

Het broze consumentenvertrouwen, de aanhoudende turbulentie in de Chinese language economie en weinig tekenen van verbeterde Amerikaanse bestedingen wijzen op een mogelijke verzwakking van de markt. Veerkrachtige merken die gebruik maken van de waarden van klanten kunnen echter op de lange termijn aanzienlijke groei realiseren.

De mondiale luxesector voor de horeca is booming
De mondiale luxesector voor de horeca is booming

Regionale developments in de mondiale luxesector

Europa kende een herstel van het toerisme, waarbij bestemmingen als Italië en Frankrijk rijke reizigers teruglokten. De binnenlandse luxe-uitgaven stegen ook dankzij ‘stabiele topklantenpools’.

Omgekeerd zag Amerika een daling van 8% in persoonlijke luxegoederen ten opzichte van 2022, omdat zowel ambitieuze als duurdere consumenten zich terugtrokken. Topklanten blijven aankopen doen in het buitenland en profiteren van het sterke valutavoordeel van de Amerikaanse greenback. Dit komt overeen met onze recente berichtgeving over de duurste automerkenwaar geïmporteerde luxefabrikanten als Rolls Royce en Lamborghini in Amerika floreren.

Na de heropening na de lockdown kende het vasteland van China aanvankelijk een achtbaangroei van luxeproducten. Dit vertraagde later als gevolg van nieuwe economische zorgen. Toch blijft het marktpotentieel op de lange termijn aanzienlijk. De Japanse vraag naar luxe nam een ​​hoge vlucht dankzij het gezonde lokale winkelend publiek en de wisselkoersvoordelen die het toerisme aanmoedigden.

Over het geheel genomen zijn de mondiale toeristenaantallen bijna hersteld naar het niveau van 2019. Maar sommige regio’s blijven onderbediend, wat vooral kansen biedt voor luxe horecamerken.

De vraag naar luxe auto's is sterk in de Verenigde Staten
De vraag naar luxe auto’s is sterk in de Verenigde Staten

Ervaringsgerichte en klassieke categorieën schitteren

Per categorie kenden de fijne sieraden dit jaar een sterk beleggingssentiment, dat in 2023 naar verwachting een omzet van €30 miljard zal bereiken. Ook luxe confectiekleding, beautyproducten en horloges deden het goed.

Verkoop van designer handtassen vertraagd, na jaren van overmatige prestaties. Consumenten zochten naar fysieke winkelervaringen, wat ten goede kwam aan monomerkwinkels.

Er kwamen ook demografische nuances naar voren. Gen X en Gen Y blijven vandaag de dag de grootste luxekopers. Gen Z vertegenwoordigde de grootste culturele verandering en zoektocht naar betekenis, en zou in 2030 25-30% van de omzet vertegenwoordigen.

Designer handtassen
Designer Chanel-handtassen in een winkel in Milaan

Wat is de toekomst voor de luxe-industrie?

Wereldwijd zijn de luxemarkten klaar om de marktexpansie te ondersteunen en te stimuleren, ondanks mogelijke hindernissen. Er wordt verwacht dat Chinese language consumenten een aanzienlijk aandeel van 35 tot 40% van de markt voor persoonlijke luxegoederen in handen zullen hebben, terwijl Europeanen en Amerikanen samen 40% zullen bestrijken.

Bovendien wordt verwacht dat digitale platforms en distributiekanalen voor één merk tegen 2030 een aanzienlijk tweederde van het totale marktaandeel zullen innemen. In deze context moeten merken prioriteit geven aan differentiatie en meeslepende ontmoetingen gedurende het volledige klanttraject, ongeacht het contactpunt. .

Dit zal hoogstwaarschijnlijk aanleiding geven tot een nieuw tijdperk van fusies en overnames, gedreven door de dwingende noodzaak om de belangrijkste uitdagingen van de sector aan te pakken. Het voortouw nemen op het gebied van duurzaamheid en het omarmen van technologische vooruitgang zullen van cruciaal belang blijken.

De verkoop van luxe horloges bloeit
De verkoop van luxe horloges bloeit

Advies voor merken uit de wereldwijde luxesector

Het handhaven van een doelgerichte aanpak blijft essentieel voor blijvend succes. In een steeds meer verzadigde markt moeten merken zich concentreren op vindingrijkheid en nieuwigheid om hun relevantie onder consumenten te vergroten, in het streven een gemeenschap van gepassioneerde merkenthousiastelingen te koesteren die hun invloedssfeer vergroot.

Focus nu op creativiteit, innovatie, doelgerichtheid en ecologische duurzaamheid om toekomstige generaties te betrekken, terwijl u zich ook richt op loyale high-end Boomer- en Gen X-klanten.

Reactievermogen en flexibiliteit zullen ook van cruciaal belang zijn om de aanhoudende onzekerheid in de mondiale luxesector het hoofd te kunnen bieden.

Lees volgende:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here