Home Reis 7 dingen die we leuk vonden aan 4 Seasons Tamarindo

7 dingen die we leuk vonden aan 4 Seasons Tamarindo

0
7 dingen die we leuk vonden aan 4 Seasons Tamarindo


Het 4 Seasons Tamarindo Resort aan de Pacifische kust van Mexico was tien jaar in de maak, maar het was het wachten waard. Het duurde zo lang tussen de eerste gesprekken en het inchecken van de eerste gasten om de weg naar de baai te voltooien, de bouwwerken aan de oceaan te bouwen, de suites op de kliffen te bouwen, alle interieurs af te werken, personeel aan te nemen dat klaar stond om te communiceren met luxe bezoekers, en nog een miljoen andere dingen die op deze afgelegen locatie in Costalegre op hun plaats moesten vallen.

Dingen die we leuk vonden aan Four Seasons Tamarindo

Gelukkig lag de golfbaan al op zijn plaats, het overblijfsel van een resortcomplex een baai verderop dat nu een tweede strand is met watersporten en uiteindelijk woningen zal hebben.

Het eindresultaat is ronduit spectaculair, dus de eerste indruk vanaf aankomst in de foyer tot aankomst in uw 4 Seasons-suite zal adembenemend zijn. Het zijn vaak de kleine dingen, de speciale momenten die een vakantie echt van ‘leuk’ naar ‘geweldig’ maken, dus we wilden een aantal facetten benadrukken waar we niet volledig op konden ingaan. Tamarindo Resort beoordeling wij hebben onlangs gepost. Bovendien wilden we u meenemen op een videorondleiding door het pand.

Bekijk de onderstaande video en blader door de verrassingen en ervaringen die de 4 Seasons Tamarindo zo leuk maken.

Uitzicht op de Stille Oceaan vanuit elk uitkijkpunt

Zoals je kunt zien in onze videotour hieronder, zul je bijna de hele tijd dat je ogen open zijn in dit resort aan de oceaan naar iets interessants kijken. Er zijn maar weinig suites die geen uitzicht op de oceaan hebben en je kijkt uit op het water vanuit twee van de drie eating places, de bar, de lounge, de foyer en alle zwembaden. Kom eens kijken:

?

Terwijl de suites aan het strand heel mooi zijn en je gemakkelijk toegang geven tot het zand, hebben de models aan de klifzijde een meer dramatisch en panoramisch uitzicht, met uitzicht op kliffen en rotsformaties waar de golven tegenaan botsen. Op bepaalde tijden van het jaar kun je walvissen voorbij zien zwemmen.

Overvloedige natuur rondom het resort

Het duurt een hele tijd om van de snelweg naar de 4 Seasons Tamarindo te komen en dat komt omdat je door duizenden hectares jungle rijdt. Naast het uitgestrekte landgoed dat deze resorteigenaar heeft, gaat de jungle verder in beide richtingen langs de kust. Er is zoveel wilde ruimte om hier rond te dwalen dat vijf van de zes wilde katten die in Mexico gevonden zijn, in Costalegre zijn gesignaleerd, waaronder jaguars.

Ik had geen tijd om diep in de wildste delen te duiken, maar ik ging samen met de plaatselijke natuuronderzoeker Paco de foyer uit om een ​​lange boswandeling te maken. Dit is een van de reguliere activiteiten die aan de gasten worden aangeboden en de natuuronderzoekers proberen de natuurwandeling aan te passen aan de mogelijkheden en wensen van de gasten. Als er vogelaars zijn, begint de wandeling eerder. Als er hardcore wandelaars zijn, zijn er langere opties met enige hoogteverschil.

Mijn gids wees op een verscheidenheid aan inheemse planten in het gebied en benadrukte dat de eigenaren er een punt van hebben gemaakt om geen bomen te planten die niet endemisch zijn voor het gebied, zoals dennen, kokospalmen of eucalyptus. Ze laten ook de dode bomen op hun plaats om huizen voor de dieren te creëren. ‘Die dode growth had een paar maanden geleden nog maar twee gaten,’ vertelde hij me terwijl we naar een grote bastloze stam keken met vier gaten erin. “Er leven daar uilen of andere vogels, zoals een appartementencomplex.”

Natuurwandeling bij Tamarindo Costalegre

We zagen enkele sporen in de modder. Paco legde uit dat de dieren vaak de paden en dienstwegen gebruiken om sneller door de vegetatie te bewegen dan ze kunnen, dus het is gebruikelijk om sporen van wilde katten of andere dieren te zien. neusbeertjes. In de bomen konden we trogons en papegaaien zien, en bovendien was het gemakkelijk om de luidruchtige kipachtige chachalacas te horen.

Het welkomstgeschenk van de chocoladeboom

Over dode bomen gesproken: als u de juiste suite bij 4 Seasons Tamarindo boekt, vindt u daar mogelijk een heel ongewoon merchandise als u aankomt. Het lijkt op de stam van een dode bonsaiboom, een growth die verwrongen is door de constante wind van de kust. Bij nader inzien zijn het echter geen schors, hout en mos, maar eerder eetbare chocolade en gesponnen suiker.

De growth ziet er misschien niet uit als een dessert, maar hij is heerlijk!

Four Seasons Resort Tamarindo chocoladeboom

Workshop gefermenteerde dranken aan de bar

4 Seasons Resort Tamarindo is ver verwijderd van al het andere en daarom willen ze ervoor zorgen dat gasten zich niet vervelen door allerlei soorten reduce en activiteiten aan te bieden. Naast de natuurwandelingen hierboven en de kookles hieronder, kun je ook reduce vinden voor yoga, pilates, stand-up paddleboarding, koffie-extractie en meer. Slechts voor enkele activiteiten geldt een toeslag, zoals een fietstocht, fotoworkshop of boottocht.

Ik was geïntrigeerd door de workshop gefermenteerde dranken die op het programma stond tijdens mijn verblijf en liep naar de bar om het te bekijken. Ik dacht dat we het misschien over bier en pulque hadden, maar in plaats daarvan heb ik veel geleerd over inheemse niet-alcoholische gefermenteerde dranken die je in verschillende delen van Mexico aantreft.

Four Seasons gefermenteerde Mexicaanse drankenklasse

Ik weet niet hoe ik nog nooit van pre-Spaans heb gehoord tepache need in de weken daarna heb ik mensen de drank drie keer horen noemen. Het is een heerlijke ananasdrank gemaakt van de schillen die normaal gesproken worden weggegooid. Ze worden in een pot met bruin suikerwater gedaan en na ongeveer vijf dagen krijg je een koolzuurhoudende drank waar je niet dronken van wordt. (Het is echter een uitstekende foundation voor cocktails en op het einde heb ik genoten van een mezcal.) Je kunt er ook ander fruit door mixen, zolang het maar niet zuur is. Ik ben er nu klaar voor om er een paar te maken.

Met kombucha doen ze hier in dit tropische klimaat niet veel, maar ik heb ook geproefd tejuinoeen gefermenteerde drank gemaakt van overgebleven maïsbeslag masa waar je tortilla’s of tamales van maakt, plus bruine suiker (de harde Mexicaanse soort heet piloncillo), zout en limoensap. Het is vooral populair in het nabijgelegen Colima, waar mensen het de hele dag op straat verkopen. Sommige recepten voegen anijs en kaneel toe.

Een Aguachile kookcursus

In de video hierboven staan ​​enkele korte fragmenten van de kookles waarbij we samen met chef-kok Angel Aguachile Negro maakten. Het is niet echt zwart, maar het dankt die naam aan de kleine paprika’s die erin zitten en zwart worden als ze worden geroosterd. Onze chef-kok benadrukte dat er meerdere recepten voor aguachile zijn, internet als voor soortgelijke ceviche, afhankelijk van de persoonlijke smaak van wat je wilt toevoegen aan de zeevruchten, limoen, uien en een soort pepers. Deze ingrediënten vormen de foundation, plus het zeevruchten- en limoensap moeten eerst worden gemengd voor het “kookgedeelte”, zodat je geen rauwe zeevruchten eet.

Een van mijn favoriete eating places in Puerto Vallarta serveert waarschijnlijk een tiental verschillende soorten Aguachile en we hebben het zelf gemengd, waarbij we drie verschillende versies hebben gemaakt door uiteindelijk verschillende ingrediënten toe te voegen. We kregen een uitgeprint recept mee en kregen een rondleiding achter de schermen van de ruime keuken van het 4 Seasons Tamarindo Resort, met verschillende afdelingen voor verschillende soorten gerechten en desserts.

De terugkeer van de golfbaan El Tamarindo

El Tamarindo golfbaan Costalegre Mexico

In de jaren ’00 was El Tamarindo een legendarische plek voor zoektochten, een plek die je bezocht als je op zoek was naar opscheppen met je golfvrienden thuis. In tegenstelling tot de Golfbanen van Los Cabos of die rond Puerto Vallarta, het kost wat moeite om deze te bereiken. Het terrein ligt een uur ten noorden van Manzanillo, wat voor de meeste bezoekers betekent dat ze in Mexico-Stad moeten overstappen, of bijna vier uur als je vanaf de internationale luchthaven van Puerto Vallarta komt.

Nu de Tamarindo-golfbaan weer open is voor het publiek en er een resort is om tussen de rondes door te verblijven, zou dit nieuwe resort op de lijst van elke serieuze golfer moeten staan. Het is ook geen vergevingsgezinde ‘resortcursus’. Het is gemakkelijk om je bal te verliezen in de jungle, om een ​​growth te raken die er al 100 jaar staat, of om verzwolgen te worden in de vele zandvangers die parcoursontwerper David Fleming heeft geplaatst.

Ongeveer de helft van de holes heeft een soort uitzicht op de oceaan en zoals je kunt zien op de opname hierboven, zijn sommige werkelijk adembenemend. Anders ben je omringd door de natuur en zijn de enige geluiden de fluitende vogels. Sommige karrenpaden gaan door wilde bossen voordat ze op een tee uitkomen met een lange fairway voor je.

Duurzaamheid bij 4 Seasons Tamarindo

Toen we eind jaren ’00 Luxurious Latin America voor het eerst lanceerden, was het moeilijk om een ​​luxe resort te vinden dat meer dan lippendienst aan duurzaamheid en het milieu verleende. Het argument was dat luxereizigers zouden klagen als ze niet in elke openbare ruimte flessenwater, kleine wegwerptoiletartikelen en airconditioning zouden krijgen.

Maar kort daarna liet 4 Seasons Costa Rica zien dat de meeste van die argumenten onzin waren door gasten ertoe aan te zetten herbruikbare waterflessen te vullen en dispensers voor toiletartikelen te accepteren die niet bij elke kassa in de vuilnisbak hoefden. Gelukkig komen de meeste andere luxe resorts eraan, in het besef dat rijke gasten niet noodzakelijk egoïstische gasten zijn. Ze geven internet zoveel om de klimaatverandering en de vervuiling van de oceanen als iedereen, misschien nog wel meer.

herbruikbare bekers in een luxe resort

De eigenaren en managers hier hebben dat ethos in het hele pand omarmd. Ik was enigszins verrast dat er op deze afgelegen locatie geen zonnepanelen waren, maar op de meeste andere manieren heeft dit 4 Seasons duurzaamheid omarmd. Die bekers bij het zwembad hierboven zien eruit als wat je van Starbucks zou krijgen, maar ze zijn eigenlijk herbruikbaar en kunnen worden gewassen. Buiten het body zit een grote navulbare dispenser met kwaliteitszonnebrandcrème die gasten free of charge kunnen gebruiken.

Er staat een kan gezuiverd drinkwater in de kamer en als u een waterfles nodig heeft, bijvoorbeeld voor de golfbaan of een wandeling, gebruikt het resort een merk dat in papieren dozen zit en niet in plastic. Er is nergens op het terrein veel plastic voor eenmalig gebruik te vinden, en de golfkarretjes die de ronde maken voor transport en bezorging zijn oplaadbare elektrische exemplaren. De golfbaan en de tuinen worden bewaterd met verwerkt grijs water en veel van de openbare ruimtes worden gekoeld door zeebriesjes.

De culinair directeur houdt ook toezicht op een biologische boerderij verderop op het terrein, momenteel 35 hectare groot, en verbouwt alles, van microgroenten tot paddenstoelen tot agave (uiteindelijk zullen ze hun eigen tequila op fles hebben). Er zijn momenteel 90 eenden, 1.000 kippen, veel varkens en schapen, plus 17 soorten fruitbomen. Het doel is om een ​​hoog share van hun eigen voedsel te produceren, zodat het niet vanuit de andere kant van Jalisco hoeft te worden vervoerd. Bekijk hier meer over de boerderij.

Er waren nog veel meer dingen waar we van hielden, zoals schommelen in een hangmat op ons balkon, genieten van heerlijke gerechten van een menu ontworpen door de beroemde chef-kok Elena Reygadas, en verhalen horen van de interessante tweetalige medewerkers, maar dit bericht is al lang genoeg…

Bekijk onze volledige recensie van 4 Seasons Resort Tamarindo aan de tijdschriftkant.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here