Home Gezondheid Beleef een cultuurjaar

Beleef een cultuurjaar

0
Beleef een cultuurjaar


Een overzicht van enkele Atlantische Oceaan schrijven dat onze lezers het hele jaar door begeleidde in movie, television en uitverkochte stadiontours

Ticket dat heeft "gekozen" ben ermee bezig
Matt Chase/De Atlantische Oceaan

Dit is een uitgave van De Atlantische Oceaan Dagelijks een nieuwsbrief die u door de belangrijkste verhalen van de dag leidt, u helpt nieuwe ideeën te ontdekken en het beste op het gebied van cultuur aanbeveelt. Meld u hier aan.

Cultuur heeft een manier om zelfs voor de bewoners onder de rotsen onder ons een jaar te definiëren: een goed movieTelevision programma, boekof album kan onze gesprekken, onze ervaringen en zelfs de manier waarop we denken. De nieuwsbrief van vandaag vat een aantal cultuurteksten samen die onze lezers een jaar lang hebben begeleid controversiële prijsuitreikingen, deepfakesen – het moet gezegd worden –Che Diaz.

Ten eerste, hier zijn drie zondagse voorlezingen De Atlantische Oceaan:


Jouw cultuurspiekbriefje

Barbie is alles. Ken is al het andere.

Door Megan Garber

De grootste kaskraker van het jaar was die van Greta Gerwig Barbieen in dit essay duikt Garber onder het glanzende oppervlak van de movie om de vragen over persoonlijkheid en politieke macht te onderzoeken.

Wat het live performance van Taylor Swift ongelooflijk maakte

Door Spencer Kornhaber

Een kaartje voor de Eras-tour van Taylor Swift was een kostbaar goed in 2023, en, zoals Kornhaber meldde vanaf de aftrap van de tour in Arizona, rechtvaardigt het optreden van Swift de hype.

Beyoncé-tickets zijn het nieuwe statussymbool

Door Shamira Ibrahim

Kaartjes kopen voor Beyoncé’s Renaissance-wereldtournee was een culturele ervaring op zich, schrijft Shamira Ibrahim.

Christopher Nolan over de belofte en het gevaar van technologie

Door Ross Andersen

Andersen sprak met Nolan over de overeenkomsten tussen Nikola Tesla en Robert Oppenheimer, het techno-optimisme van InterstellairHoe Aanvang anticipeerde op het tijdperk van de sociale media, en waarom de regisseur nog geen movie over kunstmatige intelligentie heeft gemaakt.

De dood van de seksscène

Door Sophie Gilbert

Afbeeldingen van liefde in movie en television zijn vreemd genoeg liefdeloos geworden. Gilbert vraagt: Wat verliezen we als we geen intimiteit op het scherm zien?

De onverwachte kracht van tweedekansromantiek

Door Hannah Giorgis

Dit jaar heeft de televisie de digicam’s in een nieuwe richting gestuurd, schrijft Giorgis, zoals exhibits als En gewoon zo En De gouden vrijgezel onderzocht wat het betekent om na je vijftigste te daten.

De woede van Chris Rock

Door David Sims

In zijn nieuwste particular opende de cabaretier over de Oscars-klap die ‘over de hele wereld’ werd gehoord. Het resultaat, zo schrijft Sims, was 10 minuten rauwe woede.

De Opvolging Plotpunt dat de hele serie verklaarde

Door Nina Li Coomes

In Shiv werd de vaak clichématige verhaallijn zowel aangrijpend als tragisch in de finale van de HBO-show, schrijft Nina Li Coomes.


De komende week

  1. Het tweede deel van De kroon‘S laatste seizoen (première donderdag op Netflix)
  2. Wonkaeen bewerking van de roman van Roald Dahl Sjakie en de chocoladefabriekmet Timothée Chalamet en Hugh Grant (vrijdag in de bioscoop).
  3. In Hoe je een roman tekent (dinsdag te koop) bestudeert Martín Solares het ambacht van literaire fictie door middel van een reeks essays.

Essay

Ouders lopen met kinderen
Foto-illustratie door The Atlantic. Bron: H. Armstrong Roberts / Getty.

Amerika is niet klaar voor het type met twee gezinnen

Door Stephanie H. Murray

Gedurende het grootste deel van de Amerikaanse geschiedenis, toen ouders uit elkaar gingen, woonden hun kinderen bijna altijd bij slechts één van hen. Maar recente research hebben een nieuw tijdperk bevestigd: gezamenlijke fysieke voogdij, waarbij een type een aanzienlijk deel van de tijd bij elke ouder verblijft, is dramatisch gebruikelijker geworden in de VS.

De development werd voor het eerst gedocumenteerd in Wisconsin, waar uit gegevens van de rechtbank bleek dat het share echtscheidingen leidde tot gelijke gezamenlijke voogdij– waarin de ouders 50-50 verdeeld zijn – steeg van slechts 2 procent in 1980 tot 35 procent in 2010 … Ongeacht of dit de juiste uitkomst is voor een bepaalde scheiding, gezamenlijke voogdij is een groeiende realiteit – een realiteit waar onze systemen voor het afleggen van verantwoording over en het ondersteunen van gezinnen niet op zijn gebouwd. Amerikanen zijn misschien klaar voor het type met twee huishoudens, maar het Amerikaanse overheidsbeleid is dat niet.

Lees het volledige artikel.


Meer in Cultuur


Inhalen De Atlantische Oceaan


Fotoalbum

Een Rohingya-vrouw loopt naar het strand nadat de lokale gemeenschap tijdelijk een boot met vluchtelingen heeft laten landen voor water en voedsel in Ulee Madon, Indonesië.
Een Rohingya-vrouw loopt naar het strand nadat de lokale gemeenschap tijdelijk een boot met vluchtelingen heeft laten landen voor water en voedsel in Ulee Madon, Indonesië. (Amanda Jufrian / AFP / Getty)

Een ringvormige zonsverduistering boven Noord-Amerika, de oorlog van Israël tegen Hamas, het kappen van een beroemde increase in Engeland, en meer in de selectie van onze redacteur het jaar in foto’s.


PS

Als je je reis door dit jaar in cultuur hebt afgerond, overweeg dan om er een te boeken voor verder terug: Dit terugblik vanaf 2019 loopt door het goede, het slechte en het lelijke van de tijdsgeest van 2010, en het is misschien wel de enige plek waar je Elena Ferrante en de poep-emoji kunt zien die in de aangrenzende paragrafen worden besproken.

– Nicole


Katherine Hu heeft bijgedragen aan deze nieuwsbrief.

Ontdek al onze nieuwsbrieven.

Wanneer u by way of een hyperlink in deze nieuwsbrief een boek koopt, ontvangen wij een commissie. Bedankt voor uw steun De Atlantische Oceaan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here