Home Domotica Wanneer is een 6502 niet echt een 6502?

Wanneer is een 6502 niet echt een 6502?

0
Wanneer is een 6502 niet echt een 6502?


We weten allemaal dat nepchips een risico vormen als het gaat om het kopen van onderdelen op eBay of op Chinese language markten zoals AliExpress. Het is een simpele oplichterij: neem een ​​goedkope chip en markeer deze als een dure, en zak het verschil in eigen zak. Het is in verschillende vormen gebeurd, met alles van totaal verschillende apparaten through goedkopere equivalenten tot ongelooflijke chips die speciaal zijn vervaardigd om bekendere te emuleren. We hebben een kans om een ​​dergelijke oplichting in actie te zien through (LinuxJedi), met een 6502 die niet helemaal was wat het leek.

De chip in kwestie was een Rockwell 65C02 bestemd voor een Acorn Atom, en na installatie leverde deze niet de verwachte besparing op het energieverbruik op. Het is niet verwonderlijk dat het bij testen een nep bleek te zijn, in dit geval een gewone 6502 met nieuwe markeringen. Het interessante deel voor Hackaday-lezers zit hem in de fysieke aanwijzingen. De te heldere markeringen begonnen op te lossen met een beetje aceton. Uit nader onderzoek bleek dat de datum- en wafercodes niet overeenkwamen met de branding. Er werd een nieuwe chip veiliggesteld die ook nep bleek te zijn, hoewel in dit geval een echte 65C02 geschikt was voor een lagere kloksnelheid dan aangegeven.

Het is duidelijk dat de veelgevraagde retrochips waarschijnlijk een steeds groter mijnenveld van vervalsingen zullen worden naarmate de tijd verstrijkt en het aantal overlevenden afneemt. Het is dus goed om op de hoogte te zijn en te leren van dergelijke vervalsingen die on-line worden geplaatst. Het is niet de eerste nep-chip die we je hebben gebracht.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here