Home Verbouwing Hoe dakgoten schoon te maken en te repareren

Hoe dakgoten schoon te maken en te repareren

0
Hoe dakgoten schoon te maken en te repareren


Het onderhouden van dakgoten en regenpijpen is een van de meest over het hoofd geziene klusjes in en om het huis. Het is ook een van de belangrijkste omdat verstopte of lekkende dakgoten snel kunnen leiden tot rotte boeiboorden, afbladderende verf, waterschade aan het interieur, overstromingen en problemen met de fundering.

Om u te helpen, zal ik u in deze handleiding begeleiden bij het schoonmaken, onderhouden en repareren van uw dakgoten. U kunt ook een offerte krijgen van onze specialists op het gebied van strippen en ons gedetailleerde artikel hierover lezen prijzen voor dakgootreiniging voor gemiddelde kosten.


Het belang van goten

Goten zijn een belangrijke beschermende functie voor huizen, vooral in regio’s met meer dan 45 centimeter neerslag per jaar. Ze leiden het water van het dak en weg van uw huis through een systeem van goten en regenpijpen. Dit afvoersysteem beschermt de gevelbeplating, de fundering, de ramen, de deuren en het landschap van het huis tegen overtollig vocht.

Niet-functionerende dakgoten veroorzaken problemen zoals verrotte gevelbeplating, ondergelopen kelders, geërodeerde grond en funderingsproblemen. Meeldauw en inwendige waterschade kunnen ook voorkomen. Het is het beste om proactief te zijn bij het schoonmaken van uw dakgoten, aangezien de reparatiekosten die met deze schade gepaard gaan waarschijnlijk hoger zullen zijn dan het bedrag dat u aan de dakgoot besteedt. onderhoud uw dakgoten.


Goot Bewakers

Dakgootbeschermers beschermen uw dakgoten tegen vuil en zorgen voor langere intervallen tussen de schoonmaakbeurten. U moet ze echter nog steeds periodiek inspecteren. Deze voorzorgsmaatregel is omdat de gaten die nodig zijn om de waterstroom te garanderen ervoor zorgen dat kleiner vuil, zoals dennennaalden, bladeren, zaden en peulen, na verloop van tijd binnendringt.

Beeldcredits: Canva

Houd er rekening mee dat beschermers geen lekken door losse verbindingen of hangers voorkomen regelmatige inspecties zijn van cruciaal belang.

Vanuit mijn jarenlange ervaring in woningonderhoud raad ik aan om uw dakgoten halfjaarlijks te inspecteren en schoon te maken.


Goten schoonmaken

Maak uw dakgoten schoon in het vroege voorjaar en het late najaar. Wanneer u klaar bent om uw dakgoten schoon te maken, heeft u de volgende benodigdheden nodig:

  • Emmer van 5 gallon
  • Schone vodden
  • Tuinslang
  • Tuinschep/schep
  • Ladder

Optioneel gereedschap voor het schoonmaken van uw dakgoten erbij betrekken:

  • Handschoenen
  • Beschermende brillen
  • De slang van de loodgieter

Start met het verwijderen van eventuele beschermkappen om vuil bloot te leggen. U kunt dan uw troffel of schep gebruiken om het vuil in uw emmer te verwijderen en het weg te gooien. Composteer of gooi het afval weg, afhankelijk van of het organisch materiaal is of niet.

Vervolgens raad ik aan om uw regenpijpen te controleren op obstructies door er water onder druk doorheen te leiden. Laat iemand u helpen het water op volle kracht te laten stromen terwijl u de stroomsnelheid in de gaten houdt.

Beeldcredits: Canva

Je kunt dan een loodgietersslang gebruiken ontstop eventuele geblokkeerde regenpijpen. Bij hardnekkige verstoppingen moet u mogelijk de regenpijp demonteren en het vuil met de hand verwijderen. Werk af door eventueel bezinksel uit uw dakgoten te spoelen door ze van start tot eind te besproeien.

Als u ontdekt dat uw dakgoten verschillende grote verstoppingen hebben, raad ik u aan een dakgoot in te huren aanbevolen dakgootreinigingsdienst tijd besparen.


Inspectie en reparatie

Inspecteer uw dakgoten regelmatig om te zien of er reparaties nodig zijn. U wilt controleren of uw ophangbeugels veilig zijn bevestigd.

Gebruik een waterpas om de helling van de goten te controleren om er zeker van te zijn dat deze geen water vasthoudt. Uw dakgoten moeten in de richting van de regenpijp worden gekanteld met een helling van ¼ inch voor elke 10 voet.

Controleer of uw goot regenpijp adapters en de ellebogen zijn nauwsluitend en uitgelijnd om water van de fundering weg te leiden.

Als uw dakgoten doorhangen door mislukte hangers, klikt u een krijtlijngeleider op het boeiboord. Plaats de vervangende hangers vanaf de krijtlijn om ervoor te zorgen dat uw dakgoten right zijn uitgelijnd. Plaats uw hangers elke 60 cm en binnen 1 voet van elke naad.

Controleer ten slotte met een slang op lekkages in uw dakgoten. Als u een lek ontdekt, laat uw dakgoten dan volledig drogen en repareer de gaten met equipment. Ik raad aan om eventuele gerepareerde gebieden in de toekomst zorgvuldig te controleren.

Het is het beste om eventuele gootverbindingen uit elkaar te halen, schoon te maken, opnieuw te plaatsen en opnieuw af te dichten als u een hardnekkig lek op een verbindingspunt ontdekt. Je kunt ook overwegen om toe te voegen goot spatschermen.

De suggestions voor huiseigenaren van vandaag

Om uw dakgoten goed te onderhouden, raad ik u aan uw dakgoten te controleren tijdens hevige regenval. U wilt ervoor zorgen dat uw regenpijpen de afvoer afvoeren zonder dat ze overlopen of spatten, wat erop kan wijzen dat ze verstopt zijn. Vergeet niet dat constant dakgootonderhoud u geld bespaart en waterschade voorkomt.


Dus, zijn dakgootonderhoudsmaatregelen de moeite waard?

Het periodiek verwijderen van vuil uit uw dakgoten is een goede manier om verstoppingen te voorkomen. Het is een waardevolle investering, omdat het uw huis beschermt tegen waterschade. Het repareren van lekken en hangers is veel goedkoper dan het vervangen van structurele elementen die rotten door overtollig vocht.

Ik raad aan om uw dakgoten te vervangen als ze ernstig beschadigd zijn, omdat ze de regenval niet goed kunnen afvoeren.


Veelgestelde vragen over dakgootonderhoud

Hoe vaak moet ik de dakgoten laten reinigen?

De meeste huiseigenaren moeten twee keer per jaar een professionele schoonmaakbeurt plannen – in de lente en de herfst. Doe-het-zelvers moeten het puin volgens hetzelfde schema verwijderen. Je kunt installeren gootbeschermers voor dennennaalden om de schoonmaakfrequentie mogelijk te verlengen.


Waaruit blijkt dat mijn dakgoten gerepareerd moeten worden?

Tekenen dat u uw dakgoten moet repareren zijn onder meer waterplassen, overlopen, lekkages bij naden of hangers, slecht uitgelijnde of losse regenpijpen, afbladderende verf of roest.


Wanneer moet ik dakgoten vervangen?

U zult waarschijnlijk uw dakgoten moeten vervangen als ze ernstig verroest zijn of uitgebreide naadfouten of losse hangers vertonen. Mogelijk moet u ook uw dakgoten vervangen als u hebt geprobeerd ze zelf opnieuw uit te lijnen en ze nog steeds niet goed zijn uitgelijnd. Raadpleeg een skilled voor het vervangen van de goot.


Moet ik zelf een dakgoot repareren of vervangen of een skilled inhuren?

Het is mogelijk om zelf uw dakgoten schoon te maken, mits u over de juiste apparatuur beschikt. Kleine reparaties kunnen ook een doe-het-zelf klusje zijn. Vervanging kan echter meestal het beste aan professionals worden overgelaten.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here