Home Domotica Waarom je een schommeltoilet nooit magazine negeren, volgens loodgieters

Waarom je een schommeltoilet nooit magazine negeren, volgens loodgieters

0
Waarom je een schommeltoilet nooit magazine negeren, volgens loodgietersTerwijl het zitten op een schommelstoel ontspannend en rustgevend is, heeft het zitten op een schommelend bathroom vaak het tegenovergestelde impact. Het blijkt dat contact maken met de wc-bril en tegelijkertijd het hele porseleinen armatuur onder je voelt verschuiven niet alleen verontrustend is, maar ook een teken kan zijn van een veel groter sanitair probleem.

Hoewel er een aantal doe-het-zelfoplossingen zijn voor een wiebelend bathroom, kan het tot stand brengen van een stevige verbinding tussen de foundation van het bathroom en de vloer, zonder te kijken naar de oorzaak van het schommelen, ertoe leiden dat andere, ernstiger problemen worden gemaskeerd. Lifehacker riep de hulp in van drie loodgieters en een hoofdaannemer om ons door enkele van de meest voorkomende oorzaken van een schommelend of wiebelend bathroom te leiden, mogelijke doe-het-zelf-reparaties en waarom het zo belangrijk is om het probleem meteen aan te pakken.

Waarom wiebelt mijn bathroom?

Er zijn drie belangrijke onderdelen voor een goede aansluiting tussen de onderkant van het bathroom en de rioolleiding waar het bathroom in komt, zegt Roy Barnes, een loodgieter met ongeveer 30 jaar ervaring, en mede-eigenaar van Servicekracht Loodgieterswerk in Rockville, Maryland. Zij zijn:

  1. De flens: De brede ring bovenaan de rioollijn, waar deze tot aan de vloer komt. Het heeft gaten voor de bouten en zorgt ook voor een effectieve afdichting. “Deze flenzen kunnen met de jaren verslechteren en moeten worden geïnspecteerd als er problemen zijn”, vertelt Barnes aan Lifehacker.

  2. De wasring: Creëert de daadwerkelijke lucht- en waterdichte afdichting tussen het porseleinen bathroom en de PVC of metalen rioolafvoer. De bouten aan de onderkant van het bathroom houden niet alleen het bathroom huge, maar houden ook de wasring stevig op zijn plaats, waardoor deze lucht- en waterdicht is.

  3. De foundation van het bathroom: Moet gaaf zijn, zonder haarscheurtjes of ouderdomsslijtage.

Wanneer een of meer van deze onderdelen beschadigd raken, kan dit resulteren in een schommelend of wiebelend bathroom. Meer specifiek Josh Rudin, een algemene aannemer en de eigenaar van Zo snel mogelijk restauratieeen water-, brand- en schimmelherstelbedrijf in Phoenix, zegt dat enkele van de meest voorkomende redenen waarom een ​​bathroom schommelt, zijn:

Hoewel al deze problemen uw bathroom instabiel kunnen maken, is de grotere vraag wat precies de oorzaak is van de losse bouten of de beschadigde wasring?

Volgens Barnes is een van de meest voorkomende oorzaken van deze problemen een mislukte badkamerrenovatie, waarbij een nieuwe vloer moet worden gelegd. “Het is heel belangrijk dat de flens van de rioolbuis gelijk ligt met het niveau van de vloer, maar te veel vloeraannemers weten dit niet”, legt hij uit. “Ze leggen de nieuwe vloer op een verkeerde hoogte voor de bestaande flens, en als het bathroom dan opnieuw wordt geïnstalleerd, sluit de wasring niet goed af.”

Huiseigenaren ontdekken dit probleem vaak pas nadat hun bathroom maanden of jaren na de renovatie begint te schommelen, zegt Barnes. Pas dan, als ze een loodgieter inhuren om het wiebelende bathroom te repareren, komt de huiseigenaar erachter dat de afdichting de hele tijd heeft gelekt en aanzienlijke schade aan de ondervloer heeft veroorzaakt.

Hoe u erachter kunt komen waarom uw bathroom wiebelt

Of u nu zelf probeert uw schommeltoilet te repareren of een loodgieter inhuurt, het kan handig zijn om bepaalde signalen op te sporen en te noteren die kunnen helpen verklaren waardoor het armatuur gaat wiebelen.

Kodi Wilson, een loodgieter, loodgietersinstructeur en campusdirecteur van Nationaal Technisch Instituut Locatie in Las Vegas, stelt voor om te beginnen met het inspecteren van de badkamer om te zien of u het probleem zichtbaar kunt identificeren. “Veel van deze dingen kun je zien door alleen maar naar een bathroom te kijken, en veel van deze (problemen) zullen samen voorkomen, afhankelijk van het kernprobleem”, vertelt hij aan Lifehacker. “Is er sprake van lekkage? Vertoont de vloer tekenen van schade? Voelen de bouten en moeren los aan?”

Water dat uit de onderkant van het bathroom lekt, betekent waarschijnlijk dat je meerdere problemen aan je handen hebt, zegt Wilson, eraan toevoegend dat “het beste wat je kunt doen is het bathroom verwijderen en de hoeveelheid schade bepalen.”

Zoek naar tekenen van schade op uw vloer. Volgens Wilson zijn er twee veelvoorkomende oorzaken van kromtrekkende en ongelijkmatige, knallende of barstende tegels: waterschade en het bezinken of verouderen van het huis. Nogmaals, als u dit soort schade aan uw vloer opmerkt, raadt hij aan om het bathroom te laten verwijderen en de oorzaak op te sporen.

Als u merkt dat de bouten die de foundation van het bathroom met de vloer verbinden los zitten, ga er dan niet van uit dat u ze eenvoudigweg hoeft aan te draaien en dan is alles opgelost. Controleer in plaats daarvan onmiddellijk op waterschade, adviseert Wilson.

Barnes is het daarmee eens en merkt op dat hoewel het mogelijk is dat het aandraaien van de bouten het schommelprobleem oplost, je die veronderstelling nooit magazine maken. “Ten eerste: als het bathroom een tijdje heeft geschommeld, kan de simpele herhaalde beweging ervoor hebben gezorgd dat de wasringafdichting kapot is gegaan, waardoor er water uit het zicht kan lekken”, legt hij uit. “Deze potentiële schade is niet alleen op zichzelf al erg, maar als het simpelweg aandraaien van de bouten ervoor zorgt dat alles solide aanvoelt, kan het water verbergen dat blijft lekken en de ondervloer en balken beschadigen.”

Naast het zoeken naar mogelijke tekenen en oorzaken van toiletproblemen, stelt Rudin voor om je neus te volgen. “Een beschadigde afdichting kan er ook toe leiden dat er onaangename geuren uit het riool komen, en het schommelen van de basisunit kan ervoor zorgen dat deze naar buiten komen”, zegt hij.

Waarom je een schommelend bathroom nooit magazine negeren

Zoals de specialists hebben opgemerkt, is de kans groot dat een wiebelend bathroom een symptoom is van veel grotere (en duurdere) problemen.

Op de korte termijn kan de instabiliteit van het bathroom leiden tot lekkages rondom de foundation, waardoor waterschade aan de vloer en de ondervloer kan ontstaan, zegt Matt Kunz, president van De heer Rooter Loodgieters, een dochteronderneming van Neighbourly, een servicegericht franchisebedrijf. Het kan ook een ongemakkelijke, zenuwslopende en mogelijk onveilige toiletervaring creëren voor de leden van het huishouden en hun gasten.

“Op de lange termijn kan aanhoudend schommelen de wasringafdichting en de verbinding van het bathroom met de vloer in gevaar brengen, waardoor het risico op grotere waterschade toeneemt”, vertelt Kunz aan Lifehacker. “Door het probleem snel aan te pakken, zorg je voor een stabiel en veilig bathroom, voorkom je mogelijke structurele schade en behoud je de goede functionaliteit in de badkamer.”

Bovendien, als er sprake is van enige vorm van waterschade, kan dit ook leiden tot schimmelgroei, zegt Wilson.

Ten slotte, zoals Rudin opmerkt, geldt dat hoe langer een probleem met waterlekken en schade blijft aanslepen, hoe erger en duurder het zal worden – zowel wat betreft de reparaties zelf als de negatieve affect van de schade op de waarde van uw eigendom. .

Hoe een wiebelend bathroom te repareren

Technisch gezien zijn er doe-het-zelf-methoden om een ​​bathroom te stabiliseren, maar zoals de specialists al hebben uitgelegd, stoppen deze alleen het schommelen en pakken ze geen van de mogelijke onderliggende problemen aan. “Er zijn geen gemakkelijke oplossingen voor een doe-het-zelver die zelf een toiletbasis repareert”, zegt Rudin. “De meeste toiletklussen zijn tweepersoonszaken, simpelweg omdat een bathroom 50 kilo of meer kan wegen, afhankelijk van het mannequin.”

Als je er echter 100 procent zeker van bent dat je de oorzaak van het probleem hebt ontdekt en er geen tekenen van waterschade zijn, zegt Wilson dat het mogelijk is om op twee manieren te voorkomen dat het bathroom wiebelt. De eerste is het vastdraaien van eventuele losse bouten aan de onderkant van het bathroom. Zorg ervoor dat ze allemaal gelijk zijn, en zonder ze te strak aan te draaien, wat volgens Wilson het porselein kan doen barsten. Als je kunt zien dat de vloer in de loop van de tijd is gaan liggen, maar er geen waterschade is, stelt Wilson de tweede methode voor: de lage kant van het bathroom opvullen en de bouten vastdraaien.

Voordat je dat ook maar probeert, zegt Barnes dat het eerst essentieel is om te verifiëren dat de flens en de wasring in goede staat zijn en hun steentje bijdragen om lekkage te voorkomen. Maar zelfs als dat wel zo is, loop je altijd het risico dat je het grotere probleem negeert en vervolgens verbergt als je zelf een bathroom probeert te stabiliseren. “Houd er rekening mee dat de verbinding tussen flens, wasring en bathroom buitengewoon goed werkt als deze op de juiste manier wordt geïnstalleerd”, legt hij uit. “Dus als je het bathroom moet opvullen om het te stabiliseren, is het meer dan waarschijnlijk dat het niet goed is geïnstalleerd, of dat een deel van de installatie is mislukt.”

Wanneer moet u een loodgieter bellen?

Het repareren van een schommelend bathroom is niet zo eenvoudig of duidelijk als het klinkt. Gezien alle mogelijke complicaties is het in de meeste gevallen waarschijnlijk de moeite waard om een ​​loodgieter te laten komen kijken, in plaats van dure reparaties uit te voeren voor onontdekte problemen later. Of, zoals Barnes het stelt: “Het installeren van een flens op de juiste hoogte en een wasring met de juiste maat voor de klus is veel goedkoper dan het uitscheuren en vervangen van de ondervloer, vloerbedekking en zelfs vloerbalken in het ergste geval, een paar jaar later. de weg, terwijl er veel meer schade is aangericht.”

Er bestaat ook de mogelijkheid dat u onbedoeld additional schade veroorzaakt terwijl u zelf probeert een wiebelend bathroom te repareren, waardoor het hele mission duurder wordt voor een loodgieter om te repareren. “Dat zou op de lange termijn uiteindelijk kunnen oplopen tot duizenden {dollars} aan schade”, zegt Rudin.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here