Home Geschiktheid Uit nieuwe gegevens blijkt dat Garmin-gebruikers over de hele wereld meer dan ooit duiken

Uit nieuwe gegevens blijkt dat Garmin-gebruikers over de hele wereld meer dan ooit duiken

0
Uit nieuwe gegevens blijkt dat Garmin-gebruikers over de hele wereld meer dan ooit duiken


Garmin-duiker

20 november 2023

Garmin-duikers hebben tot nu toe in 2023 meer duiken van elke categorie geregistreerd dan in dezelfde periode in 2022 – en ze voltooien deze op enkele van de beste duiklocaties ter wereld.

Garmin-klanten zijn avontuurlijk. Ze verleggen hun grenzen en verbreden hun horizon, waarbij ze ernaar streven om elke dag beter te maken dan de vorige – en geen enkele gemeenschap is meedogenlozer dan Garmin-duikers. Of ze nu dieper willen gaan en langer onder water willen blijven, of op zoek zijn naar de gezonken schat weten moet in de buurt zijn, duikers zijn voortdurend op zoek naar iets nieuws. Gelukkig is dat precies waarvoor een duikcomputer in horlogestijl van Garmin is gebouwd.

Aanbieding Garmin duikcomputers zes verschillende duikmodiof het nu de onze is Descent™ G1-serie of de Descent™ MK3-serie – en tot nu toe hebben duikers die de Garmin Dive™ app gebruiken in 2023 zelfs meer gedoken dan in dezelfde periode in 2022. Hoeveel meer precies, en waar zijn de beste duikplekken? Laten we dieper duiken.

Prime 10 locaties voor duikbestemmingen over de hele wereld

Garmin-gebruikers duiken over de hele wereld, maar sommige plaatsen zijn populairder dan andere. Tot nu toe in 2023 markeren ze hier de beste locaties om te duiken:

  1. Taiwan
  2. Verenigde Staten
  3. Filippijnen
  4. Thailand
  5. Indonesië
  6. Egypte
  7. Japan
  8. Mexico
  9. Maleisië
  10. De Malediven

Misschien Dafuxi in Taiwan bezoeken? Of de Blue Heron Bridge in de Verenigde Staten? Crystal Bay in Indonesië blijkt ook een populaire plek te zijn. Eerlijk gezegd zijn we een beetje jaloers.

Groei van het duikpercentage van Garmin

De Garmin-duikgemeenschap is altijd een toegewijde gemeenschap geweest, maar dit jaar hebben ze deze naar nieuwe diepten gebracht. Van duiken met één fuel tot apneu-jacht, ze hebben het dit jaar opgevoerd in elk van onze zes verschillende duikmodi.

Duiken met één fuel: +42%

In de modus voor één fuel selecteert de duiker één sort fuel dat hij tijdens de hele duik wil gebruiken. Het is de meest gebruikelijke modus die wordt gebruikt door recreatieve duikers, die doorgaans lucht inademen (wat als standaardgas wordt geleverd op een Descent-computer). Tot nu toe hebben Garmin Dive-gebruikers in 2023 42% meer duiken met één fuel geregistreerd dan in dezelfde periode in 2022.

Duiken met meerdere gassoorten: +47%

In plaats van simpelweg lucht te gebruiken, kunnen duikers in de multigasmodus tijdens één duik meerdere actieve gassen gebruiken, waaronder lucht, nitrox, trimix en pure zuurstof. Deze modus magazine alleen worden gebruikt door ervaren duikers die meerdere soorten fuel op maat nodig hebben om aan de diepte, duur en/of decompressiebehoeften van hun duiken te voldoen. Dit sort duiken kende een stijging van 47% ten opzichte van 2022.

Duiken met Rebreather (CCR) met gesloten circuit: +29%

Bij een CCR-duik gebruikt een duiker een CCR-eenheid die uitgeademde CO2 vervangt door O2, die de duiker bij elke ademhaling kan consumeren. Dit is doorgaans een diepere, meer technische duik en produceert minder luchtbellen. Garmin Dive-gebruikers hebben in 2023 29% meer CCR-duiken gemaakt.

Duiken met apneu: +41%

Apneuduiken is vrijduiken, of duiken zonder tank en in plaats daarvan gewoon je adem inhouden. Of je nu deelneemt aan een free of charge duikwedstrijd of gewoon voor de lol duikt, het is belangrijk om precies te weten wat de duiktijd, diepte, hartslag en daal- en stijgsnelheid zijn – tijd is van essentieel belang als een duiker geen tank heeft waarop hij kan vertrouwen op. Garmin Dive-gebruikers hebben in 2023 41% meer free of charge duiken gemaakt dan in 2022. Met behulp van de Garmin duikvariometer om hun spel te verbeteren, misschien?

Apneu-jacht: +29%

Duiken met apneujacht is ook vrijduiken, maar in deze modus zal de duikcomputer de hoorbare alarmen dempen en het scherm vereenvoudigen voor snelle, gemakkelijk toegankelijke informatie tijdens het speervissen. Soms is dit een kwestie van persoonlijke voorkeur; het is aan de duiker om te beslissen hoeveel informatie hij onder water wil hebben en hoeveel deze kan afleiden van de taak die hij moet uitvoeren. En duikers willen misschien geen hoorbare alarmsignalen als ze proberen de vissen niet bang te maken. Garmin-gebruikers die kozen voor een stillere ervaring tijdens het free of charge duiken, hebben in 2023 29% meer duiken geregistreerd.

Gauge-modus: +22%

Wanneer de Garmin-duikcomputer in de gauge-modus staat, dient deze als bodemtimer en registreert de totale tijd van uw duik, van afdaling tot stijging. Duikers hebben ook toegang tot hulpmiddelen zoals een kompas, een stopwatch en metingen van uw huidige diepte, maximale diepte en watertemperatuur. Garmin Dive-gebruikers hebben in 2023 22% meer duiken in de gauge-modus geregistreerd.

Klaar om nieuwe diepten te verkennen? Garmin duikcomputers zijn speciaal gebouwd met duikers in gedachten – zowel voor onder water als erboven.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here