Home Domotica Pico maakt een zo-zo-toetsenbord, netjes

Pico maakt een zo-zo-toetsenbord, netjes

0
Pico maakt een zo-zo-toetsenbord, netjes


Als iemand je een waardeloos speelgoedtoetsenbord geeft, wat kun je dan doen? Helaas, noot voor noot op het ding duiken? Nou ja, maar daarmee kom je niet op Hackaday. Doe wat (Turi) deed en geef dat ding een volledige revisie.

(Turi) gooide het originele controllerbord weg en bewaarde alleen de toetsen, knoppen, behuizing, luidspreker en een klein stukje van de originele poedergele behuizing. Het nieuwe brein van de Picophonica is, je raadt het al, een Raspberry Pi Pico. Hierdoor kan (Turi) de pico_synth_ex-synthesizer van (Ryo Ishigaki) gebruiken en MIDI-uitvoer introduceren through USB-C.

De nieuwe engine doet dingen waar het kleine toetsenbord oorspronkelijk nooit van had kunnen dromen, vooral gezien het feit dat het niet eens polyfonisch was. Die veertien witte knoppen regelen nu zaken als maintain, cutoff, LFO-snelheid, verval, enzovoort. Nu klinkt het geweldig!

Bekijk zeker de korte bouwvideo na de pauze. Exclusief drums is de soundtrack volledig op de Picophonica gemaakt.

Natuurlijk zijn Picos niet alleen goed voor muzikale toetsenborden. Gebruik er een om converteer een oud eigen toetsenbord naar PS/2of Maak je eigen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here