Home Mode Luchtige Romeinse glamour – INFUR MAGAZINE

Luchtige Romeinse glamour – INFUR MAGAZINE

0
Luchtige Romeinse glamour – INFUR MAGAZINE“Coutureklanten gaan naar Fendi voor iets extravagants”.


High fashion is altijd het meest waardevolle ticket geweest naar de grootste modeweeksteden, en terecht.

Van Parijs tot New York, het is altijd al een massa mensen geweest om modeshows bij te wonen. Tegenwoordig wordt dit topmode-evenement on-line gepresenteerd en toch weet het nog steeds een gevoel van ontzag te creëren door de beheersing van high fashion.

Dit jaar werd on-line een digitale droom gepresenteerd, met de grandeur van avondkleding gecombineerd met de Italiaanse finesse van de mode Fendi modehuis.

Tegen de dromerige achtergrond van de Eeuwige Stad benadrukte Fendi’s haute couturecollectie het Romeinse erfgoed van het modehuis, gecombineerd met het moderne designperspectief. Door het prisma van Kim Jones gezien, zijn winterkledingstukken getransformeerd in prachtige etherische outfits die exclusief bedoeld zijn voor speciale optredens.

Indrukwekkende borduursels met verfijnde particulars, weelderige stoffen en luchtige veren voegen aan deze zeldzame stukken de glamour van een gouden eeuw toe, waarnaar onze nostalgie bij de klank van het woord ‘avondkleding’ ons terugvoert. Ook al heeft de pandemie het idea van avondkleding buiten het bereik van het realisme geplaatst, zo niet buiten het seizoen, kan deze haute couture-show zeker worden omschreven als eigentijdser dan ooit.

Het succes van de collectie ligt in de particulars, daar waar de Fendi modehuis zet al zijn meesterschap in het uitvoerig verwerken van echt bont in zijn kledingstukken. Fantasierijke motieven zijn getransformeerd in een summary canvas met afwisselende texturen, delicate bontkragen gewikkeld rond lange halzen, maar ook bolero’s, kraagkragen en bomberjacks in hun meest eigentijdse en luxueuze vorm, met ijsgrijs bont (en meer).

Geïnspireerd door Italiaanse movies en de neorealistische figuren van Pasolini maakt Fendi behoorlijk indruk door ons mee te nemen op reis naar felbegeerde kosmopolitische bestemmingen.

De collectie presenteert een architectonische benadering van mode, waarbij tegels worden omgezet in ontwerpen en vormen strikt de rondingen van het menselijk lichaam volgen. Kleine meesterwerken worden gedragen door de beroemde en eeuwige hogepriesteressen van de mode: Kate Mos, Amber Valletta En Christy Turlington. Dramatische gordijnen en kant gemaakt van “patina” en “marmer” komen allemaal samen in een natuurlijk kleurenpalet dat intens flirt met metaalachtige tinten.

Volgens Kim Jones, de ontwerpster van deze fantastische creaties, “komen coutureklanten hier naartoe Fendi voor iets extravagants”.

Aristocratische elegantie op zijn finest, vooruitlopend op de collectie van volgend seizoen, waarvan we hopen dat deze ons dwell zal verblinden vanaf de catwalks van Parijs.

Door Maria TzavaraLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here