Home Mode Fur Imaginative and prescient, een inspirerend evenement in de modehoofdsteden ter wereld – INFUR MAGAZINE

Fur Imaginative and prescient, een inspirerend evenement in de modehoofdsteden ter wereld – INFUR MAGAZINE

0
Fur Imaginative and prescient, een inspirerend evenement in de modehoofdsteden ter wereld – INFUR MAGAZINE


Bontvisie® is waar Saga-bont introduceert nieuwe technieken van de consultants in bontvakmanschap in de modewereld. De jaarlijkse evenementen begonnen in 2000 in New York en zijn sindsdien gehouden in Londen, Parijs, Milaan, Moskou en vele steden in Azië. Tijdens Covid-19 werd de collectie in meer digitale vorm en through individuele bezoeken gepresenteerd, maar de traditie werd voortgezet en gewaardeerd door de modewereld.

Bontvisie evenement is het startpunt van creativiteit – de plek waar ontwerpers inspiratie vinden voor aankomende collecties en leren over duurzaamheid in bont. Het is ook een kans om het unieke workforce van Saga Furs te ontmoeten en de mogelijkheden van een toekomstige samenwerking te verkennen, en hulp te krijgen bij het verbinden met het wereldwijde netwerk van bontwerkers en fabrikanten.

SAGA nertsen pied-de-poule sjaal

Saga Furs helpt ontwerpers hun ideeën te verwezenlijken en helpt hen bij het creëren van individuele stukken of zelfs een hele collectie. Daarom Saga-bont heeft zijn reputatie als The Designers Selection verdiend.

Elk jaar toont dit unieke evenement nieuwe innovatieve bonttechnieken en -ontwerpen, allemaal gemaakt door het productontwikkelingsteam van de Saga Furs Inventive Hub (voorheen bekend als Saga Design Heart). De ambitie is om modebedrijven nieuwe manieren te laten zien om met bont te werken en hen te inspireren om nieuwe collecties te creëren en bont naar een nieuw niveau te tillen. En zo zijn er altijd modebanen Saga-bont producten en ambachtelijke technieken ontwikkeld in Saga Furs Inventive Hub – de nieuwe thuisbasis van de wereldwijde bontmode.

Vanaf nu bevindt de Inventive Hub zich in de hoofdstad van Finland, in hetzelfde gebouw als het hoofdkantoor van Saga Furs en de veilingzaal, waar de consultants van Saga Furs op het gebied van bontvakmanschap, sortering, duurzaamheid en nog veel meer samenkomen. “Het dichter bij onze leveranciers en onze kernactiviteiten brengen van het Heart naar ons hoofdkantoor in Finland was een logische volgende stap voor ons”, legt Magnus Ljung, CEO van Saga Furs, uit.

Soren snijden Soren gehaakt weefsel

Geweven nerts en lint Levendige combine hangend

Nerts en haak Nerts- en sterplooi

Het bedrijf heeft nog steeds een kleine eenheid in Denemarken, bestaande uit twee bontwerkers en één ontwerper. Maar ouderwets meubilair en een muur met retro-fotolijsten van bontmode zijn uit het Design Heart gehaald en geïnstalleerd in de nieuwe ruimte op het hoofdkantoor van Saga. Het gecombineerde impact is een uitgesproken Scandinavisch gevoel, gekenmerkt door strakke lijnen, heldere oppervlakken, natuurlijke houttinten en veel natuurlijk licht.

De Hub is ook een plek om belanghebbenden te informeren over bredere duurzaamheidsvraagstukken. “Duurzaamheid en transparantie worden steeds belangrijker voor consumenten van bontmode”, zegt Marja Tiura, uitvoerend directeur van de FNederlandse Vereniging van Bontfokkers. “Ze willen weten waar hun producten vandaan komen en hoe ze zijn geproduceerd.”

Gemengd geweven nerts + lint Soren nertsen haak

Gemengde neonvos Grafische groene dierennerts

Saga Furs is toonaangevend in de sector met zijn strikte boerderijcertificeringsprogramma, dat zijn boerenleveranciers verantwoordelijk houdt voor de hoogste normen op het gebied van dierenwelzijn en milieuvriendelijk boerderijbeheer.

Credit: Saga-bont

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here