Home Zelfverbetering 8 wake-up calls die we dringend moeten ontvangen in het leven voordat het te laat is

8 wake-up calls die we dringend moeten ontvangen in het leven voordat het te laat is

0
8 wake-up calls die we dringend moeten ontvangen in het leven voordat het te laat is


8 wake-up calls die we dringend moeten ontvangen in het leven voordat het te laat is

We hebben een lange weg afgelegd en we leren en groeien nog steeds. Laten we dankbaar zijn voor de reduce. Laten we ze nemen en er vandaag het beste van maken.

Voor mijn 18e verjaardag, vele manen geleden, gaf mijn grootvader van mijn moeders kant me vier licht gebruikte flanellen overhemden die hij niet langer nodig had. De shirts waren nauwelijks gedragen en in uitstekende staat; mijn grootvader vertelde me dat hij dacht dat ze mij geweldig zouden staan. Helaas vond ik het destijds vreemde cadeaus en ik was er niet dankbaar voor. Ik keek hem sceptisch aan, gaf hem een ​​scheef glimlachje en liep door naar de andere cadeaus die voor me lagen. Mijn grootvader stierf twee dagen later aan een plotselinge hartaanval. De flanellen overhemden waren de laatste geschenken die hij me ooit gaf, en die scheve glimlach was de laatste keer dat ik hem rechtstreeks erkende. Vandaag de dag heb ik nog steeds spijt van het kleine dingetje dat ik niet zei toen ik de kans had: “Bedankt opa. Ik waardeer jou.”

Dat was een enorme wake-up name voor mij; een die mij al meer dan twintig jaar goed van pas komt.

En hier zijn acht wake-up calls voor alle van ons – enkele uiterst belangrijke reduce die de moeite waard zijn om te leren en naar te leven, voordat de zaken nog wanhopiger worden en het te laat is:

1. Misschien hebben we morgen niet de tijd om te zeggen: ‘Ik hou van je.’

Ongeveer 15 jaar geleden overleed een collega van mij op weg naar zijn werk bij een auto-ongeluk. Tijdens zijn begrafenis waren verschillende mensen van het kantoor in tranen en zeiden vriendelijke dingen als: “Ik hield van hem. We hielden allemaal zoveel van hem. Hij was zo’n geweldig persoon.” Ik begon ook te huilen, en Ik vroeg me af of deze mensen hem hadden verteld dat ze van hem hielden terwijl hij nog leefde. of dat dit krachtige woord, liefde, pas bij de dood zonder twijfel of aarzeling was gebruikt.

Ik heb mezelf toen en daar beloofd dat ik nooit meer zou aarzelen om tegen de mensen van wie ik hou te spreken en hen eraan te herinneren hoeveel ik ze waardeer. Ze verdienen het om te weten dat ze betekenis geven aan mijn leven. Ze verdienen het om te weten dat ik de wereld van hen denk.

Kort gezegd: als je vandaag van iemand houdt, vertel het hem dan. Als je vandaag iemand waardeert, vertel het hem dan. Er is misschien geen morgen. Vandaag is de dag om je liefde en bewondering te uiten. (Opmerking: Angel en ik bespreken dit intimately in het hoofdstuk Relaties van ons boek, ‘1000 kleine dingen die gelukkige, succesvolle mensen anders doen’.)

2. Onze oordelen over anderen zijn vaak onnauwkeurig.

Je zult nooit precies weten wat een ander doormaakt of wat zijn hele verhaal is. Als u dat gelooft, besef dat dan jouw aannames over hun leven staan ​​in directe relatie tot jouw eigen beperkte perspectief.

Veel mensen waarvan jij denkt dat ze succesvol zijn, zijn uiterst ongelukkig. Veel mensen waarvan je denkt dat ze het gemakkelijk hebben, hebben hun uiterste greatest gedaan om hun standing te bereiken. Veel mensen die rijk lijken te zijn, hebben schulden vanwege hun extravagante smaak voor materiële bezittingen. Veel mensen die te oud en niet cool lijken, waren ooit internet zo jong, hip en onervaren als jij nu bent.

3. Niet proberen is de reden waarom de meeste mensen falen in het leven.

Het zijn niet de fouten en mislukkingen waar u zich het meeste zorgen over hoeft te maken, het zijn de kansen die je mist als je het niet eens probeert, die het ergste pijn doen. Proberen – echt proberen – leidt altijd tot een zekere mate van succes, ongeacht de uitkomst. Zelfs fouten en mislukkingen leren je wat je de volgende keer niet moet doen. Elke uitkomst, goed of slecht, is een les die je in de loop van de tijd sterker en wijzer maakt.

Blijf jezelf er dus aan herinneren dat er uiteindelijk maar één ding is dat een doel of droom onmogelijk maakt: het onvermogen om het te proberen. Omdat de resultaten die je in het leven behaalt zijn niet op foundation van wat u van plan bent te doen of wat u zegt dat u gaat doen. Jouw resultaten komen voort uit wat jij Eigenlijk probeer het consequent te doen!

Ja, je leven zal beter worden als JIJ beter wordt. Start mentaal en fysiek in jezelf te investeren. Maak er een prioriteit van om elke dag een beetje te leren en te groeien door positieve dagelijkse gewoonten op te bouwen en eraan huge te houden. Hoe sterker je groeit en wordt, hoe beter je leven op de lange termijn zal aanvoelen.

4. Geduld betekent niet wachten en niets doen.

Geduld impliceert productieve activiteit. Het betekent dat je je uiterste greatest doet met de middelen die je ter beschikking staan, terwijl je dat begrijpt de resultaten die u zoekt zijn de vereiste tijd en moeite waard, en niet elders beschikbaar voor minder tijd en moeite.

Geduld is het besef dat de kwaliteit van je leven op de lange termijn veel belangrijker is dan de hoeveelheid dingen waarmee je je leven vandaag de dag vult. Geduld is je bereidheid om te accepteren en te waarderen wat je nu hebt, terwijl je geleidelijk onerous werkt voor de dromen en doelen die voor jou het belangrijkst zijn.

5. We hebben vaak niets meer nodig om gelukkig te zijn.

Intuïtief weet je al dat de beste dingen in het leven helemaal geen spullen zijn, en dat relaties, ervaringen en zinvol werk de foundation vormen van een gelukkig leven. Nog je leeft in een consumentgerichte samenleving waar je geest onophoudelijk wordt onderworpen aan slimme reclametrucs die je ertoe aanzetten, tegen beter weten in, materiële goederen te kopen die je niet nodig hebt of zelfs maar wilt.

En op een gegeven second schaden de buitensporige materiële voorwerpen die je koopt uiteindelijk de emotionele behoeften waarvan adverteerders je willen laten geloven dat ze bedoeld zijn om te ondersteunen. Dus de volgende keer dat u zich klaarmaakt voor een impulsieve aankoop, vraag jezelf af of dit ding echt beter is dan de dingen die je al hebt. Of bent u tijdelijk misleid door te geloven dat u niet tevreden bent met wat u al heeft? (Lezen Soulvolle eenvoud.)

6. Wij zijn niet good, en niemand anders ook.

Alle mensen zijn onvolmaakt. We maken fouten, we verliezen ons geduld en worden overrompeld. We struikelen, glijden uit en lopen soms uit de hand. Ja, soms verliezen de zelfverzekerden hun vertrouwen, verliest de patiënt zijn geduld, handelt de genereuze daad egoïstisch en twijfelt de goed geïnformeerde tweede wat hij weet.

Maar dat is eerlijk gezegd het ergste: we hebben allemaal onze momenten. Meestal zijn we opmerkelijk! Dus sta naast de mensen van wie je houdt in hun moeilijke tijden van onvolmaaktheid, en betoon jezelf dezelfde beleefdheid; als je dat niet wilt, verdien je het ook niet om erbij te zijn tijdens de opmerkelijke momenten.

7. Alle kleine dingen maken een groot verschil.

Het leven gaat niet over één enkel second van grote triomf en prestatie. Het gaat over de vallen en opstaan ​​die je daar brengen – het bloed, het zweet en de tranen – de kleine, onbelangrijke dingen die je elke dag doet. Uiteindelijk doet het er allemaal toe: elke stap, elke spijt, elke beslissing en elke kleine kwelling.

Ja, de schijnbaar nutteloze gebeurtenissen leveren iets op. De minimumloonbaan die je had op de middelbare faculty. De avonden die je doorbracht met lachen en socialiseren met collega’s die je nooit meer ziet. De uren die je hebt besteed aan het opschrijven van je gedachten op posts op sociale media heeft niemand ooit gelezen. Overpeinzingen over uitgewerkte toekomstplannen die er nooit zijn gekomen. Al die eenzame nachten waarin je romans, nieuwskolommen, Twitter-discussies en modetips las en je eigen principes op het gebied van leven, seks en religie in twijfel trok, en of je wel of niet goed genoeg bent zoals je bent…

Dit alles heeft je gesterkt! Dit alles heeft je naar elk succes geleid dat je ooit hebt gehad. Dit alles heeft jou gemaakt tot wie je nu bent.

Eerlijk gezegd ben je tientallen keren afgebroken en weer in elkaar gezet. Bedenk eens hoe opmerkelijk dat is en hoe ver je bent gekomen. Je bent niet dezelfde persoon als een jaar geleden, een maand geleden of zelfs gisteren. Je groeit altijd… sterker!

8. Excuses zijn meestal slechts leugens.

Dat iemand anders het kan, betekent niet dat jij het ook kunt, toch? Omdat je niet goed genoeg bent, of omdat je je kans al hebt gemist, of omdat het gewoon niet voor jou mogelijk is. Je zoekt naar redenen waarom zij het kunnen doen, maar jij kunt het niet…

  • “Misschien is hij een internetondernemer en freelanceschrijver omdat hij geen kinderen heeft.”
  • “Misschien is ze veel fitter dan ik, omdat ze niet alle werk- en gezinsverplichtingen heeft die ik heb, of een meer ondersteunende echtgenoot heeft, of geen slechte knieën heeft.”

Oké, het is gemakkelijk om excuses te vinden: maar kijk eens naar alle andere mensen die ook aanzienlijke obstakels hebben en het toch hebben gedaan. Angel en ik hebben een gezin, en dat hebben we ook gedaan omgaan met grote verliezen in ons leven, en slaagden er nog steeds in om betekenisvolle vooruitgang te boeken in ons leven. En internet zoals we de zaken voor onszelf hebben omgedraaid, kennen we honderden andere mensen die hetzelfde hebben gedaan. Door 15 jaar werk met onze coachingklanten en bezoekers van live-evenementen, we zijn getuige geweest van mensen die zichzelf op alle leeftijden opnieuw uitvonden: 48-jarigen die een gezond gezin stichtten, 57-jarigen die voor het eerst afstudeerden aan de universiteit, 71-jarigen die een succesvol bedrijf startten, enzovoort. En er zijn talloze verhalen over mensen met een handicap of ziekte die hun obstakels hebben overwonnen om ongelooflijke resultaten te bereiken.

Niemand anders kan namens u slagen voor u. Het leven dat je leeft, is het leven dat je voor jezelf opbouwt. Er zijn zoveel mogelijkheden om uit te kiezen, en zoveel mogelijkheden om de kloof te overbruggen tussen waar je nu bent en waar je wilt zijn. NU is het second om daadwerkelijk een stap vooruit te zetten!

Het is jouw beurt…

Vandaag hoop ik oprecht dat je weer een geïnspireerde dag zult hebben, dat je moedig en gevaarlijk zult dromen, dat je vooruitgang zult boeken die niet bestond voordat je actie ondernam, dat je zult liefhebben en in ruil daarvoor geliefd zult worden, en dat je vind de kracht om de problemen die je niet kunt veranderen te accepteren en ervan te groeien. En het allerbelangrijkste (omdat ik vind dat er meer vriendelijkheid en wijsheid in deze wereld zou moeten zijn), dat je, wanneer dat moet, wijs zult zijn in je beslissingen, en dat je altijd further aardig zult zijn voor jezelf en anderen.

En voordat je vertrekt, laat Angel en mij hieronder een reactie achter en laat ons weten wat je van dit bericht vindt. Uw suggestions is belangrijk voor ons. 🙂

(Tenslotte, als u dit nog niet heeft gedaan, meld u dan aan voor onze free of charge nieuwsbrief ontvang elke week nieuwe artikelen zoals deze in je inbox.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here