Home Reis Een visumwijziging voor Zuid-Amerika en beter nieuws in het noorden

Een visumwijziging voor Zuid-Amerika en beter nieuws in het noorden

0
Een visumwijziging voor Zuid-Amerika en beter nieuws in het noorden


Staat Brazilië op jouw bucketlist? Als dat zo is, kun je het beste nu je tickets kopen en er vóór 10 januari 2024 naartoe gaan als je uit de VS, Canada of Australië komt. Need daarna komt er een grote visumwijziging voor Zuid-Amerika, de eerste in vele jaren. Brazilië gaat u een aanzienlijk bedrag in rekening brengen voor het plezier dat u daar heeft.

Wijziging visumkosten Rio de Janeiro Brazilië

Toen de voormalige president van Brazilië de toeristenaantallen in Argentinië en Chili zag stijgen nadat ze hun wederzijdse visumleges hadden verlaagd, ging hij er terecht van uit dat hetzelfde in Brazilië zou gebeuren als ze hun dure inreisvisum zouden laten vallen. Deze was echter pas een jaar van kracht voordat de pandemie toesloeg, dus er was geen tijd om echt een influence te zien van deze visumwijziging in Zuid-Amerika, vooral omdat de sterftecijfers door Covid-19 in Brazilië tot de hoogste ter wereld per hoofd van de bevolking behoorden. Niemand wilde destijds Brazilië bezoeken.

De nieuwe visumkosten voor een bezoek aan Brazilië

De nieuwe president wilde bij zijn aantreden zijn stempel drukken en ondernam actie om dit besluit terug te draaien en terug te keren naar de oude gewoonten. Eerlijkheid als reden aanvoerend, zullen reizigers die op vakantie naar Brazilië komen hetzelfde bedrag betalen als Brazilianen betalen om de andere kant op te gaan. (Het maakt niet uit dat sommige Brazilianen illegaal in de VS of Canada verblijven, maar dat gebeurt zelden omgekeerd.) Dus nu zullen de visumkosten voor Brazilië maar liefst $160 per persoon voor Amerikanen bedragen, of $640 die betaald moet worden voordat een gezin van vier arriveert. ‘Gezinsreizen in Brazilië’ kan een oxymoron worden.

Voor zover ik weet zal het bedrag voor Canadezen van nul naar 80 greenback stijgen en voor Australiërs naar 45 greenback.

Oorspronkelijk zou dit in oktober worden omgezet, maar de regering kon niet op tijd actie ondernemen en werd uitgesteld tot 10 januari 2024. Als ze nog steeds niet klaar zijn om uw geld te krijgen visum on-line reizen op dat second neem ik aan dat ze het opnieuw zullen uitstellen.

Zodra dit systeem gereed is, kunt u niet meer zomaar op de luchthaven verschijnen. U moet vooraf on-line een aanvraag indienen met ondersteunende documenten en de hoge vergoeding betalen.

Om op secure te spelen, zou ik die reis naar Rio de Janeiro, de Iguacu-watervallen of de stranden plannen om vóór 10 januari aan te komen. Met $ 160 kun je immers veel maaltijden of cocktails betalen. En je zou lokale ondernemers met dat geld steunen in plaats van het allemaal aan de overheid te overhandigen.

Bekijk hier de vluchtprijzen vanaf uw luchthaven.

Iguacu Falls Zuid-Amerika visum nodig

Dit maakt het bijzonder ingewikkeld en duur om de Iguazu-watervallen aan de Argentijnse en Braziliaanse kant te bezoeken. De afgelopen jaren was dat makkelijk omdat beide landen visumvrij waren, maar nu wordt het een hele dure cross-over. Dus ik stel me voor dat we teruggaan naar de situatie waarin Argentinië drie keer zoveel buitenlandse bezoekers aan zijn kant krijgt als Brazilië aan zijn kant krijgt.

Als u zich afvraagt ​​of dit het duurste visum voor Zuid-Amerika is, is het antwoord dat het een gelijkspel is. Bolivia heeft ook dezelfde wederzijdse visumregeling, wat een van de redenen is waarom het land veel minder bezoekers krijgt dan zijn buurlanden. Bovendien heeft Bolivia nog minder overeenkomsten met andere landen dan Brazilië, dus het zijn niet alleen Amerikanen, Canadezen en Australiërs die moeten betalen om daar binnen te komen.

Ander visumnieuws voor Latijns-Amerika

Hoewel het visumnieuws voor Zuid-Amerika negatief is, heb ik goed nieuws voor twee Latijns-Amerikaanse landen ten noorden van het Panamakanaal.

Costa Rica kondigde in september aan dat zij de tijd verlengen dat bezoekers in hun land kunnen verblijven met een bij aankomst verkregen toeristenvisum, van 90 dagen tot 180 dagen. Dit geldt voor alle ‘groep één’-landen die alleen een paspoort nodig hebben om Costa Rica binnen te komen. Er staan ​​veel landen op deze lijst, waaronder de VS, Canada, de meeste Europese landen, de meeste Zuid-Amerikaanse landen, Japan en Zuid-Afrika.

Costa Rica Midden-Amerika luxe

Dit is vooral geweldig nieuws voor overwinteraars die aan de kou in het noorden ontsnappen en voor de winter naar Costa Rica komen. Als ze voorheen langer dan 90 dagen wilden blijven, moesten ze een grensvlucht maken naar een buurland en terugkeren met een nieuwe paspoortstempel. Nu kunnen ze bijna zes maanden blijven.

Dit is ook geweldig nieuws voor thuiswerkers en nomaden die Costa Rica diepgaand willen verkennen en tegelijkertijd hun werk willen doen wanneer dat nodig is. En ja, dat is ook goed voor de planeet, aangezien Costa Rica het grootste deel van zijn energie uit hernieuwbare energie haalt. Ten slotte is het goed nieuws voor degenen die dat willen investeren in onroerend goed in Costa Rica en wil het proces niet overhaasten.

De laatste wijziging is een procedureregel die het bezoekers gemakkelijker maakt: Mexico’s Het “toestemming om te blijven”-visum bij aankomst is nu elektronisch in plaats van op papier, nu op bijna elke luchthaven. Voorheen moesten bezoekers bij aankomst in Mexico een papieren formulier invullen en vervolgens de hele tijd dat ze in het land waren het onderste stukje van dat formulier vasthouden en het bij vertrek inleveren. Iedereen die het kwijtraakte, moest een boete betalen.

Nu het systeem elektronisch is en op paspoorten is gebaseerd, hoeft u geen papier meer bij te houden, en dit betekent dat de kans kleiner is dat een immigratiebeambte in een slecht humeur minder dan de standaard 180 dagen in uw paspoort zal stoppen.

Bekijk waar u kunt verblijven als u daar aankomt met onze uitgebreide beoordelingen van luxe Mexico-hotels door het land.

Artikel door Timotheüs

Timothy Scott is de oprichter en redacteur van Luxurious Latin America en verzorgt sinds het midden van de jaren 2000 als reisjournalist de regio. Hij heeft elk land dat we bestrijken meerdere keren bezocht en is gevestigd in een stad die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat in centraal Mexico, waar hij een huis bezit. Zien contactgegevens hier.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here