Home Zelfverbetering De gave van het menszijn: je kunt veranderen

De gave van het menszijn: je kunt veranderen

0
De gave van het menszijn: je kunt veranderen


Wanneer heb je voor het laatst door kinderfoto’s gekeken? Het kan een vreemde ervaring zijn om jezelf in je veel jongere zelf te zien: je haar is nu korter en donkerder, je gezicht wat minder rond, maar die ondeugende grijns en wat felheid in de ogen zijn niets veranderd.

Hetzelfde geldt voor de relaxation van ons: onze persoonlijkheid, eigenaardigheden, voorkeuren en gewoonten. Sommige veranderen, de andere blijven hetzelfde. Maar wie we zijn geweest, bepaalt niet wie we zullen zijn. De gave van het mens zijn is de keuzevrijheid die we hebben om vorm te geven aan wie we zullen worden. De herfst herinnert ons eraan dat verandering mooi kan zijn. En jij hebt de kracht om krachtige verandering teweeg te brengen.

Verander uw richting

Denk na over de huidige developments in uw leven, op het gebied van uw gezondheid, relaties, werk, geld – wat u ook belangrijk vindt. Laten we zeggen dat ze de komende tien jaar min of meer hetzelfde blijven. Waar vind je jezelf? Wil je daar eindigen?

Voor de meeste mensen is het een allegaartje. Hun huidige traject laat hen achter met een bloeiende carrière maar een huwelijk dat in puin ligt, of met sterke relaties maar een gevaarlijk slechte gezondheid. We hebben allemaal gebieden in het leven waar we enig succes ervaren en gebieden die we zouden veranderen als we konden. En we kunnen.

De beste manier om van richting te veranderen is met een doel. Doelen bepalen onze focus en inspanning. Als je weet dat je te veel fastfood eet, kun je jezelf ten doel stellen dit kwartaal twintig nieuwe recepten te bereiden. Als u te veel tijd on-line doorbrengt, kunt u dit jaar een doel stellen van 1000 schermvrije uren. Als je geen zelfvertrouwen hebt op het werk, kun je jezelf ten doel stellen een cursus of coachingsprogramma te voltooien.

Het belangrijkste onderdeel van het bereiken van doelen is niet wat we bereiken. Het is wie we worden.

Van gedachten veranderen

Wat we bereiken wordt beperkt door wat we ons kunnen voorstellen. En meestal werven we onze verbeeldingskracht om te werken tegen ons. Denk eens aan de time period ‘self-fulfilling prophecy’. We zeggen tegen onszelf dat we de presentatie zullen bombarderen, gepasseerd zullen worden voor de promotie, nooit een gezonde levensstijl zullen bereiken en dan… onze voorspellingen blijken waar te zijn.

Maar wat als we er anders over dachten? Wat als ons denken ons vooruit zou stuwen in plaats van ons tegenhoudt? Wat zou het veranderen van je denken mogelijk maken?

We noemen de overtuigingen die ons tegenhouden ‘beperkende overtuigingen’. Meestal houden we ze huge over de wereld, over andere mensen en over onszelf. De sleutel is het vervangen van deze overtuigingen door ‘bevrijdende waarheden’. Bevrijdende waarheden ontkennen de werkelijkheid niet, maar vertellen in plaats daarvan een hoopvol verhaal.

In plaats van ‘Ik zal nooit een gezonde levensstijl leiden’, zou je tegen jezelf kunnen zeggen: ‘Ik heb het lef en de middelen die ik nodig heb om veranderingen aan te brengen die blijvend zijn.’ Kun je het verschil horen?

Het vertrouwen op de bevrijdende waarheid boven de beperkende overtuiging zal niet van de ene op de andere dag gebeuren. Gewoonten van denken vormen je hersenen, internet als gewoontes van doen. Maar jij kunt het. Start met het benoemen van de beperkende overtuiging en bevrijdende waarheid. Elke keer dat de beperkende overtuiging in je opkomt, moet je deze tegengaan met je bevrijdende waarheid.

Beetje bij beetje zul je van gedachten veranderen.

Verander je gewoonten

Het was Aristoteles die opmerkte dat ons karakter wordt gevormd door onze gewoonten. Wie we zijn, wordt gevormd door wat we doen. Onze dagelijkse gewoonten bepalen, meer nog dan cruciale momenten in ons leven, wie we worden.

Dat betekent dat onze gewoonten de moeite waard zijn om zorgvuldig te bekijken. Wat is het enige aan jezelf dat je het meest gek maakt? Uw voortdurende vertraging of schilfering? Uw neiging tot afleiding of uw geduld verliezen? Uw angst of onvermogen om beloften aan uzelf na te komen?

Voor sommige veranderingen kan het nodig zijn dat u een crew samenstelt dat naast u staat – van professionals in de geestelijke gezondheidszorg tot geloofsleiders en goede vrienden. Maar jij kan nieuwe gewoonten opbouwen. Je kunt slechte gewoonten vervangen door betere.

Verandering kost tijd. En eerlijk gezegd kost het werk. Maar het is werk dat de moeite waard is. Zet een nieuwe richting in. Breid je verbeelding uit. Vervang een slechte gewoonte door een goede. En zie hoe jouw wereld verandert.

Je bent niet beperkt tot de persoon die je bent geweest. Je hebt de keuzevrijheid om een ​​nieuw pad te kiezen en te veranderen wie je wordt. Wat is je volgende stap?

Openbaarmaking van materiële connectie: Sommige van de hyperlinks in het bovenstaande bericht zijn ‘affiliate hyperlinks’. Dit betekent dat als u op de hyperlink klikt en het artikel koopt, wij een affiliate-commissie ontvangen. Hoe dan ook, we raden alleen producten of diensten aan die we gebruiken en waarvan we denken dat ze waarde toevoegen aan onze lezers. We maken dit bekend in overeenstemming met 16 CFR, deel 255 van de Federal Commerce Fee: “Gidsen betreffende het gebruik van aanbevelingen en getuigenissen in advertenties.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here