Home Reis Argentinië’s Mendoza voor eten, wijn en cultuur • We bloggen de wereld

Argentinië’s Mendoza voor eten, wijn en cultuur • We bloggen de wereld

0
Argentinië’s Mendoza voor eten, wijn en cultuur • We bloggen de wereld


Op dit second is het bezoeken van wijnhuizen tijdens het reizen zo gewoon dat het bijna geen bougey meer is. In 2011 was dit nog niet het geval, toen ik voor het eerst het Argentijnse Mendoza bezocht. Destijds was er iets nieuws aan niet-rijke mensen die hun dag doorbrachten tussen wijngaarden.

(Het maakt niet uit om dit te doen in een land als Argentinië, met een wijn waarvan het oorsprongsverhaal internet zo droevig is als dat van Malbec. Maar over beide zaken straks meer.)

Het belangrijkste doel van dit bericht is het beantwoorden van een simpele vraag: is Mendoza een bezoek waard? Het simpele antwoord is ‘ja’, hoewel – als we eerlijk zijn – geen enkele vraag op reisgebied ooit eenvoudig genoeg is om met één enkele wereld te beantwoorden.

Waar te verblijven in Mendoza

Voordat ik inga op enkele van de redenen waarom ik denk dat Mendoza de moeite waard is om te bezoeken, moeten we eerst de kwestie bespreken van waar je moet verblijven als je daarheen gaat. Zoals ik verderop in dit artikel in meer element zal uitleggen, liggen de wijnhuizen die de meeste mensen naar Mendoza trekken niet echt in het stadscentrum. Daarom is het misschien niet logisch dat u in het hart van de stad blijft, afhankelijk van uw voorkeuren.

Als je het gemak wilt hebben om in het centrum van Mendoza te zijn (wat niet zonder charme is – daarover later meer), kun je op een plek als Condor Suites Aside Resort, en ga eenvoudig met de bus naar Maipú (waar de wijnhuizen zijn) voor een of meer dagtochten. Als alternatief, als je jezelf volledig wilt onderdompelen in de Napa Valley in Argentinië, ergens in de trant van Wijnboerderij Posada Cavieres is wellicht een betere keuze.

Wat te doen in Mendoza

Huur een fiets

Zodra je met de bus vanuit het hart van Mendoza naar Maipú bent gereden, heb je nog één taak: een manier vinden om je te verplaatsen. Terwijl sommige reizigers hun eigen voertuig hebben en anderen gewoon een taxi voor een dag huren, is de fiets veruit de meest ontspannende en plezierige manier om door de wijnmakerijen van Mendoza te navigeren.

Bezoek zoveel mogelijk wijnhuizen

Laten we eerlijk zijn: wijnhuizen maken Mendoza het bezoeken waard. Als gevolg hiervan, of u nu commerciële malbec-producenten zoals Trapiche bezoekt, of familiewijngaarden zoals Familia di Tomasso, bezoek er zoveel mogelijk om de meest full ervaring te krijgen. Fiets gewoon voorzichtig als je dronken bent!

Feest op biefstuk

Niets previous beter bij Argentijns rundvlees van wereldklasse dan een malbec uit Mendoza. Gelukkig bieden veel wijngaarden (vooral kleinere) voedsel aan, dus ongeacht welk stuk je verkiest en hoe je het gekookt wilt hebben (medium rood of roze, voor mij), je zult hier goed eten en drinken.

Vergeet het stadscentrum van Mendoza niet

Ik zal eerlijk zijn: ik vind Mendoza niet de moeite waard om te bezoeken, alleen al op foundation van de attracties in het stadscentrum. Dit gezegd hebbende, denk ik niet dat je ze volledig moet verwaarlozen, ook al is het uitgestrekte Parque Normal San Martín de enige die mij persoonlijk aanspreekt.

Plan uw volgende zet

Argentinië is een enorm land – en Mendoza is nog maar het start. Ga je verder met het verkennen van de uitlopers van de Andes en ga je verder naar een plaats als Salta, ga je oostwaarts naar Cordoba of Buenos Aires, of zuidwaarts naar Patagonië? Misschien eindig je in Argentinië en ga je de bergen in Chili.

Hoeveel dagen moet je in Mendoza doorbrengen?

In een ideale wereld zou je je een week lang in Mendoza (of Maipú) kunnen verstoppen en doen alsof de relaxation van de wereld niet bestaat. Helaas is dit om verschillende redenen onpraktisch, waarvan de eerste de omvang van Argentinië is. Er is gewoon te veel te zien (om nog maar te zwijgen van de relaxation van Zuid-Amerika) om meer dan een paar dagen van je reis in Mendoza door te brengen.

Anders gezegd: Mendoza is een bezoek waard, zelfs als je hier maar een paar dagen doorbrengt. Sterker nog, ik zou zeggen dat een volledige dag tussen de wijnmakerijen en een andere in het stadscentrum precies is wat je nodig hebt. Als je de som van je bredere reis naar Argentinië optelt, zullen deze dagen opvallen als een van de meest unieke. (Ik bedoel, ervan uitgaande dat je Salta niet bezoekt, dat zijn eigen ongelooflijke wijnhuizen heeft.)

Wanneer moet ik naar Mendoza, Argentinië gaan?

Het regenseizoen in Mendoza is kort en duurt meestal van eind december tot start maart. Idealiter zou je het land in april en mei bezoeken, wanneer de warmte van de zuidelijke zomer aanhoudt, maar de oogst begint plaats te vinden. Hoewel je in de winter nog steeds kunt genieten van eten en wijn, is de ervaring voor mij niet helemaal hetzelfde.

Wat is er zo speciaal aan Mendoza?

Mendoza ligt aan de voet van de Andes, in een van de vruchtbaarste valleien van Argentinië. Dit heeft ideale omstandigheden gecreëerd voor de teelt van malbecwijn, die heeft geleid tot een culinaire cultuur en een enorme toeristische belangstelling, die nog is vergroot door de lage reiskosten in Argentinië de afgelopen jaren.

Robert Schrader

Robert Schrader is een reisschrijver en fotograaf die sinds 2005 zelfstandig de wereld rondreist en onderweg schrijft voor publicaties als “CNNGo” en “Shanghaiist”. Zijn weblog, Depart Your Each day Hell, biedt een combine van reisadvies, bestemmingsgidsen en persoonlijke essays over de meer esoterische aspecten van het leven als reiziger.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here