Home Geschiktheid 10 vragen aan wijnexpert Karen MacNeil

10 vragen aan wijnexpert Karen MacNeil

0
10 vragen aan wijnexpert Karen MacNeil


Wijnexpert Karen MacNeil zegt: “Een leven met wijn is zoveel rijker en lekkerder dan een leven zonder wijn!” En we waren het daar volledig mee eens. Het leven IS beter met wijn (uiteraard met mate).

karen macneil met citaat

En om je te helpen liefhebben wat zit er in je glas nog meer, stelden we Karen 10 van onze brandende vino-gerelateerde vragen. Als auteur van De Wijnbijbel (waarvan internet de derde editie is verschenen en wordt beschouwd als het finest verkochte wijnboek in Amerika, met meer dan 800.000 exemplaren in druk), schreef ze het boek letterlijk over wijn.

Voor iemand die nieuw is met wijn, wat is volgens jou de beste manier om te gebruiken/lezen De Wijnbijbel is?

Karen MacNeil: Open het boek gewoon ergens en start met lezen! Op elke pagina staan ​​fascinerende zijvakken en verhalen. De meeste mensen lezen De Wijnbijbel (WB) op deze onconventionele manier. Het is ook leuk om een ​​fles wijn te kopen, die regio op te zoeken in de WB en te lezen terwijl je nipt.

Over welke updates in deze versie bent u het meest enthousiast en waarom?

Karen: Ik ben dol op het gloednieuwe hoofdstuk over Groot-Brittannië, dat nu heerlijke mousserende wijnen maakt die veel gemeen hebben met champagne. De klimaatverandering heeft veel wijnregio’s schade toegebracht, maar Engeland heeft er ook van geprofiteerd, waardoor het klimaat bevorderlijk is voor goede wijn. Ik ben ook dol op het nieuwe hoofdstuk genaamd ‘In het start… Wijn in de antieke wereld’. Fascinerend!

Als mensen geïnteresseerd zijn in iets nieuws en anders dan de gebruikelijke Chardonnay, Pinot Noir en Cabs die op de meeste wijnlijsten en schappen van supermarkten te vinden zijn, zijn er dan wijnregio’s of druiven die mensen volgens u willen proberen? Zijn er verborgen waarden?

Karen: Spanje en Portugal maken sensationele wijnen van inheemse druivensoorten als Tempranillo en Touriga Nacional (beide rode druiven). De wijncultuur in deze twee landen is eeuwenoud, de wijnen zijn fantastisch en ze zijn STALEN! Veel geweldige wijnen onder de $ 25.

Als iemand iets over wijn wil leren, maar overweldigd is en niet weet waar hij moet beginnen, waar moet hij dan beginnen?

Karen: Wijn is erg gastvrij. Het maakt eigenlijk niet uit waar je begint. Kies gewoon een land en start daar met het drinken van wijnen. Als je bijvoorbeeld een half jaar lang de wijnen van een bepaald land drinkt, zul je ontdekken dat je daadwerkelijk een goed beeld hebt gekregen van de smaken van die wijnen. Ga dan verder naar land nr. 2. En zo verder. Start gewoon!

Wat is volgens jou het meest verkeerd begrepen side van wijn? Zijn er veel voorkomende fouten die nieuwelingen maken?

Karen: Mensen slikken wijn vaak te snel door. Als je te snel doorslikt, proef je niets en heb je geen idee hoe lekker de wijn werkelijk is.

Wat zijn enkele van je favoriete wijn- en spijscombinaties? Iets dat je regelmatig hebt of dat mensen zou kunnen verrassen?

Karen: Champagne en chips staan ​​hoog op mijn lijstje. Ook rosé- en tosti’s.

We hebben veel wijnen op de markt zien komen die specifiek als caloriearm op de markt worden gebracht. Heb je daar gedachten over?

Karen: Caloriearme wijnen worden vaak sterk gemanipuleerd. Ik drink liever een half glas echte wijn dan een glas (meestal niet erg goede) caloriearme wijn.

Hebt u wijncategorieën of regio’s dit jaar echt aan populariteit zien winnen? Is er iets waar je mensen hun interesse in hebt zien verliezen?

Karen: De belangstelling voor wijn explodeert over de hele wereld. ALLES is interessant.

Zijn er wijntrends die u verwacht te zien in 2023? Alles waarvan je wenst dat het zou verdwijnen?

Karen: Wijn kost tijd, jaren. Vaak duurt het 10 jaar of langer om een ​​wijngaard te planten en een wijn te maken en te laten rijpen VOORDAT deze op de markt wordt gebracht. Wijn is de ultieme non-trend. Ik hou er daarom van.

We zijn er zeker van dat dit hetzelfde is als je vragen om je favoriete sort te kiezen, maar als je de relaxation van je leven maar drie wijnen in je glas zou kunnen hebben, welke zouden dat dan zijn?

Karen: Champagne (natuurlijk uit Frankrijk), Pinot Noir uit Californië en Oregon, Duitse en Oostenrijkse Riesling.

Hartelijk dank aan Karen voor het nemen van de tijd om onze vragen te beantwoorden! En voor de goede orde: we zijn het helemaal eens met haar gedachten over caloriearme wijn. Proost, allemaal! —Jen

Sommige inhoud/foto’s zijn overgenomen uit The Wine Bible, 3e editie door Karen MacNeil. Copyright © 2022LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here