Home Mode Wat kan Roberto Coin niet doen?

Wat kan Roberto Coin niet doen?

0
Wat kan Roberto Coin niet doen?


Roberto Munt

“Creativiteit: je hebt het of je hebt het niet. Je bent een dromer of je bent het niet”, aldus Roberto Coin. Hij is het brein achter het Italiaanse sieradenmerk Roberto Coin, dat in 1996 werd opgericht. Het merk staat bekend om de verborgen, kleine robijnen aan de binnenkant van elk stuk dat hij maakt en is trouw aan Cash passie voor het leven, inclusief koffie en tabak. Zijn idee voor een verborgen robijn komt voort uit een oud geloof: mensen dachten dat het dragen van een robijn op hun huid ervoor kon zorgen dat ze langer zouden leven en gezonder en gelukkiger zouden zijn. Zelfs vandaag de dag geloven velen nog steeds dat robijnen magische vermogens hebben, zoals het brengen van vrede. Elk afzonderlijk sieraad van Roberto Coin is het resultaat van Coin’s ervaring met cultuur en invloeden. “Verschillende landen, verschillende kunst, verschillende dames, verschillende manieren van kleden – het geeft me ideeën. Ik interpreteer wat ik zie bij het creëren van een ontwerp dat nog nooit eerder is gezien”, vertelde hij aan GRAZIA Malaysia. Coin zegt dat creativiteit hem van nature toekomt, en nooit opraakt. “Het is eindeloos, godzijdank. Als ik een beeldhouwwerk zie, wil ik het dan kopiëren? Nee. Ik zal een beeldhouwwerk maken dat nog nooit eerder is gezien; een nieuwe.”

Coin was voorheen hotelier en moest het ontwerpen van sieraden en de bijbehorende zaken helemaal opnieuw leren, iets wat niet in zijn aspect was. “Ik kan niet echt ontwerpen. Ik zat in de hotelwereld. Maar ik kan prachtig schrijven, dus ik schets. Schetsen is niet hetzelfde als ontwerpen”, legde hij uit. Maar zijn leergierigheid en zijn bezoek aan meer dan 1.000 verschillende fabrieken over de hele wereld brachten hem ertoe ontwerpen te maken die de polsen en nekken van Hollywood-A-listers bereikten. “Ik begreep de technologie en hoe een stuk wordt gemaakt. Er werkten heel belangrijke mensen met me mee en na zeven jaar begonnen we met de productie. Het gebeurde niet zomaar. Dat ik uit een andere branche kom, heeft mij enorm geholpen, omdat ik sieraden en mode op een andere manier zie dan alle juweliers, en dat is wat zij hun hele leven al doen.”

Dan zijn er kenmerken die hij meeneemt uit zijn hotelierschap: “Het is de manier waarop ik jou, of mijn gasten, ontvang. Op een zeer professionele, ethische en elegante manier met uw klanten kunnen praten, dat is voor mij hetzelfde. Je moet begrijpen wie er voor je staat”, legde hij uit. Maar service is niet alleen maar service. “In een lodge is lekker eten een should, dus goede service en sieraden van goede kwaliteit, en de veiligheid van het kopen van een Roberto Coin-stuk is iets dat ik kan garanderen.”

De Roberto Coin-fabriek is er trots op een onafhankelijk bedrijf te zijn en leidt haar werknemers op by way of alle verschillende afdelingen. “Ik wilde onafhankelijk zijn, zodat ik iedere drie maanden van collectie kan wisselen. Als er iets misgaat: vier maanden. (lacht)” Hij voegde eraan toe dat er een tekort is aan mensen die als ambachtslieden in de fabriek willen werken, omdat: “Voordat je onze sieraden gaat maken, moet je twee helse jaren doormaken. Hel.” Trainen is zo zwaar als maar kan. “Er zijn veel bewakers in de fabriek, omdat er mogelijk overvallers zijn.” Toch is Coin van mening dat “innovatie en diversiteit binnen het bedrijf een should is. We moeten dus in deze jonge mensen investeren en we zullen met plezier investeren als ze echt houden van wat ze doen.”

Dit artikel werd voor het eerst gepubliceerd in GRAZIA Maleisië‘s uitgave van oktober 2023 en later gesyndiceerd uit Grazia.my.

Voor het laatste nieuws op het gebied van luxe stijl en sieraden leest u: Klik hier.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here