Home Zelfverbetering Waarom schrijven?

Waarom schrijven?

0
Waarom schrijven?


Waarom een ​​essay schrijven als je een paar woorden kunt typen en AI er een voor je kunt laten genereren? Waarom een ​​e-mail schrijven als AI automatisch voor u kan reageren met alle typische beleefdheden en gesprekspunten?

Hoewel de AI deze dingen waarschijnlijk voor u doet, is dit niet noodzakelijk een goede zaak. Zelfs als deze hulpmiddelen bestaan, zijn ze geen vervanging voor schrijven.

Schrijven is het proces waarbij je beseft dat je niet begrijpt waar je het over hebt. Belangrijk is dat schrijven ook het proces is waarmee je erachter komt.

Door ergens over te schrijven, leer je wat je weet, wat je niet weet, en wat je niet weet hoe te denken. Over iets schrijven is er één van de beste manieren om te leren over het. Schrijven is niet alleen een middel om ideeën met anderen te delen, maar ook een manier om ze zelf beter te begrijpen.

Paul Graham zei het zo: ‘Een goede schrijver denkt niet alleen na en schrijft vervolgens op wat hij dacht, als een soort transcriptie. Een goede schrijver zal tijdens het schrijven bijna altijd nieuwe dingen ontdekken.”

Er is nog een belangrijk aspect bij het schrijven dat vaak over het hoofd wordt gezien. Schrijven vereist de compressie van een idee. Als het slecht wordt gedaan, verwijdert compressie inzichten. Als het goed wordt gedaan, behoudt compressie de inzichten en verwijdert de relaxation. Compressie vereist zowel nadenken als begrijpen, en dat is één van de redenen waarom schrijven zo belangrijk is.

Goed schrijven vereist dat je je idee op een manier positioneert die resoneert met de lezer. De gemiddelde schrijver begint met wat hij wil zeggen, zonder na te denken over hoe dit bij de lezer terecht zal komen. Grote schrijvers begrijpen dat de reis begint met wat de lezer verlangt. Beschouw het verschil als beginnend aan het start of het einde van een doolhof. Als je bij het start begint, moet je mensen ervan overtuigen dat het pad de juiste is. Als je aan het eind begint, weten ze al dat je ze brengt waar ze heen willen.

In een wereld waarin gemiddeld schrijven on-demand beschikbaar is, zal elke organisatie als een grote gaan communiceren. De signaal-ruisverhouding zal ten kwade veranderen. Als u ooit een mededeling van de overheid heeft gelezen, begrijpt u hoe veel woorden niets kunnen zeggen. De bandbreedte zal worden gevuld met gemeenschappelijke ideeën, uitgebreide communicatie en dubbelzinnig jargon. In de toekomst zal informatie nog meer een substituut voor het denken worden dan het al is.

Er kunnen veel dingen worden gedaan met instruments die voor u schrijven, maar ze zullen u niet helpen een probleem vloeiend te leren denken of begrijpen. En je hebt een grote vloeiendheid nodig om moeilijke problemen op te lossen.

Een wereld van gemeenschappelijk denken die op afroep beschikbaar is, zal mensen verleiden hun denken uit te besteden en mensen die dat niet doen, onevenredig belonen. In de toekomst, Helder denken zal waardevoller worden, niet minder.

(Gemodelleerd naar een essay van Paul Graham, over lezen.)

De put up Waarom schrijven? verscheen als eerste op Farnamstraat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here