Home Reis Voorbereiden op reizen naar Rwanda • We Weblog The World

Voorbereiden op reizen naar Rwanda • We Weblog The World

0
Voorbereiden op reizen naar Rwanda • We Weblog The World


Rwanda boeide me vanaf het second dat ik in Kigali landde. “Het is internet het Singapore van Afrika”, vertelde de plaatselijke vriend met wie ik die avond ging eten, toen ik hem vroeg hoe hij het leuk vond om daar te wonen. “Of dat is tenminste waar we naar streven.”

Natuurlijk is Rwanda meer dan zijn hoofdstad, hoe heerlijk die stad ook magazine zijn. Pas als je je naar de horizon begeeft, krijg je een idee waarom het land bekend staat als het ‘land van de duizend heuvels’, om nog maar te zwijgen van de momenten van schoonheid en opwinding die je boven op hun toppen wachten.

Wat maakt Rwanda zo uniek?

Oppervlakkig gezien is een deel van de reden dat Rwanda een bezoek waard is, dat het niet echt lijkt op de landen eromheen. Terwijl plaatsen als Oeganda, de DRC en zelfs delen van Tanzania en Kenia geplaagd worden door geweld, terrorisme en endemische kleine criminaliteit, is Rwanda veilig en bovendien vrij van corruptie. Rwanda is een Afrikaans land waar reizigers op hun gemak kunnen verkennen, in plaats van voortdurend op hun hoede te zijn.

Aan de foundation hiervan ligt het feit dat Rwandezen zelf heel anders zijn dan andere Afrikanen, hoewel ik in de hele tijd die ik daar heb doorgebracht nooit precies heb kunnen achterhalen waarom. Misschien komt het door de verschrikkelijke tragedie die ze dertig jaar geleden hebben meegemaakt, of door een andere, minder voor de hand liggende reden. Maar het feit dat Rwanda zo ver vooruit lijkt te lopen op veel van zijn buurlanden, lijkt niet simpelweg een kwestie van regeringsdictaten.

Waar te gaan in Rwanda

Kigali

Of u wel of niet gelooft dat Kigali zijn doel heeft waargemaakt om het ‘Afrikaanse Singapore’ te zijn, hangt grotendeels af van uw eigen perceptie. Toch is de hoofdstad van Rwanda een bezoek waard, al was het maar voor een plechtig bezoek aan het Kigali Genocide Memorial, dat een les leert die de mensheid hopelijk eindelijk zal leren.

Vulkanen Nationaal Park

Het is niet verrassend dat trekking met gorilla’s in het Volcanoes Nationwide Park een groot deel uitmaakt van het feit dat Rwanda een bezoek waard is, ook al kost het meerdere keren zoveel als vergelijkbare tochten in Oeganda en de Democratische Republiek Congo. Ik hou ook erg van de sfeer van Musanze, de dichtstbijzijnde stad bij het park, en de landelijke gebieden eromheen.

Het Kivumeer

Het Kivumeer, een van de ‘Grote Meren van Afrika’, ligt aan de grens tussen Rwanda en de DRC. Het is een geweldige plek om de hitte te verslaan (of je er nu in zwemt of gewoon aan de kust ontspant) en het door land omgeven Rwanda komt het dichtst in de buurt van een strand.

Yungwe Nationaal Park

Met het blote oog lijken de regenwouden van Nyungwe Nationwide Park botanisch gezien misschien op de dichte vegetatie die het Volcanoes Nationwide Park bedekt. Dat is in feite niet het geval (aan de faunakant zijn er chimpansees in plaats van gorilla’s), maar dit is niettemin een van de bestemmingen die Rwanda het bezoeken waard maakt.

Akagera Nationaal Park

Je denkt waarschijnlijk niet aan Rwanda als een safaribestemming, vooral niet als je ooit in Kenia of Tanzania hebt gereisd. Maar of je nu de “Huge 5” in Rwanda wilt zien in plaats van deze andere landen of ernaast, Akagera Nationwide Park is de plek om het te doen.

Hoeveel tijd te besteden in Rwanda?

Rwanda is klein dan de meeste van zijn buurlanden, maar groter dan het op de kaart lijkt. Om alle bestemmingen te bezoeken die ik in dit bericht heb genoemd, heb je minimaal twee weken nodig. Dit geeft je twee volle dagen in Kigali, plus drie dagen elk aan het Kivumeer en de nationale parken Volcanoes, Nyungwe en Akagera. Uiteraard kunt u met deze verhoudingen spelen volgens uw voorkeuren.

Dat wil niet zeggen dat Rwanda alleen de moeite waard is om te bezoeken als je ‘overal heen kunt gaan’. Veel reizigers, die geen zin hebben in duur, ingewikkeld vervoer in de westelijke delen van het land, verdelen eenvoudigweg een week of zo tussen Kigali en Volcanoes Nationwide Park. Dit is een bijzonder aantrekkelijke optie als u van plan bent een Tanzania-safari voor of na uw reis naar Rwanda.

Waarom zou je Rwanda bezoeken?

De meeste reizigers bezoeken Rwanda voor specifieke ervaringen, zoals een gorillatrekking in het Volcanoes Nationwide Park. Als dit u echter niet motiveert om naar Rwanda te komen, zal de reputatie van het land als een van de veiligste en meest stressvrije Afrikaanse landen u misschien inspireren om een ​​vlucht naar Kigali te boeken.

Wordt Engels veel gesproken in Rwanda?

Als algemene regel kun je verwachten dat de meeste mensen die je in Rwanda tegenkomt een beetje Engels spreken. Als u echter foundation kunt gebruiken Kinyarwanda (Rwandese taal) zinnen, u zult zeker genieten van welwillendheid en een nog hartelijker welkom door de lokale bevolking.

Zijn Rwandezen vriendelijk?

Rwandezen behoren tot de vriendelijkste mensen in Afrika, wat iets wil zeggen als je bedenkt dat Afrikanen over het algemeen tot de vriendelijkste mensen ter wereld behoren. Vaak merkte ik dat ik zo snel werd opgenomen in groepen Rwandezen dat hun vriendelijkheid me letterlijk overweldigde!

Robert Schrader

Robert Schrader is een reisschrijver en fotograaf die sinds 2005 zelfstandig de wereld rondreist en onderweg schrijft voor publicaties als “CNNGo” en “Shanghaiist”. Zijn weblog, Depart Your Every day Hell, biedt een combine van reisadvies, bestemmingsgidsen en persoonlijke essays over de meer esoterische aspecten van het leven als reiziger.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here