Home Levensstijl 10 reizen die uw leven zullen veranderen

10 reizen die uw leven zullen veranderen

0
10 reizen die uw leven zullen veranderen


Rome, Italië

Het leven verloopt vaak niet volgens plan. Als iemand die web zo vaak door steden reist als naar de kapper, geloof me, ik weet het! Door de jaren heen ben ik in een opwelling ontsnapt. Een paar keer. Maar in plaats van escapisme als een negatieve eigenschap te beschouwen, beschouw ik het als mijn bepalende kenmerk. Lukt er iets niet? Ik ren weg. Ongelukkig? Ik verander iets. En dit zijn de reizen die je leven zullen veranderen. Ik weet het, omdat ze de mijne hebben veranderd!

Bericht bijgewerkt in mei 2023

De reizen die je leven zullen veranderen

Veel mensen beschouwen reizen als simpelweg een vakantie, een tijd om uit te rusten en te ontspannen. Als het echter op de juiste manier wordt gedaan, kan reizen zoveel meer betekenen en u voordelen op de lange termijn bieden waar u misschien nog niet eens aan heeft gedacht. Reizen stelt ons in staat een nieuw perspectief te krijgen en op een andere manier naar het leven te kijken. Het geeft ons de ruimte om onze gedachten op een rij te zetten en verschillende landschappen, verschillende culturen en een andere manier van leven in ons op te nemen. Reizen kan ons inspireren en vernieuwen, zodat we, wanneer het tijd is om terug te keren naar het normale leven, een hernieuwde motivatie en een heldere geest hebben.

De wereld is vol met zoveel ontzagwekkende bestemmingen dat het moeilijk is ze allemaal in een reis van een maand of zelfs een heel leven te proppen. Toch hebben we tien specifieke toeristische trekpleisters verzameld die zeker indruk zullen maken.

Grand Canyon

1. Ervaar de Grand Canyon

De Grand Canyon is een staaltje natuur dat iedereen minstens één keer moet hebben meegemaakt. Het is absoluut adembenemend, maar ook geen dure reis wat betreft de daadwerkelijke toegangsprijzen. Velen raden aan om drie of vier dagen te blijven om echt alles in je op te nemen en de vele verschillende uitzichtpunten te bezoeken. Heeft u slechts een dag of twee te besteden? Het is nog steeds mogelijk om het meeste uit een korte journey te halen.

De Kaibab Path is een geweldige optie als je je tijd wilt maximaliseren. Het is geen superlange wandeling, maar je zult toch een aantal fantastische uitzichten ervaren.

2. Maak een soloreis door Europa per spoor

Individuele reizen is een van de beste manieren om te ontdekken wie je bent. In wat als geen tijd voelt, ontdek je wat je leuk vindt, wat je niet leuk vindt en ontdek je een richting en een doel voor je leven. Omdat je tijd alleen doorbrengt met je eigen gedachten en gevoelens, worden je eigen gedachten heel duidelijk. Je vergeet de mening van anderen in je op te nemen en luistert alleen maar naar die van jezelf.

Misschien wel het meeste gevoel van ontdekking tijdens een soloreis zat (voor mij tenminste) in Europa. Reizen van het ene land naar het andere is een geweldige manier om verschillende culturen, talen, keukens te ontdekken en mensen uit verschillende opvoeding te ontmoeten. Deze blootstelling kan je eigen kijk op de wereld helpen vormgeven en ik zou iedereen ten zeerste aanraden om een ​​soloreis per trein door Europa te maken.

Lees verder: De mooiste treinritten van Europa

New York City van WORLD OF WANDERLUST

3. Geniet van de opwinding van New York, New York

New York, ook wel de Massive Apple genoemd, is misschien wel een van de meest beruchte steden van de Verenigde Staten. Het is een bruisende stad vol kansen en kunst. Maak een wandeling door Central Park of bekijk het Vrijheidsbeeldmonument. Vergeet niet een Broadway-show op Occasions Sq. bij te wonen.

Lees verder: 25 van de beste dingen om te doen in New York Metropolis

4. Bewandel de Inca Path

Ben je gefascineerd door de eeuwenoude geschiedenis? Deze route leidt naar Machu Picchu in Peru zal je leven zeker veranderen. De bestemming ligt tussen het Andesgebergte en omvat drie overlappende routes waaruit u kunt kiezen. Dit zijn enkele van de meest populaire wandelpaden die beschikbaar zijn in Zuid-Amerika, aangezien ze alle drie bijna 500 jaar geleden door de Inca’s zijn aangelegd.

Lees verder: Alles wat je moet weten voordat je Peru bezoekt

Word verliefd op Italië |  WERELD VAN WANDERLUST

5. Verken Venetië vanuit een gondel

De Italiaanse stad Venetië staat bekend als een van de meest romantische steden ter wereld. Het is gevuld met prachtige architectuur, kunst en design. Je zult hier ook een overvloed aan toeristische attracties vinden, ongeacht de tijd van het jaar dat je bezoekt. Als je echt op zoek bent naar iets lekkers, overweeg dan om de stad te ervaren through een gondelrit met je accomplice. Terwijl je langzaam door het water van de prachtige lagune baant, kun je genieten van het landschap met enkele van de meest elegante en oudste herenhuizen die de stad kent.

Lees verder: Een full Venetië-bucketlist

Churchill_Northern_Lights

6. Geniet van het noorderlicht

Het noorderlicht, ook wel bekend als het noorderlicht, is een waar spektakel om te zien. Het is bekend dat de beste locatie voor bezichtiging is Fairbanks, Alaska en er wordt gezegd dat het de meest levendige is tussen de maanden van september tot april. Houd er rekening mee dat je doel bij het bekijken van de Aurora Borealis is om dit prachtige spektakel te zien op een donkere, heldere nacht, wanneer het met het blote oog het meest indrukwekkend zal zijn. Wat is het noorderlicht precies? Simpel gezegd zijn deze lichten het gevolg van een botsing tussen elektrisch geladen deeltjes van de zon zelf en de atmosfeer van de aarde. Ja, je kunt foto’s van dit natuurstuk on-line bekijken, maar niets is zo indrukwekkend als het in het echt zien.

Lees verder: Hoe het noorderlicht te zien

Winter in Alberta |  WERELD VAN WANDERLUST

7. Hondenslee in Alberta

Hondensleeën lijkt misschien een behoorlijk abnormale sport. Het is echter eigenlijk een vrij gebruikelijke vorm van leisure in gebieden als Alberta, Canada. Dit is een geweldige manier om uit de eerste hand enkele van de prachtige landschappen te ervaren die Alberta te bieden heeft, van de perfecte blauwe lucht tot een laagje excellent ongerepte poederwitte sneeuw. De winter in Alberta is een van de meest opwindende reizen die je kunt maken en er is geen tekort aan activiteiten. Van skigebieden tot gletsjermeren, er is genoeg te ontdekken.

Lees verder: Hoe reis je in de winter door Alberta in 10 dagen

8. Bezoek het Heilige Land

De stad van Jeruzalem, gelegen in Israël, staat bekend als een van de heiligste locaties op aarde. Het is tenslotte de locatie waar Jezus Christus een groot deel van zijn volwassen leven doorbracht. U hoeft niet noodzakelijkerwijs een christen of een gelovig persoon te zijn om de historische betekenis van deze bestemming te beseffen. Het is nog steeds een lust voor het oog, ongeacht het geloof.

Lees verder: Jeruzalem bezoeken

De beste dingen om te doen op Tahiti |  WERELD VAN WANDERLUST

9. Ontdek de eilanden van Tahiti

Soms wil je gewoon ergens heen waar je kunt ontspannen, op het strand kunt liggen en een gevoel van rust kunt krijgen. Andere keren wil je bergachtige gebieden verkennen en op ontdekkingsreis gaan. Tahiti is de perfecte plek om beide te doen met zijn epische bergen en kristalhelder water. Je zult verliefd worden op het langzame eilandleven en de relaxte cultuur.

Lees verder: Een gids voor het meest avontuurlijke eiland van Tahiti, Mo’orea!

10. Ga op safari in Botswana

Botswana biedt een van de meest authentieke safari’s in Afrika. Omdat de kans op het zien van wilde dieren tijdens het natte seizoen groot is, bezoeken de meeste reizigers de Okavangodelta tijdens het hoogseizoen. Sommige van mijn favoriete safarilodges zijn hier in Botswana – inclusief de tenten San Kamp in de Kalahari-woestijn, Nxabega tentenkamp in de Okavango Delta en misschien wel de meest luxueuze van allemaal, Sandibe-lodge.

Rlees meer: Waarom Botswana jouw volgende safaribestemming zou moeten zijn


4.7
3
stemmen

Artikelbeoordeling

Brooke Saward

Brooke Saward richtte World of Wanderlust op als een plek om inspiratie van haar reizen te delen en anderen te inspireren om onze wereld te zien. Ze verdeelt haar tijd nu tussen avonturen in het buitenland en avonturen in de keuken, met een bijzondere zwakte voor Franse gebakjes.

Vind me op: Twitteren | Instagram | FbLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here