Home Relatie Vakantie-etiquette: 7 ideas voor de niet-te-doen-lijst

Vakantie-etiquette: 7 ideas voor de niet-te-doen-lijst

0
Vakantie-etiquette: 7 ideas voor de niet-te-doen-lijst


Ik herinner me nog zo duidelijk een etentje dat ik organiseerde, waarbij een nieuwere vriend twee uur te laat opdook met twee ongenode gasten op sleeptouw. Tot overmaat van ramp hadden ze niets meegenomen om bij te dragen aan het feest. Onnodig te zeggen dat ik haar nooit voor een ander feest heb uitgenodigd. Ik betwijfel of ze slechte bedoelingen had, maar ze had geen idee van de basisetiquette. Ze zou waarschijnlijk baat hebben gehad bij het lezen van een lijst met wat ze NIET MOET DOEN tijdens vakantiebijeenkomsten en etentjes. Alsjeblieft, graag gedaan.

Vakantie-etiquette: wat u NIET moet doen

1. Neem geen ongenode gasten mee. Dit lijkt misschien een no-brainer, maar het is de moeite waard om te vermelden, omdat het een veelgemaakte fout is die mensen maken. Als u wordt uitgenodigd voor een etentje, zorg er dan voor dat u de gastenlijst van de gastheer respecteert en alleen de mensen meeneemt die hij/zij specifiek heeft uitgenodigd.

2. Ga niet met lege handen naar een etentje. Het is altijd een goed idee om iets mee te nemen om bij te dragen, of het nu een fles wijn, een dessert of een klein cadeautje is. Hiermee toon je waardering voor de inzet van de gastheer en wordt het feest voor iedereen leuker.

3. Kom niet meer dan 30 minuten te laat opdagen voor een sit-down diner. Hoewel het prima is om een ​​beetje laat te zijn, probeer dan binnen 15-30 minuten na de aangegeven starttijd aanwezig te zijn. Dit geeft de gastheer de tijd om alles klaar te maken en zorgt ervoor dat het diner niet te laat begint.

4. Breng geen zeer gevoelige of persoonlijke onderwerpen ter sprake tijdens een groepsdiner. Het is belangrijk om de grenzen van anderen te respecteren en het gesprek voor iedereen luchtig en plezierig te houden. Vermijd het ter sprake brengen van controversiële onderwerpen en het stellen van ongepaste vragen.

5. Vraag niet naar iemands relatiestatus of wanneer ze kinderen gaan krijgen. Dit soort vragen kunnen voor sommige mensen opdringerig en ongemakkelijk zijn. Concentreer u in plaats daarvan op het leren kennen van mensen op een algemener niveau en het vinden van gemeenschappelijke interesses.

6. Blijf niet voorbij je welkom. Het is belangrijk om vriendelijk te zijn en uw gastheer te bedanken voor zijn gastvrijheid, maar het is ook belangrijk om te weten wanneer het tijd is om te gaan. Blijf niet te lang hangen en overschrijd uw welkom.

7. Domineer het gesprek niet. Eén manier om te voorkomen dat u het gesprek domineert, is door actief naar anderen te luisteren en open vragen te stellen die hen aanmoedigen meer over zichzelf te vertellen. Dit zorgt er niet alleen voor dat anderen zich gehoord en gewaardeerd voelen, maar het helpt ook om een ​​evenwichtiger en boeiender gesprek voor alle betrokkenen te creëren.

Heb ik iets gemist? Stuur gerust door naar tante Mary, die misschien een opfriscursus etiquette nodig heeft.

Wil je over je breuk heen komen?

Obtain de Breakup-gids werkboek. De Renew Breakup Information begeleidt u stap voor stap door het hele proces van genezing na een gebroken hart. Voor slechts $ 14 staat de gids boordevol 60 pagina’s met hulpmiddelen, oefeningen en werkbladen om u te helpen uw hart te herstellen en vooruit te komen. Snap je nu.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here