Home Geschiktheid Meditatie en psychologisch welzijn bij senioren – BionicOldGuy

Meditatie en psychologisch welzijn bij senioren – BionicOldGuy

0
Meditatie en psychologisch welzijn bij senioren – BionicOldGuy


A current onderzoek onderzocht de verbetering in psychologisch welzijn bij senioren die een meditatieprogramma van 18 maanden ondergingen. Ze brachten negen maanden door met het beoefenen van mindfulness-meditatie en nog eens negen maanden met liefdevolle vriendelijkheid-meditatie. Ze werden vergeleken met een controlegroep die evenveel tijd besteedde aan een Engelse taaltraining. Er werden significante verbeteringen in de meditatiegroep gevonden in de mate van bewustzijn, verbinding en inzicht, zonder vergelijkbare veranderingen in de controlegroep. Mediteerders met een lager psychologisch welzijnsniveau aan het start van de negen maanden lieten grotere verbeteringen zien dan degenen die al een hoger niveau van welzijn hadden, dus dit is vooral nuttig voor degenen die dit het meest nodig hebben.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here