Home Verbouwing Is dit het jaar van het stapelbed? Sommige ontwerpers denken van wel.

Is dit het jaar van het stapelbed? Sommige ontwerpers denken van wel.

0
Is dit het jaar van het stapelbed?  Sommige ontwerpers denken van wel.


Opeens lijken stapelbedden overal te zijn: je ziet ze in luxe strand- en skihuizen, maar ook in boetiekhotels zoals Freehand, Moxy en Correct.

En waarom niet? Gestapelde slaapruimtes zijn altijd een efficiënt ruimtegebruik geweest, of u nu ruimte maakt voor een groeiend gezin of een groot publiek ontvangt. En nu ze de designerbehandeling krijgen met doordachte particulars waardoor ze zich bijna luxueus voelen, zijn stapelbedden aantrekkelijker dan ooit.

“We zijn vrijwel in elk huis waar we aan werken een stapelbedkamer aan het maken”, zei hij Jenny Keenaneen binnenhuisarchitect in Mount Nice, SC, die ingebouwde stapelbedden maakt die aantrekkelijk zijn voor kinderen en volwassenen.

“We proberen ze zo hoog te maken dat volwassenen erin kunnen blijven,” zei mevrouw Keenan. “We willen dat ze leuk zijn, maar we willen er ook voor zorgen dat verschillende soorten mensen zich er prettig in voelen.”

Hier is hoe zij en andere ontwerpers het doen.

Voordat u iets koopt of bouwt, meet u de kamer op, zodat u kunt bepalen wat er previous. Plafondhoogte is vaak een beperkende issue. Het laatste dat je wilt is je hoofd stoten als je rechtop in mattress zit, zegt Holt Williamson, oprichter van het ontwerpbureau Ceder & Eik in Austin, Texas.

“Normaal gesproken beginnen we daar”, zegt de heer Williamson, die onlangs een paar stapelbedden voor hem en haar ontwierp voor het huis van zijn ouders, waar zijn uitgebreide familie samenkomt. In elk stapelbed, zo legde hij uit, ‘willen we er zeker van zijn dat we ongeveer een meter hoofdruimte hebben.’

De maat moet worden genomen vanaf de bovenkant van de matras tot de onderkant van het volgende mattress of het plafond. Dat maakt de matraskeuze van cruciaal belang, zei de heer Williamson, omdat matrassen in verschillende hoogtes verkrijgbaar zijn. “Het is grappig dat dat later voor problemen kan zorgen”, zegt hij. Het is dus belangrijk om van start af aan te weten welke matrassen je gaat gebruiken.

Denk ook aan de breedte en lengte van de matrassen. Tweepersoonsmatrassen zijn de meest voorkomende maat voor stapelbedden, maar kunnen voor sommige volwassenen krap aanvoelen. Als er ruimte is, is een tweeling XL-matras, die vijf centimeter langer is, vaak een betere keuze dan een gewone tweeling, adviseerde mevrouw Keenan.

In grote slaapkamers is het misschien mogelijk om stapelbedden te bouwen die breed genoeg zijn voor volledige of queensize matrassen. Of u kunt overwegen om de maten te mengen.

“We kiezen er vaak voor om een ​​groter mattress op de bodem te plaatsen, zoals een queensize of full-size mattress”, zegt Brittany Zwickl, companion bij het in Los Angeles gevestigde Studioleven/stijl. ‘En dan nog een tweeling erbovenop, die vooral voor logeerpartijtjes is.’

Niet elke slaapkamer is een rechthoekige doos met een hoog plafond, maar dat betekent niet dat je geen stapelbedden kunt plaatsen.

In een kamer met een lager plafond moet je misschien de onderste matras bijna op de grond leggen, zoals bij een platformbed, zei de heer Williamson. In kamers met schuine plafonds hebben mevrouw Keenan en mevrouw Zwickl stapelbedden ontworpen die af en toe de hoofdruimteregel van één meter overtreden – tenminste op een deel van de bovenste slaapruimte.

Je gaat er misschien van uit dat je een stapelbed niet tegen een muur met raam kunt zetten, maar eigenlijk kan het prima werken. “Je hoeft niet bang te zijn”, zegt mevrouw Keenan, die in een aantal projecten stapelbedden boven ramen heeft geïnstalleerd. Ze heeft ontdekt dat het de slaaphoeken aantrekkelijker maakt.

‘Daar maken we gemotoriseerde zonneschermen in,’ zei ze. “Dus je drukt gewoon op een knop en hij glijdt achter het mattress naar beneden” als het tijd is om te slapen. Overdag is het gemakkelijk om de zonwering omhoog te zetten en natuurlijk licht binnen te halen.

Er zijn maar weinig mensen, afgezien van avontuurlijke kinderen, die het bovenste mattress willen gebruiken als er geen gemakkelijke manier is om op en neer te gaan. Een verticale ladder met eenvoudige sporten aan de zijkant van het mattress is de meest ruimtebesparende optie, maar een ladder met brede, diepe treden kan het klimmen comfortabeler maken. En als je de ladder schuin van het bovenste mattress naar de vloer monteert, wordt de klim minder intimiderend, ook al neemt hij wat meer ruimte in beslag.

Als u ruimte over heeft, is een steile, geïntegreerde lure de beste optie. “Het is geen lure met volledige diepte, maar het maakt het een beetje makkelijker om op te treden”, zegt Brynne Flowers, oprichter van Johannes Martineeen interieurontwerpbureau in Salt Lake Metropolis.

De firma van mevrouw Flowers heeft onlangs op maat gemaakte stapelbedden ontworpen met een smalle eikenhouten lure aan het voeteneinde van de bedden. Voor further veiligheid in het bovenste mattress hebben de ontwerpers een horizontale rail van hetzelfde hout toegevoegd.

Omdat ze meer mensen herbergen dan typische slaapkamers, profiteren stapelbedden meestal van further opslagruimte. Laden of rolbakken kunnen onder de onderste bedden worden opgeborgen om allerlei spullen in op te bergen: beddengoed bijvoorbeeld of de bagage van gasten.

“Iedere persoon een eigen plekje geven, waar hij/zij zich een beetje eigenaarschap kan voelen, maakt zeker deel uit van het ontwerp”, aldus de heer Williamson.

Wanneer hij en andere ontwerpers stapelbedtrappen bouwen, plaatsen ze vaak laden in de trapverhogers. Mevrouw Keenan heeft kleine kasten met ophangstangen in het uiteinde van stapelbedden ingebouwd, en Studio Life/Fashion ontwierp ooit een stapelbed met aan één kant een geïntegreerd bureau.

Een paar further particulars kunnen van een stapelbed een uitnodigende plek maken om e-mail te lezen of bij te houden. Mevrouw Keenan heeft bijna altijd een aan de muur gemonteerd leeslampje met een schakelaar in elk mattress. ‘Dat is voor als je wilt lezen, maar de persoon boven je wil niet dat het licht aangaat,’ zei ze.

Ze vindt het ook leuk om een ​​kleine, verzonken nis met een uitlaat in te bouwen, achter de kussens of aan één kant van het mattress. ‘Die rand geeft je een plek om een ​​glas water neer te zetten,’ zei ze.

Voor further privateness (en plezier) kunt u overwegen om elk stapelbed een eigen gordijntje te geven.

“Je voelt je alsof je in een fort bent”, wat vooral aantrekkelijk is voor kinderen, zei mevrouw Keenan. “Je kunt elementen van eigenzinnigheid toevoegen, als je het in die richting wilt brengen.”

En natuurlijk: vergeet niet om decoratieve kussens en donzige plaids toe te voegen.

Veel van de hier afgebeelde stapelbedden zijn op maat gebouwd volgens de specificaties van een ontwerper. Maar dat is niet de enige manier om een ​​stijlvolle stapelbedkamer te creëren.

Wanneer Sara Charlesworth, een ontwerper in Salt Lake Metropolis, een stapelbedkamer voor haar kinderen aan het creëren was, hergebruikte ze een goedkoop, vrijstaand stapelbed dat ze on-line had gekocht voor een vorig huis, en voegde er decoratieve elementen aan toe om het er op maat uit te laten zien. ‘Ik wilde het stapelbed niet zomaar vervangen om het vervangen,’ zei ze, ‘omdat het nog functioneerde.’

Samen met haar zus, een naaister, maakte ze een stoffen volant voor het plafond en voegde ze lange gordijnen toe aan een verborgen stang die de slaapruimtes in stof kan wikkelen.

Om leeslampen toe te voegen zonder de muren te hoeven openen of een elektricien in te huren, gebruikte ze wandlampen met turquoise snoeren Origineel BTC, die op stopcontacten worden aangesloten. En in plaats van verzonken muurnissen voegde ze ondiepe, aan het oppervlak gemonteerde boekenplanken toe boven de lambrisering en het behang van de kamer.

Dit soort kleine gebaren kunnen een groot verschil maken, zei mevrouw Charlesworth: “Het ging erom het stapelbed dat we hadden een specialer gevoel te geven.”

Voor wekelijkse e-mailupdates over residentieel vastgoednieuws, Registreer hier.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here