Home Domotica De nieuwste reparatierechtszaak tegen John Deere heeft nu groen licht

De nieuwste reparatierechtszaak tegen John Deere heeft nu groen licht

0
De nieuwste reparatierechtszaak tegen John Deere heeft nu groen licht


Lezers zullen de wendingen van de John Deere-reparatiesaga al lang hebben gevolgd, waarin de fabrikant van landbouwmachines DRM heeft gebruikt om de reparatie van zijn tractoren te beperken. Het kan op de prairies een heet hangijzer zijn, maar het is voor iedereen van belang omdat het een belangrijk strijdtoneel is voor het recht op reparatie. Nu probeert het bedrijf de laatste class action-rechtszaak te verwerpen, dit keer in Illinois. heeft gefaald, de weg vrijmaken voor een zinvolle uitdaging.

Deze rechtszaak is bijzonder omdat deze tot doel heeft huge te stellen of Deere al dan niet heeft samengespannen om de reparatiekosten op te drijven en onafhankelijke monteurs uit te schakelen. Het komt tegen een achtergrond waarin hun beloofde toegang tot reparatiesoftware waarover we in januari berichtten is uitgebleven, en dit zal waarschijnlijk als een daad van kwade trouw worden beschouwd.

Een tekortkoming van de bedrijfscultuur is dat de organisatie in eigen ogen nooit ongelijk kan hebben. In het geval van Deere hebben ze veel slechte publiciteit gekregen in de jaren dat ze dit onverstandige bedrijfsmodel hebben nagestreefd, en voor het geval dat nog niet genoeg was, hebben ze hun kernklanten zo vervreemd van de boerderijen dat ze een tweedehands Deere van vóór het DRM-tijdperk heeft meer waarde dan zijn nieuwere tegenhangers. Deere maakt echt hele goede tractoren, dus als boeren die al generaties lang loyaal zijn, ze de rug toekeren, is dat inderdaad een heel belangrijk verhaal. Je moet je afvragen hoeveel slechte publiciteit en hoeveel rechtszaken ze nog moeten hebben voordat iemand op het hoofdkantoor in Moline erachter komt dat DRM in tractoren (of wat dan ook) niet het geweldige idee is waarvan ze ooit dachten dat het was. ? Misschien luidt deze eindelijk het second in waarop dat gebeurt.

Headerafbeelding: Nheyob / CC BY-SA 4.0

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here