Home Relatie Een gebed om naar de Heer te kijken als Machtige God – Uw dagelijkse gebed – 8 december

Een gebed om naar de Heer te kijken als Machtige God – Uw dagelijkse gebed – 8 december

0
Een gebed om naar de Heer te kijken als Machtige God – Uw dagelijkse gebed – 8 december


je dagelijkse gebedsdevotionele kunst

Apple podcast-knop Spotify podcast-knop youtube-knop

Een gebed om naar de Heer te kijken als Machtige God
Door Chelsey DeMatteis

“Op dezelfde manier komt ook de Geest ons helpen in onze zwakheid, omdat we niet weten waar we voor moeten bidden zoals we zouden moeten, maar de Geest Zelf komt voor ons tussenbeide met onuitgesproken zuchten. En Hij die de harten doorzoekt, kent de denkwijze van de Geest, omdat Hij voor de heiligen bemiddelt in overeenstemming met de wil van God.” – Romeinen 8:26

Twee weken lang zat ik te rommelen met woorden, gedachten en gevoelens die in strijd waren met het geloof waarvan ik wist dat het in mijn hart leefde. “Waarom ik? Waarom nu? Waarom worstel ik hiermee?” Dit zijn drie dingen die in mij opkwamen tijdens de kolkende chaos. Ik weet zeker dat jij dit ook wel eens hebt gevoeld.

Op een donderdagavond zat ik met het woord ‘onuitgesproken’ in mijn hart. Ik had onlangs binnen een week twee vrienden het woord met mij laten delen. Toen de opwinding niet wegnam (dank u Heilige Geest!), besloot ik op te zoeken wat Gods Woord over dit woord te zeggen had. Er wordt twee keer naar verwezen, één keer in het Oude Testomony (Spreuken 27:5) en eenmaal in het Nieuwe Testomony (Romeinen 8:26).

Op dezelfde manier komt de Geest ook samen om te helpen in onze zwakheid, omdat we niet weten waar we voor moeten bidden zoals we zouden moeten, maar de Geest Zelf komt voor ons tussenbeide met onuitgesproken zuchten. En Hij die de harten doorzoekt, kent de gedachten van de Geest. ingesteld, omdat Hij voor de heiligen bemiddelt overeenkomstig de wil van God.” (Romeinen 8:26).

Enkele ogenblikken nadat ik dit Bijbelgedeelte had gelezen en bij de waarheid van Gods Woord zat, voelde ik de woorden in mij opkomen die ik dagen daarvoor niet helemaal kon verwoorden. De Heilige Geest bracht uiteindelijk alle leugens van de vijand die tegen mij opkwamen naar de oppervlakte. Leugens van bedrog en verwarring. En ik wist op dat second dat de Heilige Geest de dingen in mijn hart bestrafte die ik niet kon zien of waarover ik niet kon spreken.

Denk hier met mij over na: de Heilige Geest, die ons door onze Machtige God is geschonken, leeft in ons hart en bestraft dingen in ons die we in het vlees niet kunnen ontdekken. Hoe geweldig is dit? Hoe MACHTIG van God is dit en Johannes 16:13 geeft ons de uitleg. “Wanneer deze Geest van Waarheid komt, zal hij je naar alle waarheid leiden.” Johannes 16:13

Mijn hart is diep bemoedigd en dankbaar voor dit geschenk. We zullen ons allemaal in een tijd van geestelijke strijd bevinden die tegen ons wordt gevoerd. Het kan zijn dat u voelt dat er iets niet klopt, dat er iets in uw geest van streek is, of dat de dingen waarvan u denkt duidelijk niet van God komen. Wanneer u deze dingen waarneemt, stem u dan af op de Heilige Geest. Bid de waarheid van Romeinen 8:26 en vertrouw erop dat de Heilige Geest tussenbeide komt als we niet kunnen zien wat er in ons hart en in het spirituele rijk gebeurt.

Nu we ons in de tijd bevinden waarin we de geboorte van Jezus vieren en alles wat Hij voor ons is, bid ik dat uw hart verzacht wordt om de grote, ingewikkelde werken van onze Machtige God te zien. En moge u ontzag en verwondering ervaren over Zijn werken.

Laten we bidden:

Vader, dank u voor het sturen van uw zoon, Jezus, om onder ons te wonen. Dank u voor het geschenk van de Heilige Geest dat we krijgen vanwege wat uw zoon aan het kruis deed. Ik bid voor een hart dat jou boven alles zoekt tijdens deze adventstijd. Ik prijs u omdat u Machtige God bent. In Jezus’ naam, amen.

Fotocredit: ©GettyImages/jacoblund

Chelsea is de stem achter de Dwelling with Much less Podcast en auteur van de 52 weken durende devotional Extra of Him, Much less of Me: Dwelling a Christ-centered Life in a Me-centered World. Ze schrijft devoties voor Lifeway Girls’s Journey Journal, Crosswalk.comEn iBelieve.com. Ze schrijft ook Bijbelleesplannen voor de YouVersion Bijbel App. Chelsey woont in Centraal Ohio met haar man en twee kinderen. Je kunt met haar involved komen op Instagram @livingwithlesspodcast en op haar web site ChelseyDeMatteis.com.

LUISTER naar meer kerstgebeden op LifeAudio

Leer ons bidden is een GRATIS gebedspodcast gehost door iBelieve-schrijfster Christina Patterson. Elke week geeft ze je praktische, praktijkgerichte ideas over hoe je je geloof en relatie met God kunt laten groeien door de kracht van gebed. Klik hieronder om naar haar aflevering over Wat je ‘s ochtends moet bidden voor een zorgeloze dag te luisteren!

Banneradvertentie voor de podcast Leer ons bidden

Nu je hebt gebeden, heb je iemand nodig die voor JOU bidt? Klik op de onderstaande knop!

Bezoek iBelieve.com voor meer inspirerende gebedsinhoud.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here