Home Reis Dit zijn de beste steden om solo te reizen in Europa (en waarom)

Dit zijn de beste steden om solo te reizen in Europa (en waarom)

0
Dit zijn de beste steden om solo te reizen in Europa (en waarom)


Het grootste deel van mijn twintiger jaren had ik een relatie met soloreizen. Gedurende mijn twintiger jaren heb ik Europa vaker als soloreiziger bezocht dan ik kan tellen. Van solo wandelen langs de rivier de Seine terwijl de zon ondergaat in Parijs tot heerlijk fietsen naar huis in Amsterdam: solo zijn in Europa als reiziger is een favoriete tijdverdrijf van mijn meest vormende jaren geweest.

Als soloreiziger heb je de vrijheid om je eigen reisroute te bepalen, nieuwe gerechten uit te proberen en nieuwe mensen te ontmoeten. Het kan zijn dat u onverwachte contacten legt met de lokale bevolking of andere reizigers, of gewoon geniet van de rust en stilte van een solo-verkenning terwijl u door het Louvre wandelt.

Alleen reizen kan lastig zijn, maar het is ook een kans om jezelf uit te dagen, buiten je comfortzone te treden en onvergetelijke herinneringen te creëren. Met zoveel geweldige bestemmingen om uit te kiezen, is solo reizen in Europa een prachtige manier om het continent te verkennen en onderweg nieuwe dingen over jezelf te ontdekken. Dit zijn de beste steden om alleen door Europa te reizen en, nog belangrijker, waarom je ze zou moeten bezoeken.

Brooke Saward in Amsterdam

De beste steden om alleen te reizen in Europa

Amsterdam, Nederland

Bekend om zijn prachtige grachten, musea van wereldklasse en het bruisende nachtleven, is Amsterdam de ideale stad om je solo-avontuur te beginnen. Ondanks dat het een grote stad is, is een groot deel van het Amsterdam dat we allemaal hebben leren kennen en waar we van houden (de grachtengordel) klein genoeg om te voet te verkennen.

Amsterdam staat ook vol met vele geweldige musea om te verkennen, die een geweldige plek zijn om toevlucht te zoeken in de koudere maanden zoals december en januari. Als je het wandelen door de stad beu bent en je moedig genoeg bent, kun je een dag een fiets huren om de stad als een native te verkennen.

Lees verder: Solo in Amsterdam: de leukste dingen om te doen in Amsterdam Solo

Berlijn, Duitsland

Als hoofdstad van Duitsland is Berlijn een fascinerende stad met een rijke geschiedenis en een bloeiende culturele scene. Er zijn tal van musea, galerieën en eating places om te verkennen, en dankzij het openbaar vervoerssysteem van de stad kunt u zich gemakkelijk verplaatsen. Hoewel een handvol van de belangrijkste bezienswaardigheden rond de Alexanderplatz te voet kunnen worden bekeken, zul je afhankelijk zijn van het openbaar vervoer als je alles wilt zien wat deze stad te bieden heeft (aangezien het op zijn zachtst gezegd uitgestrekt is!)

Als je eenmaal de hoogtepunten in Mitte (het centrum van de stad) hebt gezien, ga er dan zeker op uit en verken de wijken van Berlijn. Kreuzberg, Prenzlauer Berg en Neukölln staan ​​allemaal bekend om hun kunstzinnige en levendige sfeer, met veel geweldige cafés, bars en voedselmarkten om te verkennen.

De beste dingen om te doen in Barcelona |  WERELD VAN WANDERLUST

Barcelona, ​​Spanje

Met zijn prachtige architectuur, heerlijk eten en zonnige stranden is Barcelona een geweldige bestemming voor individuele reizigers. Er is altijd wel iets te doen in de stad, of je nu geïnteresseerd bent in kunst, geschiedenis of gewoon wilt genieten van de mediterrane sfeer. Enkele van de beste bezienswaardigheden die u niet magazine missen zijn La Sagrada Familia, het onvoltooide meesterwerk van Antoni Gaudí, La Rambla, een drukke winkelstraat, en Park Güell, een adembenemend park met uitzicht op de stad.

Lees verder: De 15 beste dingen om te doen in Barcelona

Praag met Kerstmis |  WERELD VAN WANDERLUST

Praag, Tsjechië

Deze prachtige stad staat bekend om zijn verbluffende architectuur, historische monumenten en charmante geplaveide straten. Het is een geweldige bestemming voor individuele reizigers die zich willen onderdompelen in de Europese cultuur in een stad die groot genoeg is om te verkennen, maar klein genoeg om dit te voet te doen.

Als u eenmaal de oude stad heeft verkend en de Praagse Burcht heeft bezocht, zorg er dan voor dat u buiten de gebaande paden stapt en enkele van de meer lokale bezienswaardigheden bezoekt. Een van mijn favoriete vondsten in Praag was een klein vegetarisch restaurant genaamd Lehka Hlava, dat naar mijn bescheiden mening nog steeds een van de beste vegetarische eating places ter wereld is!

Lees verder: De 10 beste dingen om te doen in Praag

Kopenhagen, Denemarken

Als een van de gelukkigste steden ter wereld is Kopenhagen een geweldige plek voor individuele reizigers die de Deense manier van leven willen ervaren. De stad staat vol met gezellige cafés, prachtige parken en stijlvolle winkels, en in de warmere maanden is het gemakkelijk om je met de fiets te verplaatsen.

Hoewel je het beste van de stad kunt genieten in de warmere maanden, betekent dat niet dat je een winterbezoek helemaal moet afschrijven. Sterker nog, mijn beide bezoeken aan Kopenhagen waren solo tijdens de winter, wat je een geweldig excuus geeft om binnen te blijven en te genieten van de hygge-levensstijl.

Lees verder: De 15 beste dingen om te doen in Kopenhagen

Lissabon, Portugal

Met zijn prachtige architectuur, heerlijk eten en zonnige stranden is Lissabon een geweldige bestemming voor individuele reizigers. De stad staat bekend om zijn vriendelijke bevolking en ontspannen sfeer, en er zijn tal van musea, galerieën en historische bezienswaardigheden om te verkennen. Enkele iconische ervaringen zijn onder meer het te voet verkennen van de nu beroemde wijk Alfama, het nemen van een tram door de stad en een korte journey naar Belém voor een beroemde Pastéis de Belém (Portugese taart).

Lees verder: De ultieme Lissabon-bucketlist!

Boedapest Hongarije |  WERELD VAN WANDERLUST

Budapest, Hongarije

Met zijn prachtige architectuur, thermale baden en bruisend nachtleven is Boedapest een geweldige bestemming voor individuele reizigers. De stad wordt gedeeld door de rivier de Donau en er zijn tal van prachtige bruggen en parken om te verkennen.

De thuisbasis van de beroemde openbare badhuizen, Széchenyi Tub en Gellért Tub, zijn twee van de bekendste om te ervaren. Maak natuurlijk een lange wandeling langs de rivier de Donau om een ​​idee te krijgen van de reikwijdte en omvang van deze stad, en geniet daarna zeker van het uitzicht vanaf de Burcht van Boeda.

Aan jou: wat zijn je favoriete steden om alleen door Europa te reizen? Laat het ons weten in de reacties of volg ons op Instagram om op de hoogte te blijven.

Brooke Saward

Brooke Saward richtte World of Wanderlust op als een plek om inspiratie van haar reizen te delen en anderen te inspireren om onze wereld te zien. Ze verdeelt haar tijd nu tussen avonturen in het buitenland en avonturen in de keuken, met een bijzondere zwakte voor Franse gebakjes.

Vind me op: Twitteren | Instagram | FbLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here