Home Levensstijl De 10 beste suggestions voor het leren van een nieuwe taal

De 10 beste suggestions voor het leren van een nieuwe taal

0
De 10 beste suggestions voor het leren van een nieuwe taal


Deze week ga ik in de verplichte hotelquarantaine in Australië. Ik breng twee weken helemaal alleen door, in de beslotenheid van een kleine hotelkamer in Sydney. Nu ik zoveel tijd over had, begon ik na te denken over wat ik kon doen om het meeste uit mijn tijd te halen. Ik bedacht wat een beter second was om een ​​nieuwe taal te leren!

Aan het start van de pandemie schreef ik ‘een nieuwe taal leren’ op mijn lijst met dingen die ik moest doen. Maar van het een kwam natuurlijk het ander en op de een of andere manier zitten we al in oktober! Maar nu ik zoveel tijd heb, heb ik besloten dat dit een goed second is om een ​​nieuwe taal te leren. En kunnen jullie je voorstellen dat ik een andere taal dan Frans leer!?

Zolang ik me kan herinneren ben ik geobsedeerd door de Franse cultuur. Het eten, de wijn, de plattelandssteden en mijn grootste liefde van allemaal, Parijs. Maar mijn Frans is altijd beperkt gebleven tot algemene gesprekken. Een snelle bonjour, een handig “parlez vous anglais?” Dus nu ik meer tijd heb dan ik weet wat ik ermee moet doen, maak ik er mijn eindejaarsuitdaging voor mezelf van om Frans te leren met Rosetta Stone.

Dit zijn de beste suggestions om u te helpen bij uw zoektocht naar het leren van een nieuwe taal.

Brooke Saward in Parijs

Dragen: Zwart en gouden jas // Wesley Fedora-hoed // Louis Vuitton-tas

De beste suggestions voor het leren van een nieuwe taal

1. Leer met Rosetta Stone

Het is geen geheim dat Rosetta Steen is het toonaangevende platform om een ​​nieuwe taal te leren. Ik zal er ook geen geheim van maken dat dit bericht wordt gesponsord door Rosetta Stone, die mij de kans bood om hun product te gebruiken en aan mijn lezers verslag uit te brengen over hoe mijn inspanningen voor het leren van talen zich ontvouwen. Maar de waarheid is dat ik altijd al een nieuwe taal wilde leren met dit platform. Ik heb er gewoon nooit de tijd voor gemaakt. Maar nu ik meer dan genoeg tijd heb in quarantaine, heb ik nog maar heel weinig excuses over.

Ik vind het platform zeer aantrekkelijk omdat je antwoorden typt, terugspreekt through de computermicrofoon en visuele aanwijzingen gebruikt om woorden te onthouden. Dit is een allesomvattende benadering van leren die het zoveel gemakkelijker maakt om te onthouden wat je hebt geleerd.

2. Oefen elke dag

Ik reserveer elke dag een half uur om Frans te leren. Ik merk dat als ik elke dag oefen, mijn geheugenbehoud verbetert. Dit is een wetenschappelijk bewezen leermethode die een stuk beter werkt dan oefenen in stukjes. Als u elke dag wat tijd vrijmaakt, zult u merken dat u elke keer voortbouwt op uw voorkennis. Mijn huidige schema is om elke weekdag een half uur te oefenen en als ik daar in het weekend zin in heb, voeg ik wat additional tijd toe.

3. Gesprek met anderen

Het kan soms lastig zijn om met andere mensen te praten als je een nieuwe taal leert, maar dit is de gemakkelijkste manier om het te leren! Elk jaar als ik Parijs bezoek, probeer ik zoveel mogelijk zinnen in het Frans te spreken voordat ik mijn toevlucht neem tot een brutale grijns die schreeuwt: “Engelssprekende!” De lokale bevolking waardeert niet alleen dat je je moeite doet, ze zullen ook beleefde correcties aanbrengen. Dit is een geweldige manier om onderweg te leren. Als je nu niet kunt reizen, overweeg dan om je vriend(in) uit te dagen om tegelijkertijd met jou te leren. Zo kun je elkaar testen en elkaar gemotiveerd houden. Het is web alsof je een sportschoolmaatje hebt!

4. Start met de 100 meest voorkomende woorden

Ik spreek (nog) geen enkele andere taal vloeiend, maar ik kan je wel een aantal zeer willekeurige woorden vertellen in een handvol talen. Ik vind dat het leren van gewone woorden de beste manier is om naar niet-Engelssprekende landen te reizen, zodat je er op zijn minst rond kunt komen. Begroetingszinnen zijn een goede manier om te beginnen, maar daag jezelf vervolgens uit om woorden te leren die nuttig voor je zijn, zoals ‘vegetarisch’ of ‘rest room’. Je zult verbaasd zijn hoeveel hiervan van pas komen! Vervolgens pik je in gesprek met de lokale bevolking gemakkelijk de overgangswoorden op om een ​​zin te vullen.

5. Gebruik de Rosetta Stone-app

Als je op mij lijkt, zul je merken dat je op ongebruikelijke tijden van de dag vrije tijd hebt om een ​​nieuwe taal te leren. Stel dat u in de rij staat, op een vriend wacht in een restaurant of aan het wandelen bent… dat is tijd die u kunt besteden aan leren! Vaak heb je je laptop computer echter niet bij de hand. Daarom raad ik aan om de app te downloaden, zodat je op elk second van de dag kunt leren, waar je ook bent. Ik ben dol geworden op leren op de loopband en langzaam lopen in de sportschool.

Brooke Saward in Parijs

6. Oefen voortdurend in het dagelijks leven

Een andere geweldige manier waarop ik door de jaren heen talen heb leren leren, is door hardop te oefenen in het dagelijks leven. Of ik nu een ‘dankjewel’ vervang door een ‘merci’ of mijn vrienden begroet met een ‘bonjour’, het oefenen van kleine woordjes is mijn manier om mezelf eraan te herinneren om te blijven leren. Ik heb dit erg handig gevonden bij het leren van patisserie, omdat veel van de woorden in feite Frans zijn.

7. Concentreer u niet alleen op de woorden, maar ook op het accent

Je kunt een Fransman voor de gek houden door te denken dat je een lokale inwoner bent met een dik Parijse accent, maar je houdt niemand voor de gek als je je Engelse accent behoudt. Ik leer altijd het meeste door te luisteren en heb de oplossing gevonden Rosetta Steen cursussen die geweldig zijn voor de uitspraak terwijl je Fransen in realtime tegen je hoort praten.

8. Vergroot je studietijd

Nu ik serieuzer phrase in het leren van Frans (en het vloeiend wil spreken), ben ik begonnen met het integreren van een paar intensieve leersessies in mijn snelle dagelijkse reduce. Dit is een geweldige manier om vooruitgang te boeken, omdat je zult merken dat je de spieren meer buigt, web zoals wanneer je naar de sportschool gaat en die laatste moeilijke set doet. Probeer in hetzelfde licht te denken aan het leren van een taal. Hoe meer je aan het einde onerous pusht, hoe eerder je resultaat ziet.

9. Zoek de afzonderlijke woorden op terwijl je eraan denkt

Hoe meer je een taal begint te leren, hoe meer je op zoek gaat naar het vreemde en ongewone. Ik zoek graag afzonderlijke woorden op terwijl ik eraan denk, zodat ik naar een voorwerp in huis kan kijken en ‘assiette’ (bord) kan zeggen, enzovoort. Google Translator is een snelle manier om individuele woorden in uw eigen tijd op te zoeken en uw eigen leerproces te bevorderen. Je kunt ook naar de audio luisteren om je accent te perfectioneren!

10. Probeer één-op-één begeleiding

Later deze maand begin ik met één-op-één begeleiding through het Rosetta Stone-platform. Ik was een beetje te nerveus (en eerlijk gezegd slecht toegerust) om meteen te beginnen, dus stelde ik mezelf ten doel om een ​​maand te leren voordat ik me aan een één-op-één-sessie begon. Dit is echter de meest efficiënte manier om uw time period te gebruiken bij het leren van een nieuwe taal. U ontvangt realtime suggestions en correcties, en u kunt zoveel vragen stellen als u wilt.

Een heel hartelijk dank aan Rosetta Steen omdat je mij toestaat mijn Franstalige dromen te verwezenlijken! Ik kijk ernaar uit om binnenkort weer contact met jullie op te nemen met een replace over mijn voortgang. Hoewel mijn cursus een geschenk was, zijn alle meningen geheel die van mij.

Brooke Saward

Brooke Saward richtte World of Wanderlust op als een plek om inspiratie van haar reizen te delen en anderen te inspireren om onze wereld te zien. Ze verdeelt haar tijd nu tussen avonturen in het buitenland en avonturen in de keuken, met een bijzondere zwakte voor Franse gebakjes.

Vind me op: Twitteren | Instagram | FbLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here