Home Cultuur Dit was het jaar waarin Jason Schwartzman elke movie beter maakte

Dit was het jaar waarin Jason Schwartzman elke movie beter maakte

0
Dit was het jaar waarin Jason Schwartzman elke movie beter maakte


Maar Anderson was niet de enige filmmaker die dacht dat Schwartzman met veelzijdig materiaal overweg kon. Het voelde als Over het Spider-Vers was slechts een voorproefje van wat hij in het vervolg gaat doen, maar als The Spot, een voormalige wetenschapper die nu door dimensies kan springen dankzij een botsingsexplosie veroorzaakt door Miles Morales, demonstreert Schwartzman opnieuw zijn bereik. Met alleen zijn stem weet hij de truc uit te voeren om The Spot eerst lachwekkend te maken, voordat zijn woede daadwerkelijk bedreigend en beangstigend wordt voor onze helden.

In de Scott-pelgrim In de serie doet hij bijna het tegenovergestelde: platenbaas Gideon was de grote slechterik in de movie van Edgar Wright uit 2010, maar de nieuwe animatieserie zorgt ervoor dat hij zo vernederend uit de gratie valt dat hij terugkeert naar zijn vroegere persoonlijkheid, Gordon Goose, een nerd zonder vrienden.

Misschien komt Schwartzman aan de beurt Hongerspelen En Quiz dame zijn het meest verwacht voor hem – in beide gevallen is hij een zelfvoldane betweter met glanzende witte tanden – maar ze demonstreren evengoed zijn expertise voor bredere komedie. In een van Hongerspelen‘ beste momenten, snijdt regisseur Francis Lawrence aan Schwartzman’s Fortunate die een restaurant belt om uit te leggen dat hij te laat komt, omdat de kinderen in de area op de een of andere manier in leven blijven.

Schwartzman is niet bepaald kameleonisch – hij is altijd in wezen zichzelf – maar hij kan zich aanpassen, en daarin vaak verrassend opmerkelijk. Toen ik Schwartzman vroeg of hij in meerdere spraakmakende projecten tegelijk wilde optreden, lanceerde hij een metafoor, waarbij hij zichzelf vergeleek met een penseel of een stuk gereedschap dat een regisseur zou kunnen gebruiken om zijn werk te voltooien.

“Ik ben erg dankbaar dat ik zelfs maar iets ben waar ik naar zou streven”, zei hij. “Ik had nooit gedacht dat ik hier zou zijn en ik waardeer het zo verdomd enorm. Het is krankzinnig. Ik raak er een beetje van in de battle omdat alleen al het feit dat iemand je zou kunnen vragen iets te doen en vertrouwen in je zou kunnen hebben – terwijl je doorgaat, je beseft dat het het ultieme is, om gevraagd te worden ergens deel van uit te maken.”

Nou, Jason, wij zijn ook dankbaar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here