Home Meubilair De waarheid ontrafelen – Sofa Potatoes-meubels

De waarheid ontrafelen – Sofa Potatoes-meubels

0
De waarheid ontrafelen – Sofa Potatoes-meubels


Stel je voor: je hebt geïnvesteerd in een mooie, comfortabele financial institution van Sofa Potatoes Furnishings, good op maat gemaakt in jouw stofkeuze. Naarmate de tijd verstrijkt, merk je dat er kleine, lelijke bolletjes stof op het oppervlak van je financial institution verschijnen. Het wordt pilling genoemd, en ook al kan het zorgen baren, als u begrijpt wat het is, waarom het gebeurt en hoe u ermee om kunt gaan, kunt u uw geliefde meubelstuk onderhouden.

In deze weblog verkennen we de wereld van pillen met banken, beantwoorden we veelgestelde vragen en geven we praktisch advies.

Is pillen normaal?

Ja, pilling is volkomen normaal en duidt niet noodzakelijkerwijs op slechte kwaliteit. Pilling ontstaat wanneer losse vezels op het oppervlak van een stof met elkaar verweven zijn en kleine bolletjes vormen, vaak op plekken waar wrijving of slijtage optreedt. Dit proces is een natuurlijk gevolg van het regelmatig gebruiken en genieten van uw financial institution. Zelfs stoffen van hoge kwaliteit kunnen na verloop van tijd gaan pillen.

Wat moet u doen als uw financial institution een pil gebruikt?

 1. Regelmatig onderhoud: Start met het regelmatig stofzuigen van de stof van uw financial institution met een zacht borstelopzetstuk. Dit helpt losse vezels te verwijderen voordat ze de kans krijgen om pillen te worden.

 2. Gebruik een stoffenscheerapparaat: Investeer in een stoffenscheerapparaat of een elektrische pluizenverwijderaar. Deze handige hulpmiddelen zijn ontworpen om pillen voorzichtig uit stoffen te verwijderen. Gebruik ze zorgvuldig om beschadiging van de stof te voorkomen.

 3. Kussens draaien en omdraaien: Om slijtage en wrijving gelijkmatiger te verdelen, kunt u uw kussens regelmatig draaien en omkeren. Dit voorkomt geconcentreerd wrijven op bepaalde plekken en kan de kans op overmatige pilling verminderen.

 4. Volg de schoonmaakaanbevelingen van de fabrikant: Verschillende stoffen hebben specifieke reinigingseisen. Houd u altijd aan de reinigingsrichtlijnen van de fabrikant om onnodige slijtage te voorkomen.

 5. Kies de juiste stof: Als u bezig bent met het selecteren van een stof voor uw op maat gemaakte financial institution, overweeg dan een stof met een hoger aantal wrijvingen en een lagere kans op pilling. Uw Sofa Potatoes Furnishings-vertegenwoordiger kan u helpen bij het kiezen van de meest geschikte stof voor uw behoeften.

Does Pilling betekent slechte kwaliteit?

Niet noodzakelijk. Hoewel sommige stoffen van lage kwaliteit sneller kunnen pillen, is pilling alleen geen definitieve indicator voor slechte kwaliteit. Factoren zoals de vezelsamenstelling, constructie en afwerking van de stof spelen een belangrijke rol in de neiging tot pilling. Zelfs luxe stoffen van hoge kwaliteit kunnen na verloop van tijd gaan pillen vanwege hun zachte en comfortabele textuur.

Is pilling te voorkomen?

Hoewel u pilling niet volledig kunt voorkomen, kunt u wel stappen ondernemen om dit te minimaliseren

 1. Kies de juiste stof: Kies voor stoffen met een hoger aantal wrijvingen en strakkere weefsels. Stoffen zoals microvezels, leer en sommige synthetische stoffen zijn minder vatbaar voor pilling.

 2. Regelmatig onderhoud: Zoals eerder vermeld, stofzuig uw financial institution regelmatig en volg de aanbevolen reinigings- en onderhoudsinstructies.

 3. Houd rekening met activiteiten: Wees voorzichtig als u ruwe of schurende materialen op uw financial institution gebruikt, omdat deze het pillen kunnen versnellen. Ga niet op de financial institution zitten met kleding met ruwe versieringen of ritsen.

moderne banken uit het midden van de eeuw in groen

Bella Peacock heeft een zachte, rijke fluwelen textuur die luxe biedt, samen met de prestaties van fluweel. De duurzaamheid en reinigingseigenschappen zijn kindvriendelijk en ideaal voor ruimtes met veel verkeer in woningen en commerciële ruimtes.

Welke soorten stof hebben de meeste kans op pilling?

Apparaat voor het scheren van pelletskleding. Scheerapparaat van anti-pluche stof. Elektrische draagbare trui-pil-defuzzer. Pluisverwijderaar van acryl- of wollen truien

Hoewel pilling bij verschillende stoffen kan voorkomen, zijn bepaalde soorten er gevoeliger voor:

 1. Natuurlijke vezels: Stoffen gemaakt van natuurlijke vezels zoals katoen en wol hebben een grotere kans op pilling vanwege hun losse, zachte textuur.

 2. Losse weefsels: Stoffen met open of losse weefsels, zoals bouclé of tweed, kunnen gevoeliger zijn voor pilling.

 3. Lage wrijvingsaantallen: Stoffen met een lager aantal wrijvingen (die de duurzaamheid meten) zijn over het algemeen gevoeliger voor pilling. Bij Sofa Potatoes Furnishings bieden we stoffen met verschillende wrijfwaarden aan om aan verschillende voorkeuren en behoeften te voldoen.

Wrijftellingen vs. weerstand tegen pilling

Het aantal schuurplekken en de weerstand tegen pilling zijn belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden bij het beoordelen van de duurzaamheid en kwaliteit van meubelstoffen. Het is echter belangrijk op te merken dat er geen directe schaal bestaat die het aantal wrijvingen correleert met de weerstand tegen pilling, omdat deze verschillende aspecten van de prestaties van de stof meten. U kunt meer lezen over het aantal wrijven hier.


Wrijftellingen (Martindale-slijtagetest):


Wrijvingscijfers, gemeten met de Martindale Abrasion Take a look at, geven aan hoe goed een stof bestand is tegen slijtage en slijtage. Het kwantificeert het aantal wrijvingen (heen en weer) dat een stof kan doorstaan ​​voordat er tekenen van slijtage optreden, zoals dunner worden of rafelen. Stoffen met een hoger wrijfgetal zijn over het algemeen duurzamer en geschikt voor ruimtes met veel verkeer.

 • Licht gebruik: 15.000 tot 20.000 wrijven
 • Middelmatig gebruik: 20.000 tot 40.000 wrijven
 • Zwaar gebruik: 40.000 wrijven en hoger.

Pilling-weerstand:


Pilling treedt op wanneer de vezels van de stof tegen elkaar of tegen andere oppervlakken wrijven, wat leidt tot de vorming van kleine, pluizige balletjes op het oppervlak van de stof. De weerstand tegen pilling wordt meestal gemeten op een schaal van 1 tot 5, waarbij hogere cijfers een betere weerstand aangeven.

1 = Slechte pilling

2 = Eerlijk pillen

3 = Goede pilling

4 = Zeer goede pilling

5 = Uitstekende pilling


Bij het selecteren van meubelstoffen is het belangrijk om rekening te houden met zowel het aantal wrijvingen als de weerstand tegen pilling, vooral als het meubilair aan intensief gebruik wordt blootgesteld. Stoffen met een hoger wrijvingspercentage zijn doorgaans duurzamer, maar kunnen na verloop van tijd nog steeds pillen. Daarom is een stof met een hoog wrijvingsgetal en een goede weerstand tegen pilling doorgaans een goede keuze voor duurzame en duurzame bekleding. Houd er rekening mee dat andere factoren, zoals onderhoud en het sort vezel dat in de stof wordt gebruikt, ook de prestaties van de stof kunnen beïnvloeden.

Professioneel op het gebied van pilling

Pilling komt vaak voor bij banken en is niet noodzakelijkerwijs een teken van slechte kwaliteit. Het is een natuurlijk resultaat van het gebruik en plezier van uw meubels in de loop van de tijd. Met de juiste verzorging en onderhoud kunt u de affect van pilling minimaliseren en de levensduur van uw geliefde financial institution verlengen.

Wanneer u uw financial institution aanpast met Sofa Potatoes Furnishings, vergeet dan niet om ons deskundige crew te raadplegen om de meest geschikte stof voor uw levensstijl en voorkeuren te kiezen. Met de juiste stofkeuze en het juiste onderhoud kan uw Sofa Potatoes financial institution jarenlang consolation en stijl blijven bieden. Bekijk onze Handleiding voor het verzorgen van stoffen voor meer informatie!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here