Home Zelfverbetering De voorsprong van de winnaar

De voorsprong van de winnaar

0
De voorsprong van de winnaar


Het is essentieel om risico’s te nemen. Onderzoek het leven van elke gelukkige man of vrouw en je zult vrijwel zeker ontdekken dat hij of zij op een gegeven second bereid was een risico te nemen. Zonder die bereidheid zal er nauwelijks iets interessants met je gebeuren.

–Max Günther

Veel anderszins getalenteerde mensen zijn te pessimistisch om daadwerkelijk iets te doen. Ze zijn verlamd door risico’s die niet bestaan ​​en overdrijven deze enorm waar ze dat wel doen, waardoor ze niet tot de beste kunnen behoren.

Denk eens aan dit licht bewerkte fragment uit een gesprek tussen Charlie Rose en Magnus Carlsen, waarin wordt betoogd dat het op sommige gebieden beter is om overdreven zelfverzekerd te zijn dan pessimistisch.

Magnus Carlsen: En ik denk dat het altijd beter is om overdreven zelfverzekerd te zijn dan pessimistisch. Ik realiseer me soms na wedstrijden dat ik hier eigenlijk veel te zelfverzekerd was. Ik was veel te optimistisch. Maar als je niet optimistisch bent, als je niet op zoek bent naar je kansen, zul je ze missen. Je gaat kansen missen. En weet je, ik denk dat er – er zijn genoeg spelers in de geschiedenis die enorm getalenteerd zijn geweest, maar ze zijn – ze zijn gewoon te pessimistisch. Ze zien te veel gevaren die er niet zijn, enzovoort, waardoor ze niet op een heel hoog niveau kunnen presteren.

Charlie Rose: Kijk, dat is heel interessant. Ze zien gevaren die er niet zijn.

Magnus Carlsen: Ja

Charlie Rose: Ze spelen dus niet op het hoogste niveau.

Magnus Carlsen: Ik realiseer me dat je van tijd tot tijd mensen kent die geen bijzonder sterke spelers zijn, maar toch zijn het hele goede spelers. Maar ze zouden een van de beste kunnen zijn als ze gewoon meer vertrouwen hadden. Ik analyseer met ze als ik naar schaken kijk, ik realiseer me dat ze alles van het spel weten, maar toch kunnen ze niet spelen.

Charlie Rose: Er ontbreekt iets.

Magnus Carlsen: Ja.

Charlie Rose: Ja. En voor mij is het een winnaarsvoordeel?

Magnus Carlsen: Ja, dat moet je hebben. Je moet die voorsprong hebben, je moet dat vertrouwen hebben, je moet de absolute overtuiging hebben dat je de beste bent, en dat je elke keer zult winnen.

Charlie Rose: Ben jij daarmee geboren?

Magnus Carlsen: Ik weet het niet.

Charlie Rose: Of ben je met iets geboren waardoor die twee dingen samenkomen als je schaken hebt geleerd? Ze kwamen samen. Je hebt vertrouwen, en zodra je de vaardigheden had, diende het vertrouwen jouw vaardigheid, en jouw vaardigheid diende jouw zelfvertrouwen.

Magnus Carlsen: Ja, maar bij mij kwam het niet meteen zo.

Charlie Rose: Op welke leeftijd is het gekomen?

Magnus Carlsen: Ik denk dat het pas een paar jaar geleden is gebeurd.

Charlie Rose: Ja, hoe oud ben je nu?

Magnus Carlsen: Ik ben 22. Dus ik denk dat ik rond mijn 16e of 17e besefte, weet je, dat ik – ik zal waarschijnlijk op een gegeven second de beste worden en dat moet ik – ik moet dat laten zien. Ik moet meer zelfvertrouwen hebben en een andere aanpak moeten kiezen, maar omdat ik dat voorheen soms wel zou doen, zou ik te pessimistisch zijn. Zoals ik was –

Charlie Rose: Beschrijf je de andere?

Magnus Carlsen: Ja. En je weet dat dat in eerste instantie zo was: die verandering in aanpak was een totale ramp. Omdat ik verschillende partijen zou verliezen omdat ik voortdurend mijn kansen zou overschatten, enzovoort, maar uiteindelijk werd dat een goede zaak, need wanneer – toen mijn speelkracht mijn optimisme inhaalde –

Charlie Rose: Ja precies, goed gezegd.

Magnus Carlsen: En toen was dat het.

De paradox van onwetendheid

Dit zijn voor mij twee belangrijke reduce.

Eerst, er zijn twee soorten vertrouwen: nep en knowledgeable.

Nepvertrouwen, voortkomend uit onwetendheid, houdt ons voor de gek door te denken dat we iets begrijpen, terwijl dat niet het geval is. Als gevolg hiervan nemen we risico’s waarvan we niet weten dat we ze nemen.

Het vertrouwen van deskundigen, voortkomend uit een diepgaande kennis, stelt ons in staat de risico’s die we nemen te begrijpen.

Als je moet vragen welk soort vertrouwen je hebt, kun je het beste aannemen dat dit nep is. Dit hoeft u er niet van te weerhouden actie te ondernemen. In plaats daarvan hoeft u er alleen maar voor te zorgen dat u over een veel grotere veiligheidsmarge beschikt dan u denkt – voor de risico’s die u niet ziet.

Seconde, niet alle risico’s zijn hetzelfde; Het overschatten van risico’s kan internet zo kostbaar zijn als het onderschatten ervan wanneer het u verhindert te bewegen.

Als de kosten van falen laag zijn, weerhoudt te veel pessimisme je ervan om het te proberen. Wanneer de kosten van falen hoog zijn, moedigt te veel optimisme ongerechtvaardigde risico’s aan.

Interviewbron: https://charlierose.com/movies/17112

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here