Home Reis De beste skibestemmingen in Japan • We bloggen over de hele wereld

De beste skibestemmingen in Japan • We bloggen over de hele wereld

0
De beste skibestemmingen in Japan • We bloggen over de hele wereld


Ik ben geen skiër. Ik heb het als form nooit geleerd; mijn ervaringen als volwassene waren, op zijn zachtst gezegd, vernederend. Maar ondanks dit staat het woord ‘japow’ stevig in mijn vocabulaire – ik weet precies wat het betekent.

Dat komt omdat dit beroemde kind sneeuw – waarvan de naam een ​​samensmelting is van “Japan” en “poeder” – zo geliefd is onder skiërs dat zelfs mensen zonder expertise voor of interesse in skiën de magie ervan kennen. Bovendien is het direct verantwoordelijk voor de magische kwaliteit van de Japanse winterlandschappen, of je ze nu op ski’s of op eigen benen ziet.

Hoewel ik uit persoonlijke ski-ervaring niet kan beweren dat wat volgt de beste plekken zijn om te skiën in Japan, kan ik wel zeggen dat de magie van deze bestemmingen (ik ben ze allemaal vaak bezocht) ervoor zorgt dat ik zou wensen dat ik dat wel had gedaan. de vaardigheden om de hellingen op te gaan.

Blijkbaar, Jaap is de nummer 1 reden dat Japan bovenaan de bucketlist van zoveel skiërs staat. De sneeuw is tegelijkertijd dicht en dik, en tegelijkertijd licht en onmogelijk donzig. De meeste mensen die ik ken, gevorderde of zelfs professionele skiërs, zeggen dat er letterlijk geen betere sneeuw op de planeet is om te skiën. Dit wil nog niets zeggen over hoe geweldig de Japanse skigebieden zijn, en ook over de algemene verdiensten van Japan als reisbestemming in bredere zin.

Wat betreft aanvullende factoren die Japan van de relaxation scheiden populairste skibestemmingen in de wereld, zoals die in Europa en Noord-Amerika? Welnu, gegeven wat een fysieke sport skiën is, geeft de Japanse reputatie op het gebied van veiligheid en uitstekende medische zorg skifanaten veel gemoedsrust. Bovendien is de omotenashi De gastvrijheid die de Japanse behandeling van bezoekers bepaalt, wordt alleen maar groter naarmate je verder de skilift op gaat.

High skibestemmingen in Japan

Niseko

Niseko staat zonder twijfel bekend als de beste Jaap in heel Japan. Het is echter ook bekend dat het de duurste resorts heeft (ondanks dat het ook de meest luxueuze is, voor wat het waard is). Om Niseko te bereiken, vliegt u naar Sapporo’s New Chitose Worldwide Airport, vanwaar directe limousinebussen naar Niseko rijden (ervan uitgaande dat u geen privétransfer heeft geboekt, excessive curler).

Hakuba

Mensen die op zoek zijn naar een plek om te skiën in Japan, maar niet in het vliegtuig willen stappen, gaan vaak naar de prefectuur Nagano, die op minder dan twee uur rijden van Tokio ligt. Shinkansen kogel trein. Het populairste skigebied in Nagano is waarschijnlijk Hakuba, waarvan de resorts een vergelijkbare sfeer bieden als die in Niseko, zij het met minder drukte en een veel lagere prijs.

Nozawa

Internet als Hakuba ligt Nozawa Onsen in de prefectuur Nagano. In tegenstelling tot Hakuba is Nozawa echter een klein bergdorp, waar je echt de magie van het landelijke Japan voelt als je niet op de skipistes staat. Als ik een skiër was, zou Nozawa waarschijnlijk alleen al om deze reden mijn keuze zijn: je kunt de dag als een VIP op de piste doorbrengen en ‘s avonds genieten van het opwarmen van je lichaam, eten oden en inslapen onsen onder de lokale bevolking.

Zao

Een andere plek die je zou kunnen kiezen voor een skireis door Japan is Zao Onsen, gelegen in de prefectuur Yamagata, ongeveer een uur met de bus vanaf het station van Yamagata. Zao Onsen is, naast zijn verdienste als skibestemming, ook de beste plek in Japan om de ‘sneeuwmonsters’ te spotten, de naam die aan de bergbomen wordt gegeven als ze zo bedekt raken met sneeuw dat ze vooroverbuigen alsof, nou ja , monsters.

Hachimantai

De berg Hachimantai, verdeeld tussen de prefecturen Akita en Iwate, is aanzienlijk minder druk dan alle andere plaatsen op deze lijst. Nog beter? Als je klaar bent met skiën in Hachimantai, biedt dit deel van Japan, de noordelijke Tohoku-regio, nog vele andere fascinerende bestemmingen, waaronder Kakunodate Samoerai dorp en Tsuru-no-yu, een onsen met melkachtig, blauw water waarvan wordt gezegd dat het ooit een mythische kraanvogel heeft genezen.

De beste tijd om te skiën in Japan

Als algemene regel geldt dat de maand februari de beste skitijd is in Japan. Het zal minstens een paar maanden (minstens) koud zijn geweest, wat garant staat voor dikke lagen basissneeuw onder de vers gevallen sneeuw. Jaap. Als u daarentegen in december of zelfs start januari komt, loopt u het risico dat de pistes gedeeltelijk onvruchtbaar zijn, vooral als u besluit te skiën in Nagano of de Tohoku regio in plaats van Hokkaido.

Aan de andere kant kan wachten tot maart of april betekenen dat sommige van de beste plekken om te skiën in Japan zijn begon een beetje te ontdooien te veel om van de volle wintersfeer te genieten. Dit feit wordt nog eens versterkt door de drukte in Japan tijdens de laatste week van maart en de eerste week van april. Terwijl Sakura zal rond deze tijd op geen enkele skibestemming bloeien, uw reis van Tokio naar het resort van uw keuze kan te druk zijn voor consolation.

Waar skiën de meeste mensen in Japan?

Hoewel Niseko in Hokkaido absoluut de beste skibestemming in Japan is, is het niet de enige plek waar je naartoe kunt. Skiresorts in Nagano, zoals Nozawa en Hakuba, staan ​​bekend om hun nabijheid tot Tokio, terwijl plekken in de Tohoku-regio zoals Yamagata’s Zao Onsen en Hachimantai (die zowel in de prefecturen Akita als Iwate liggen) leuk zijn omdat ze simpelweg minder druk zijn.

Welke stad of regio staat bekend om het skiën in Japan?

Hokkaido, het noordelijkste eiland van Japan, is waarschijnlijk de bekendste skibestemming in Japan, met title het Niseko-resort niet ver van Sapporo en de internationale luchthaven New Chitose. Andere bekende skigebieden in Japan zijn de prefectuur Nagano en de regio Tohoku, die de “prime” van het eiland Honshu tussen Tokio en Hokkaido beslaat.

Is Hakuba of Niseko beter?

Als je het geld hebt om in een van de mooiste resorts van Niseko te verblijven en je de drukte niet erg vindt (of ze zelfs leuk vindt – veel mensen skiën in Niseko om te zien en gezien te worden), dan is dit waarschijnlijk je eerste keuze om te skiën in Japan . Aan de andere kant beslaat Hakuba een groter landoppervlak en heeft het een veel grotere verscheidenheid aan skipistes en accommodatietypes, die toevallig ook een minder hoog prijsniveau hebben dan die in Niseko.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here