Home Reis Assessment: Brighton i360, Sussex, VK

Assessment: Brighton i360, Sussex, VK

0
Assessment: Brighton i360, Sussex, VK


Ooit stond Brighton bekend om zijn horizontale pieren, waarvan er drie zich uitstrekten naar een horizon waar de blauwe lucht overgaat in de blauwe zee. Nu heeft Brighton een verticale pier die tot aan de hemel reikt. De ik360dat in de zomer van 2016 koninklijk werd geopend door Prins Phillip, is een futuristische UFO-achtige toevoeging aan de historische emmer-en-schep-kustlijn van Brighton.

Ongelooflijke techniek

Een decennium aan planning – maar slechts tien weken om de centrale slanke toren te bouwen – werden 17 gigantische blikken per binnenschip geïmporteerd uit Holland, met elkaar verbonden door 1336 bouten. Het hele venture, inclusief de uitgebreide funderingen, duurde echter 25 maanden.

Visionair ontwerp heeft een glazen capsule met een diameter van 18 meter gecreëerd, met 360 graden uitzicht, die zowel een raise als een kijkgalerij is voor maximaal 175 passagiers.

In geometrische termen is de pod een afgeplatte ellipsoïde. Met een hoogte van 138 meter biedt het een ononderbroken panoramisch uitzicht. Hoewel het bij de lokale bevolking liefkozend bekend staat als de donut op de stok. Dan is er nog 24 meter naar de high van de toren op 162 meter.

De uitzichten

Op een heldere dag kun je zelfs het Isle of Wight zien. Met goed zicht kunt u ook over het South Downs Nationwide Park uitkijken.

Beneden lopen mierachtige mensen langs de boulevard. Gedurende 25 minuten kun je de eigenzinnige stad Brighton bewonderen en zien wat er overblijft van de setting voor Graham Greene’s Brighton-rots.

Het door stormen geteisterde skelet van de West Pier herinnert aan het midden van de 20e eeuw, toen mensen bij elke gelegenheid massaal naar Brighton stroomden voor speciale aanbiedingen aan de kust. In het oosten herbergt de vinger van de Brighton Palace-pier, geopend in 1899, nog steeds kermisattracties en suikerspinstalletjes.

Er is een keuze. Boek een dagvlucht voor uitzicht op de kust. Of een avondlift voor de lichten van Brighton. Dan is er weer zonsondergang, gevolgd door licht dat door de schemering fonkelt.

De hoogste bar van de zuidkust

De Nyetimber Bar ligt letterlijk 130 meter boven de zeespiegel en serveert lokaal geproduceerde drankjes, waaronder uiteraard de bekroonde mousserende wijn van Nyetimber.

Voor een voorproefje van Brighton is er een Lemon Verbena Backyard Collins van de lokale distilleerderij Brighton Gin. Als alternatief biedt de lokale Sussex Firm Folkington’s een grote selectie vruchtensappen.

De tentoonstelling

In de vertreklounge van de i360 wordt een tentoonstelling gehouden met afbeeldingen, verhalen en statistieken die het verhaal vertellen van de creatie van de attractie.

Een andere uitdaging voor het venture was het opnieuw creëren van de exacte grandeur van de twee Victoriaanse loketten die de oorspronkelijke West Pier bedienden. Eén stand verkoopt nu kaartjes voor de i360, terwijl de andere een café is.

Extreem 360

Voor het ultieme uitzicht, voor adrenalinejunkies, boek de wandeling van een uur op het dak van de pod. Een spannend – maar veilig – avontuur.

De kosten

De prijzen voor volwassenen voor de pod beginnen bij £ 17,95, terwijl een wandeling £ 40 kost.

Een plaats om te verblijven

De i360 bevindt zich direct tegenover het Doubletree by Hilton Brighton Metropole.

Neem vóór de maaltijd een drankje op grote hoogte in de Nyetimber Bar en wandel vervolgens naar de overkant voor een diner in de eating places van het lodge voordat u naar een weelderige kamer met zeezicht gaat.

Openbaarmaking: ons verblijf werd gesponsord door Brighton i360.

Michaël Edwards

Michael Edwards is een schrijver van reisverhalen uit Oxfordshire, Verenigd Koninkrijk. Hoewel Michael bijna veertig jaar geleden zijn eerste reisverhalen publiceerde, vindt hij nog steeds nieuwe luxe bestemmingen om te bezoeken en over te schrijven.

Vond je dit artikel leuk?

Ontvang soortgelijke inhoud rechtstreeks in uw inbox.

Schakel JavaScript in uw browser in om het formulier te verzenden

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here