Home Zelfverbetering 11 ouderwetse relatiegewoonten die we terug moeten brengen (vóór het einde van het jaar)

11 ouderwetse relatiegewoonten die we terug moeten brengen (vóór het einde van het jaar)

0
11 ouderwetse relatiegewoonten die we terug moeten brengen (vóór het einde van het jaar)


11 ouderwetse relatiegewoonten die we terug moeten brengen (vóór het einde van het jaar)

Liefde is groot als het wordt uitgesproken, maar het grootst als het wordt getoond. Doe dagelijks kleine dingen om uw dierbaren te laten zien dat u om hen geeft.

Gistermiddag zat ik vroeg in de middag op een bankje in het park toen een ouder echtpaar hun auto onder een nabijgelegen eik stopte. Ze draaiden de ramen naar beneden en zetten wat jazzmuziek op de autoradio. Toen stapte de man uit de auto, liep naar de passagierskant, opende het portier voor de vrouw, pakte haar hand en leidde haar ongeveer drie meter van de auto vandaan, en ze dansten langzaam op een lied onder de eik. Het was zo’n mooi second om getuige van te zijn.

Toen ik vanmorgen mijn laptop computer opende om te schrijven, dacht ik meteen aan het oudere echtpaar. Ik zat een paar minuten over ze te dagdromen, terwijl ik me afvroeg hoe lang ze al samen waren en wat hun beste relatieadvies zou zijn. En web toen mijn gedachten nog verder afdwaalden, verscheen er een nieuwe e-mail van een lezer genaamd Cory in mijn inbox. De eerste regel van de e-mail was een vraag: “Heb je nog ouderwets advies om onze relaties deze feestdagen te versterken?”

De synchroniciteit van mijn dagdromen en Cory’s vraag deden me glimlachen. Dus ter ere van dat mooie oudere echtpaar, en in dienst van Cory’s relatieonderzoek, zijn hier enkele ouderwetse gewoonten die we kunnen oefenen om voor het einde van het jaar weer in onze relaties te komen:

1. Breng samen high quality time door zonder grote agenda en zonder technologie.

Leg de smartphone neer, klap de laptop computer dicht en geniet van elkaars gezelschap, face-to-face op de ouderwetse manier. Er zijn weinig vreugden in het leven die gelijk staan ​​aan een goed gesprek, een oprechte lach, een lange wandeling, een vriendelijk dansje of een dikke knuffel gedeeld door twee mensen die om elkaar geven. Soms kunnen de meest gewone dingen buitengewoon worden gemaakt, gewoon door ze met de juiste mensen te doen. Kies er dus voor om bij deze mensen te zijn en kies ervoor om het beste uit uw tijd samen te halen.

Wacht ook niet met het maken van grote plannen. Maak van jullie ongestoorde tijd samen het plan. Communiceer regelmatig openlijk. Kom zo vaak mogelijk in levende lijve bij elkaar. Niet omdat het handig is, maar omdat je weet dat elkaar de further moeite waard zijn.

2. Wees volledig aanwezig als je in de aanwezigheid van anderen bent.

Een van de beste gevoelens ter wereld is weten dat je aanwezigheid en afwezigheid allebei iets voor iemand betekenen. En de enige manier om uw dierbaren dit te laten weten, is door ze te laten zien wanneer u bij hen bent. In uw relaties en interacties met anderen wordt niets dat u kunt geven meer gewaardeerd dan uw oprechte, gerichte aandacht – uw volledige aanwezigheid. Samen met iemand zijn, luisteren zonder klok en zonder anticiperen op de volgende gebeurtenis is het ultieme praise. Het is inderdaad het meest gewaardeerde gebaar dat je naar een ander mens kunt maken.

Houd daar dus rekening mee je vrienden en familie zijn te mooi om te negeren. Geef ze deze feestdagen het geschenk van JOU: jouw tijd, onverdeelde aandacht en vriendelijkheid. Dat is beter dan welk ander geschenk dan ook, het zal niet kapot gaan of verloren gaan, en het zal altijd herinnerd worden. (Lezen “Een terugkeer naar liefde”.)

3. Geef bij elke kans die je krijgt uitdrukking aan je oprechte waardering voor dierbaren.

Hoe zeker je ook bent van iemands waardering en bewondering, het is altijd leuk om daaraan herinnerd te worden. Dus als je vandaag iemand waardeert, vertel het hem dan. Het feit dat ze superbetrouwbaar zijn en er altijd zijn als je ze nodig hebt, betekent niet dat je niet regelmatig dankbaarheid en waardering moet uiten. Iemand te licht waarderen betekent het risico lopen de diepte van zijn goedheid te missen voordat hij/zij er niet meer is.

Helaas is het vaak pas wanneer we er op tragische wijze aan worden herinnerd hoe kort het leven is – wanneer iemand van wie we houden sterft – dat we het belang van het openlijk uiten van onze liefde gaan beseffen. Laat deze les nu tot je doordringen. Wacht niet tot het te laat is om de mensen van wie je houdt te vertellen hoeveel je ze waardeert.

4. Werk samen en assist elkaar groeien.

Er is geen zielsverwant of beste vriend die al je problemen zal oplossen. Er is geen liefde op het eerste gezicht die standhoudt zonder werk en toewijding. Er zijn echter mensen die het waard zijn om voor te vechten. Niet omdat ze good zijn, maar omdat ze zijn onvolmaakt op alle manieren die goed voor je zijn – jullie complimenteren elkaars tekortkomingen op een manier waardoor jullie zielen zich kunnen verenigen en efficiënter als één kunnen opereren…

Je zult het weten als je een van deze mensen ontmoet, wanneer je daardoor het allerbeste in jezelf ontmoet.

5. Focus op innerlijke schoonheid.

Wanneer je iemand echt leert kennen, verdwijnen de meeste van zijn opvallende fysieke kenmerken in je gedachten. Je begint in hun energie te vertoeven, herkent hun geur en waardeert hun humor. Jij zie alleen de essentie van de persoon, niet het omhulsel.

Daarom kun je niet verliefd worden op fysieke schoonheid. Je kunt ernaar verlangen, er verliefd op worden, of het willen bezitten. Je kunt er een tijdje van houden met je ogen en je lichaam, maar op de lange termijn niet met je hart. Dus, als je echt contact maakt met iemands innerlijke zelf, worden de meeste fysieke onvolkomenheden irrelevant.

6. Vertel de waarheid.

Te veel mensen geven de voorkeur aan zachte leugens boven harde waarheden. Maar vergis je niet, uiteindelijk is het beter gekwetst te worden door de waarheid dan getroost door een leugen. En liegen is ook een cumulatief proces, dus wees voorzichtig…

Wat begint als een kleine, ogenschijnlijk onschuldige leugen (mogelijk zelfs met de bedoeling niemand pijn te doen), mondt al snel uit in een toenemende valse realiteit. We liegen tegen elkaar, maar nog meer liegen we het vaakst tegen onszelf om ons oh zo kwetsbare ego te beschermen. We zijn misschien zelfs geneigd tegen onszelf te liegen terwijl we dit lezen, omdat we niet willen toegeven hoe vaak we de waarheid hebben ontweken. (Lezen “De vier overeenkomsten”.)

7. Bied je excuses aan als je weet dat je dat zou moeten doen.

Neem persoonlijke verantwoordelijkheid voor uw verkeerde daden. Als u weet dat uw daden of woorden iemand waar u om geeft pijn hebben gedaan, geef dan onmiddellijk uw fouten toe en zie de realiteit van uw daden onder ogen. Oprechte excuses zijn de superlijm van duurzame relaties.

En zorg ervoor dat uw verontschuldiging ook oprecht is. Zeg het en meen het. Doe geen moeite om je te verontschuldigen als je gewoon doorgaat met de dingen waarvoor je sorry zei. Verpest nooit een verontschuldiging met een excuus. Excuses zijn niet excuses.

8. Werk uw relatieproblemen met elkaar uit, niet met anderen.

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar tegenwoordig is het de moeite waard om te vermelden: plaats geen negatieve berichten over een dierbare op sociale media. 14-jarige schoolkinderen posten negatief over hun vriendjes, vriendinnetjes en vrienden op sociale media. Het is een kattige manier om aandacht te trekken en je hart te luchten, terwijl de emotioneel gezonde reactie is om je grieven direct met hen te bespreken als de tijd rijp is.

Bovendien zijn relaties niet altijd volkomen logisch, vooral niet van buitenaf. Dus laat buitenstaanders uw relaties niet voor u beheren. Als je een relatieprobleem hebt met iemand, los het dan met HEN op en met niemand anders. (Opmerking: Marc en ik bespreken dit intimately in het hoofdstuk Relaties van ‘1000 kleine dingen die gelukkige, succesvolle mensen anders doen’.)

9. Wees een kracht van positiviteit en aanmoediging.

Verbeter je innerlijke spel. Een negatieve houding ligt ver onder je horizon!

Onze manier van denken zorgt voor goede of slechte resultaten. Het maakt een groot verschil in je leven en de levens om je heen als je redelijk gefocust blijft op het positieve. En onthoud, Positief zijn betekent niet dat je het negatieve negeert; positief zijn betekent het negatieve overwinnen. Er is een groot verschil tussen de twee.

Stimuleer dus de greatest mogelijke resultaten met uw gedachten, woorden en daden, elke kans die u krijgt. En leer deze filosofie ook aan de mensen om je heen. Assist ze het licht te zien.

10. Maak uw beloften meer dan waar.

Toegewijd zijn. Toewijding betekent toegewijd blijven en je beloften nakomen, lang nadat de tijd en de stemming waarin je de beloften hebt gedaan je hebben verlaten. Dit is essentieel voor uw relaties en succes op de lange termijn in elke denkbare levensfase.

Met andere woorden: zeg het niet alleen, maar laat het zien. Beloof het niet alleen, maar bewijs het ook. Maak al uw beloften meer dan waar! Lever meer dan nodig is. Of zoals Anne Frank ooit zei: “Niemand is ooit arm geworden door te geven.” Wanneer je maar kunt, doe dan je greatest en doe iets aardigs en onverwachts voor de mensen in je leven, vooral degenen die niet in de positie zijn om je snel terug te betalen.

11. Wees loyaal.

Steun degenen om wie je geeft op hun donkerste momenten, niet omdat je in het donker wilt staan, maar omdat je dat ook niet wilt. Trotseer de schaduwen naast hen totdat ze het licht kunnen vinden. Aan de andere kant: sta deze zelfde mensen op hun zonnigste dagen bij, niet omdat je je huid wilt verschroeien, maar omdat je niet bang bent om ze helder te laten schijnen.

Kortom: wees loyaal. Trouw blijven in uw relaties is nooit een optie, maar een prioriteit. Loyaliteit betekent alles voor de mensen die van je houden. Als iemand genoeg in je gelooft om je een increase te geven, probeer hem/haar dan niet in de steek te laten. Je kunt niet beloven dat je er de relaxation van zijn leven voor iemand zult zijn, maar je kunt er wel oprecht voor de relaxation van je leven voor hem of haar zijn.

Nu is het jouw beurt…

Ja, het is jouw beurt om na te denken over bovenstaande relatiegewoonten en deze te oefenen naarmate het jaar ten einde loopt. Het is een good second om daarover na te denken naarmate je ouder en wijzer wordt, wordt je verlanglijstje voor kerstcadeaus steeds kleiner, omdat de dingen die je echt wilt en nodig hebt (tijd, echte relaties, betekenisvolle momenten en gemoedsrust) niet te koop zijn. Doe dus je greatest om op de ouderwetse manier contact te maken met de mensen van wie je houdt, en breng voor het einde van het jaar meer betekenis in je leven.

Maar voordat je vertrekt, laat Marc en mij hieronder een reactie achter en laat ons weten wat je van dit artikel vindt. Uw suggestions is belangrijk voor ons. 🙂

Welke van de relatiegewoonten of punten hierboven resoneerde vandaag het meest?

Als u dit nog niet heeft gedaan, meld u dan aan voor onze free of charge nieuwsbrief ontvang elke week nieuwe artikelen zoals deze in je inbox.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here