Home Domotica Bedien virtueel uw eigen kernreactor

Bedien virtueel uw eigen kernreactor

0
Bedien virtueel uw eigen kernreactor


Als u ooit uw eigen kernreactor heeft willen exploiteren, zult u er waarschijnlijk geen in uw achtertuinwinkel kopen. Maar dankzij de Universiteit van Manchester u kunt een gesimuleerde versie in uw browser krijgen. De drukwaterreactor ziet er realistisch uit en geeft je bedieningselementen die – daar zijn we vrij zeker van – enorm vereenvoudigd zijn vergeleken met het echte werk.

We raden u aan om met de rondleiding te beginnen voordat u begint, tenzij u al eerder een reactor heeft bediend. Je moet de regelstaven, het koelmiddelpompen en de stoomproductie in evenwicht brengen om zoveel mogelijk kracht te produceren zonder de kern te laten smelten.

Als de reactor echt zou zijn, zou het drukvat maar liefst twee 747-jets wegen! Ondanks de hightech is het zakelijke doel een conventionele stoomgenerator. Het enige verschil is dat de stoom wordt gemaakt door de hitte van de kernreactie in plaats van door het verbranden van steenkool of fuel.

Om de reactor te laten werken, zet je de koelmiddelpompen aan en wacht je tot de hogedrukvloeistof een temperatuur van 290 C bereikt. In het echte leven duurt dit ongeveer 8 uur, maar gelukkig voor ons wordt de simulatie versneld. Zodra je de juiste temperatuur hebt bereikt, kun je de regelstaven optillen om warmte te genereren. Hiermee kunt u de stoomproductie aanpassen om op elk gewenst second aan de vraag te voldoen. Maar als je buiten de grenzen gaat, wordt de reactor nuttig uitgeschakeld. Dat komt natuurlijk niet ten goede aan je rating.

We weten niet hoe realistisch het is, maar we weten wel dat Homer Simpson waarschijnlijk minder shutdowns heeft dan wij. Er zijn verschillende soorten reactoren, Natuurlijk. Het bedienen ervan kan moeilijk zijn, maar er brandstof voor creëren is dat niet eenvoudige taak, of. Misschien kun je jouw kaarsen voordat je begint met spelen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here