Home Zelfverbetering 75 gezegende citaten om u te helpen de goede dingen in het leven te waarderen

75 gezegende citaten om u te helpen de goede dingen in het leven te waarderen

0
75 gezegende citaten om u te helpen de goede dingen in het leven te waarderen


Soms verdwalen we in negatieve gedachten.

Over wat er mis ging. Over wat we missen. En over de minder leuke kanten van het leven in deze tijd.

Als je vandaag op zo’n plek bent – ​​of je dag gewoon op een positieve manier wilt beginnen of eindigen – dan hoop ik dat deze 75 gezegende citaten je zullen helpen.

En open je ogen, verschuif je perspectief naar alle kleine en grotere goede dingen en zegeningen die je nog in je leven hebt.

En als je nog meer zegeningen wilt en je zegeningen wilt tellen, kijk dan eens dit bericht met goedemorgenzegeningen en deze is gevuld met zegeningen van de nieuwe week.

Inspirerende gezegende citaten

Een stel op een drijvende slip in een meer met een huis op de achtergrond.

“Als je ‘s ochtends opstaat, bedenk dan wat een kostbaar voorrecht het is om te leven – om te ademen, te denken, te genieten, lief te hebben.”
– Marcus Aurelius

“Je moet meedogenloos deelnemen aan de manifestatie van je eigen zegeningen.”
– Elizabeth Gilbert

“Meer glimlachen, minder zorgen. Meer compassie, minder oordeel. Meer gezegend, minder gestrest. Meer liefde, minder haat.”
– Roy T. Bennett

“Het is een gezegende zaak dat elke man of vrouw een vriend heeft, één menselijke ziel die we volledig kunnen vertrouwen, die het beste en het slechtste van ons kent, en die van ons houdt ondanks al onze fouten.”
–Charles Kingsley

‘Dankbaarheid kan gewone dagen in dankzeggingen veranderen, routinematige taken in vreugde veranderen en gewone kansen in zegeningen veranderen.’
– William Arthur Ward

‘Dankbaarheid tilt onze ogen af ​​van de dingen die we missen, zodat we de zegeningen kunnen zien die we bezitten.’
– Max Lucado

‘Alleen met ware liefde en mededogen kunnen we beginnen met het herstellen van wat kapot is in de wereld. Het zijn deze twee gezegende dingen die alle gebroken harten kunnen genezen.”
– Steve Maraboli

“Gezegend is hij die heeft geleerd te bewonderen maar niet te benijden, te volgen maar niet te imiteren, te prijzen maar niet te vleien, en te leiden maar niet te manipuleren.”
– William Arthur Ward

“Geniet op deze gezegende dag van het opvallende surprise van de natuur om je heen. De liefde van de mensen in je leven. En hoe ze dit allemaal samen tot een mooi leven maken.”
– Eloise Dunn

Een stel zit op een steiger en kijkt uit over een meer.

“Tel uw zegeningen. Een dankbaar hart trekt meer vreugde, liefde en voorspoed aan.”
– Cheryl Richardson

“Ik ben gezegend dat ik zoveel geweldige dingen in mijn leven heb: familie, vrienden en God. Alles zal dagelijks in mijn gedachten zijn.”
– Kleine Kim

“Vergeet het verleden. Omarm de hoop en de moed waarvan ik weet dat die in je zit. Doe waar je blij van wordt en geniet zo goed als je kunt van elk second en elke kleine zegening.”
– Jake Bosworth

‘Voordat ik naar mattress ga, dank ik God dat Hij mij heeft gezegend met alle dingen waarmee Hij mij heeft gezegend, en dat mijn gezin veilig is.’
– Lauren Alaina

“We moeten zeker onze zegeningen tellen, maar we moeten ook onze zegeningen laten tellen.”
– Neal A.Maxwell

“Blijf positief, geloof in jezelf en vertrouw op God. Je hebt alles wat je nodig hebt om je hoop en dromen waar te maken tijdens deze gezegende week.”
– Franklin Farr

“De belangrijkste zegeningen in het leven zijn vaak simpele dingen, zoals uitgaan met vrienden en familie, plezier maken en genieten van de natuur of een goede maaltijd. Niet alleen het verwezenlijken van je dromen.”
– Lev Steen

‘Laat er muziek zijn en gelach en eten, genereuze zegeningen en warme dankbaarheid. Laat er vreugde zijn in onze momenten samen. Laat er familie zijn… wiens liefde voor altijd is.’
– Jeannie Hund

“Start de dag met vriendelijkheid voor jezelf. Praat liefdevol tegen jezelf en sluit je innerlijke criticus snel af. Breid die vriendelijkheid vervolgens uit naar uw familie, uw vrienden en uw collega’s. Dit is een eenvoudige manier om jezelf en de mensen die je dierbaar zijn met meer liefde te zegenen.’
– Dina Shipley

“Ik denk dat echte vriendschap ons altijd zo’n zoete dankbaarheid doet voelen, omdat de wereld bijna altijd een heel harde woestijn lijkt, en de bloemen die daar groeien tegen zulke hoge verwachtingen in lijken te groeien.”
–Stefan King

Een man zit onder een boom omringd door vlinders.

“Als je iemand vreugde wenst, wens je hem vrede, liefde, voorspoed, geluk… alle goede dingen.”
– Maya Angelou

Gezegende citaten over dankbaarheid voor de kleine dingen

“Bedankt voor alle kleine en perfecte momenten die je mij hebt gegeven, voor elk goed en excellent geschenk van liefde.”
– Rip Miller

“Gezegend zijn zij die mooie dingen zien op nederige plaatsen waar andere mensen niets zien.”
– Camille Pissarro

“Door de ogen van dankbaarheid is alles een surprise.”
– Maria Davis

“Ontwikkel een houding van dankbaarheid en betuig dank voor alles wat je overkomt, wetende dat elke stap voorwaarts een stap is in de richting van het bereiken van iets dat groter en beter is dan je huidige situatie.”
– Brian Tracy

“Soms moeten we onze dankbaarheid uiten voor de kleine en simpele dingen, zoals de geur van de regen, de smaak van je favoriete eten of het geluid van de stem van een geliefde.”
– Joseph B. Wirthlin

‘Als we tijd zouden kunnen besteden aan het één voor één tellen van onze zegeningen, in plaats van geobsedeerd te zijn door onze obstakels, zouden we beseffen hoe gezegend we eigenlijk zijn.’
– Joan Ambu

“God zegene u en geef u gezondheid, geluk en hoop, de echte troosters van deze onderwereld.”
– Thomas Jefferson

“God gaf je vandaag een geschenk van 84.600 seconden. Heb je er een gebruikt om dank je wel te zeggen?
– William Arthur Ward

“Het erkennen van het goede dat je al in je leven hebt, is de foundation voor alle overvloed.”
– Eckart Tolle

Een schilderij van een vallei met een rivier.

“Als ik vanochtend wakker phrase, glimlach ik. Er liggen 24 gloednieuwe uren voor mij. Ik beloof dat ik volledig in elk second zal leven.”
– Thich Nhat Hanh

‘Sta open voor de zegeningen die u deze week kunt tegenkomen. Anders mis je ze misschien en kunnen je humeur en vooruitzichten negatief worden zonder enige echte reden.”
– Janet Rowe

“Het ondankbare hart ontdekt geen genade; maar het dankbare hart zal op elk uur enige hemelse zegeningen vinden.’
– Henry Ward Beecher

‘Moge de Heer u deze week met liefde en vriendelijkheid zegenen. En zorg ervoor dat je je overvloedige zegeningen in het leven waardeert.’
– Anne Sonder

“Ik hoef geen buitengewone momenten na te jagen om geluk te vinden; het ligt vlak voor mijn neus als ik oplet en dankbaarheid beoefen.”
– Brené Brown

“Uiteindelijk is het misschien verstandiger om ons over te geven aan de wonderbaarlijke omvang van de menselijke vrijgevigheid en gewoon voor altijd en oprecht dank je wel te blijven zeggen, zolang we stemmen hebben.”
– Elizabeth Gilbert

“Denk er altijd aan om de problemen die voorbij zijn te vergeten. Maar vergeet nooit te denken aan de zegeningen die elke dag komen.’
– Iers spreekwoord

Slimme en inzichtelijke gezegende citaten

“Degenen die in rijkdom zijn geboren en die over de middelen beschikken om elke wens te bevredigen, weten niet wat het echte geluk van het leven is, web zoals degenen die op een paar zwakke planken op het stormachtige water van de oceaan zijn gegooid, alleen de zegeningen kunnen realiseren van mooi weer.”
– Alexandre Dumas

‘Denk na over uw huidige zegeningen, waarvan ieder mens overvloedig heeft; niet op je tegenslagen uit het verleden, waarvan alle mensen er wel een paar hebben.’
– Charles Dickens

‘Als we de ene zegening kwijtraken, komt er vaak heel onverwachts een andere voor in de plaats.’
– CS Lewis

‘Je hebt de innerlijke kracht om een ​​gezegend leven te leiden, of een leven zonder veel zegeningen. Het komt allemaal neer op jouw kijk op de dingen.”
– Rip Miller

Een schilderij van een man die bij een rivier een boek zit te lezen.

‘Sommige van je grootste zegeningen komen met geduld.’
– Warren Wiersbe

“Het geheim van geluk is je zegeningen tellen terwijl anderen hun problemen bij elkaar optellen.”
– Willem Penn

“Luister vandaag meer dan dat je praat. Geef meer dan je neemt. Glimlach meer dan dat je fronst. Geef de zegeningen die je wilt ontvangen.’
– Jan Spreeuw

“Vernietig wat je hebt niet door te verlangen naar wat je niet hebt; onthoud dat wat je nu hebt ooit een van de dingen was waar je alleen maar op hoopte.
– Epicurus

“Waardering is iets geweldigs. Het zorgt ervoor dat wat uitstekend is in anderen, ook bij ons hoort.”
– Voltaire

‘Niet wat we zeggen over onze zegeningen, maar hoe we ze gebruiken, is de ware maatstaf voor onze dankzegging.’
– WT Purkiser

“Gezegend is hij die heeft geleerd om zichzelf te lachen, need hij zal nooit ophouden vermaakt te worden.”
– John Boswel

“Moge uw dag gevuld zijn met vrede en geluk. Om dat te bereiken, moet je ervoor zorgen dat je de levens van andere mensen vult met wat jij wilt ontvangen.”
– Jessie Bayliss

‘Zegeningen verschijnen soms in onherkenbare vermommingen.’
– Janette Oke

“Het grappige aan het leven is dat zodra je kennis begint te nemen van de dingen waar je dankbaar voor bent, je de dingen die je mist uit het oog begint te verliezen.”
– Duitsland Kent

Gezegende citaten voor motivatie

Een beeld van een regenachtige nacht in een stad.

“Ik denk dat er in elke les een zegen schuilt, en er zijn zoveel zegeningen uit alle reduce die ik in mijn leven heb moeten doormaken.”
– Alonzo Rouw

“Als ik bedenk hoeveel mensen in deze wereld het slechter hebben dan ik, besef ik hoe gezegend ik werkelijk ben… en ik moet mijn dank betuigen.”
– Shannan Lea

“Elke nieuwe dag is een heilig geschenk, dus maak er het beste van, maak er het beste van. Doe je finest.”
– Rip Miller

“Als mensen gezegend worden, ontdekken ze dat hun leven ertoe doet, dat er iets in hen zit dat het waard is om gezegend te worden.”
– Rachel Naomi Remen

“Bevrijd jezelf van de complexiteit en het drama van je leven. Makkelijker maken. Kijk naar binnen. In onszelf hebben we allemaal de gaven en talenten die we nodig hebben om het doel te verwezenlijken waarmee we gezegend zijn.”
– Steve Maraboli

“Mijn leven is een zegen geweest. Ik ben dankbaar voor alles wat ik heb en de plaatsen waar ik naartoe ga en de dingen die ik heb gezien.
– Lea LaBelle

“Leer dankbaar te zijn voor wat je al hebt, terwijl je alles nastreeft wat je wilt.”
– Jim Rohn

“Dankbaarheid is de gezondste van alle menselijke emoties. Hoe meer je dankbaarheid uitdrukt voor wat je hebt, hoe waarschijnlijker het is dat je nog meer dankbaarheid zult hebben.”
– Zig Ziglar

‘Ik weet dat je een zeer succesvolle week zult hebben. Blijf dus gefocust, leer van je tegenslagen en blijf actie ondernemen om te gaan waar je naartoe wilt.”
– Rip Miller

“Als het leven moeilijk is en er stormen woeden, is dit het belangrijkste second om je zegeningen te tellen – hoe klein of groot ook – om je motivatie bij te tanken en door te gaan.”
– Brian Stevens

Korte gezegende citaten

“Een vroege ochtendwandeling is een zegen voor de hele dag.”
– Henry David Thoreau

‘Laat de hemelse lichten van de Heer u zegenen, leiden en op het goede pad houden.’
– Eloise Groen

“De rimpelingen van het vriendelijke hart zijn de hoogste zegeningen van het universum.”
– Amit Ray

“Tel je zegeningen om je vreugde te vermenigvuldigen.”
– JB Priestley

“De grootste rijkdom is uiteindelijk een goede gezondheid en de liefde die je in je leven bewaart.”
– Rip Miller

“We kunnen klagen omdat rozenstruiken doornen hebben, of ons verheugen omdat doornen rozen hebben.
–Alphonse Karr

“De persoon die de geest van het lachen in een kamer kan brengen, is inderdaad gezegend.”
– Bennett Cerf

“Wat een zegen is het om iemand te hebben die je zonder enige aarzeling een vriend kunt bellen.”
– Amie Doyen

“Stuur elke dag wat zegeningen naar de wereld. Laat er een stroom van liefde zijn”
– Amit Ray

“Een houding van dankbaarheid is een makkelijke manier om er een geweldige dag van te maken.”
– Dina Shipley

‘Ga deze week, boordevol overvloedige zegeningen en kansen, erop uit en laat dingen gebeuren!’
– Rip Miller

“Je zult gezegend worden op het second dat je beseft dat je dat al bent.”
– Bryant McGill

“De bries bij zonsopgang heeft geheimen om je te vertellen. Ga niet weer slapen.”
– Rumi

‘Ik ben te dankbaar om haatdragend te zijn. Ik ben te gezegend om gestrest te zijn.”
– El DeBarge

“Koester en waardeer je dierbaren, maar vergeet niet hen te vertellen hoeveel je ze koestert.”
– Brent Anderson

“Er schuilt een vreemde troost in de wetenschap dat wat er vandaag ook gebeurt, de zon morgen weer zal opkomen.”
– Aäron Lauritsen

‘Als we vrolijk geven en dankbaar accepteren, wordt iedereen gezegend.’
– Maya Angelou

Als je deze gezegende citaten leuk vond, deel ze dan met een vriend of familielid die ze vandaag misschien nodig heeft op sociale media of through e-mail.

Wilt u nog meer zegeningen en inspiratie? Kijk eens naar deze berichten:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here