Home Relatie 12 stappen naar genezing

12 stappen naar genezing

0
12 stappen naar genezing


 1. Lees een goed boek. Dit is een eenvoudige taak, maar toch is het lezen van boeken een uitstervende kunst waar we geen tijd voor hebben. Vermijd de televisie en de oververzadiging van sociale media. Gebruik in plaats daarvan je vrije tijd om je te verdiepen in een goed boek. Het is kalmerend, ontspannend en een manier om dingen in je leven te verbeteren. We raden je ten zeerste aan om dagelijks in de Bijbel te blijven. Daar zit kracht in!

 2. Zet uw mobiele telefoon elke dag een uur lang helemaal uit. Ontkoppel van alles. Graaf diep in het Woord. We moeten in staat zijn om de stilte en rust en kalmte te omarmen. Onze telefoons leiden ons vaak af van het aanwezig zijn in het second.

 3. Start een weblog, vlog of persoonlijk dagboek. Het delen van je persoonlijke reis, al is het maar met jezelf, is behoorlijk therapeutisch. Het geeft je ook het geweldige geschenk om over een jaar terug te lezen wat God in je leven heeft gedaan.

 4. Zoek professionele christelijke counseling. We hebben allemaal af en toe een skilled nodig. Dit kan through een erkende christelijke counselor of through een life coach. Soms is het beste advies dat we krijgen van mensen die we nog nooit hebben ontmoet!

 5. Spreek elke week een uur af met een vriend(in), gewoon voor een kopje koffie en een praatje. Je hoeft je niet te richten op je problemen of oplossingen of het verleden. Ga gewoon zitten en geniet van wat high quality time. Concentreer je op hoe het met hen gaat, wat hun hoop en dromen zijn, and so forth. Het geeft je even de tijd om je niet te richten op je eigen problemen. En we zijn allemaal beter samen.

 6. Verlaat regelmatig je huis. Nogmaals, dit lijkt een simpele, maar als we een trauma doormaken of een obstakel overwinnen, hebben we de neiging om ons terug te trekken en te isoleren. Sta jezelf dat niet toe!

 7. Maak bewust tijd voor uw gezin. Tijd doorbrengen met degenen die het meest van je houden, kan ervoor zorgen dat je je het meest geliefd voelt. Samen zijn met familie geeft je een veilige plek om over alles te praten.

 8. Praat met God. Het is gemakkelijk voor ons om af te dwalen van het praten met God, nadat we moeilijke dingen hebben meegemaakt. Maar we moedigen u aan om de goede strijd van het geloof te strijden en echt op God te leunen in deze tijd van genezing.

 9. Zorg voor uw lichamelijke gezondheid. We weten dat dit soms makkelijker gezegd is dan gedaan. Uw fysieke gezondheid heeft echter een directe affect op uw emotionele gezondheid en vice versa. Zorg goed voor uzelf – van binnen en van buiten!

 10. Pastime’s beoefenen. Houd jezelf bezig. Eenvoudige dingen houden je geest bezig en zorgen ervoor dat je plezier vindt in kleine activiteiten. Schilderen, zwemmen en spelletjes spelen kunnen allemaal leuke manieren zijn om je bezig te houden.

 11. Dien iemand anders. Wie assist je? Vrijwilligerswerk is een manier om de problemen van anderen te zien. Het kan een vriend, broer of zus of een volslagen vreemde zijn. Assist iemand. Geven aan anderen is een geweldige manier om onze gemeenschap te verbeteren en ons eigen gevoel van welzijn te vergroten.

 12. Creëer een ondersteuningssysteem. Sluit je aan bij kleine groepen bij jou in de buurt. Er zit kracht in samenkomen. Wees actief in je lokale kerk. Een gezonde kerk kan je leven veranderen.

Jennifer Maggie is moeder van drie, echtgenote van Jeff en oprichter van de nationale non-profitorganisatie The Lifetime of a Single Mother Ministries. Ze is auteur van vier boeken, waaronder De kerk en de alleenstaande moederZe werd in 2017 en 2015 door Dr. John Maxwell uitgeroepen tot een van de 10 meest invloedrijke mensen in Amerika en is verschenen in honderden media, waaronder De New York OccasionsFamiliepraatradio met Dr. James Dobson, Joni en vrienden, en vele anderen.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here