Home Relatie Hoe aardig te zijn als je boos bent op je associate

Hoe aardig te zijn als je boos bent op je associate

0
Hoe aardig te zijn als je boos bent op je associate


Een van de moeilijkste dingen om te doen in een relatie is aardig zijn tegen je associate als je boos op hem of haar bent. Het is ook een van de belangrijkste momenten om aardig te zijn. Dr. Gottman’s onderzoek toont aan dat koppels die ruzies voorzichtig beginnen, conflicten effectiever kunnen beheren, zonder de relatie te schaden. In feite is het op deze momenten dat Dr. Gottman het succes of falen van de relatie met meer dan 90% nauwkeurigheid.

In een populaire Atlantisch tijdschrift interview, Dr. Julie Gottman legt uit dat, “Vriendelijkheid niet betekent dat we onze boosheid niet uiten, maar de vriendelijkheid bepaalt hoe we ervoor kiezen om de boosheid te uiten. Je kunt speren naar je associate gooien. Of je kunt uitleggen waarom je gekwetst en boos bent, en dat is het vriendelijkere pad.”

De gelofte van vriendelijkheid

Vriendelijkheid is niet alleen belangrijk in de hitte van een discussie, maar het gaat ook om je bedachtzame en attente gedrag gedurende de hele relatie.

Wanneer we een toegewijde relatie aangaan, doen de meesten van ons een soort verklaring – een belofte of een gelofte – dat we onze associate zullen steunen en voor hem of haar zullen zorgen. We doen ook een secundaire belofte: dat we ons beste zelf zullen zijn, vol integriteit en hoop op een succesvolle toekomst.

Het niet kiezen voor vriendelijkheid is daarom dubbel zo pijnlijk – voor onze companions en voor onszelf – omdat het onze inspanningen om te groeien en de potentie voor meer intimiteit ondermijnt.

Een relatie is de gezamenlijke inspanning van twee mensen die bewust en enthousiast werken aan een gedeelde visie. Ondanks de moeilijkheden van het dagelijks leven, zijn companions verantwoordelijk voor hun eigen gedrag. Terwijl een koppel samen groeit, worden ze niet belemmerd om ook als individu te groeien – in feite moeten ze evolueren als individu om voortdurend hun “beste zelf” naar hun associate te brengen.

Vriendelijkheid baart vriendelijkheid

Hoe kun je een gewoonte van vriendelijkheid in je relatie cultiveren? Hieronder staan ​​3 krachtige ideas die je meteen in de praktijk kunt brengen, ongeacht waar je associate zich op zijn reis bevindt:

1. Denk goede gedachten
We zijn bedrade om te voelen hoe we herhaaldelijk denken. Positieve gedachten over je associate denken zal het voor jou makkelijker maken om positievere gedachten te denken, en om positief te spreken en je positief te gedragen tegenover hen. Om de gewoonte aan te leren om aardig te zijn, moet je de gedachten en de acties oefenen.

Herinner jezelf aan de leuke dingen die je associate elke dag heeft gedaan. Bijvoorbeeld, hebben ze het afval buiten gezet of zijn ze ‘s avonds vroeg thuisgekomen voor het avondeten? Hoe klein de actie ook is, maak er een gewoonte van om de vriendelijkheid op te merken terwijl het gebeurt en maak een mentale notitie van hoe gelukkig het je maakt. Wanneer je je associate ziet, vertel het hem of haar. Het opmerken van de goede dingen aan je associate helpt je om in wat Dr. John Gottman de Positief perspectief of Optimistic Sentiment Override. Het is een gevoel van hoopvol welzijn dat voortkomt uit positieve gedachten en positieve interacties.

2. Accepteer verantwoordelijkheid
Neem de verantwoordelijkheid om je eigen gevoelens te beoordelen voordat je ze aan je associate presenteert. Terwijl woede en frustratie legitieme emoties zijn, kan verdere verkenning onthullen dat je je in feite geïrriteerd of verdrietig voelt over een situatie. Misschien ontdek je bij nadere beschouwing dat je je in feite verlaten voelde of dat je dromen niet werden erkend. Als je je gevoelens nauwkeurig kunt benoemen, kun je ze op een vriendelijkere, zachtere toon aan je associate overbrengen.

Je denkt misschien dat het authentieker is om precies te zeggen wat er in je omgaat zonder iets te filteren voor je associate, maar bedenk dat als ze eenmaal gekwetst zijn, het moeilijker voor ze is om empathisch contact met je te maken. Neem even de tijd om je gevoelens te verwerken met een therapeut of alleen. Probeer een dagboek of log bij te houden van je dag en hoe je je voelde. Het verwerken van je gevoelens door te schrijven helpt vaak om gedachten te ordenen en te ordenen.

3. Laat hoop winnen
Heb vertrouwen in de relatie en in je toewijding. Ook al zul je voortdurende argumenten met je associate, focus op je vriendschap. Ik zie koppels op mijn kantoor die eerst hun problemen willen “oplossen” voordat ze een ijsje gaan eten of ontspannen tijdens het diner. Het is niet mogelijk om problemen op te lossen met iemand met wie je niet wilt samenwerken.

Ik moedig koppels vaak aan om samen iets te doen om van hun liefde te genieten – ondanks hun geklaag! Het is veel makkelijker om problemen te bespreken met je beste vriend(in) dan met je “vijand.” Het kan moeite kosten om een ​​date evening te organiseren, maar dichtbij en verbonden zijn is een gewoonte, en gewoontes moeten bewust en regelmatig worden geoefend. Probeer uit je weg te gaan om vriendelijk te zijn tegen je associate.

Giet bijvoorbeeld melk in hun ontbijtgranen in de ochtend, of bied aan om met de hond te wandelen. Zoek een movie op die ze al een tijdje willen kijken, of stuur ze vandaag een sms’je (niet over boodschappen of afspraken) over iets waar je later met ze naar uitkijkt.

Vriendelijkheid zorgt ervoor dat je gehoord wordt

Uiteindelijk dient vriendelijkheid uw uiting van moeilijke emoties door uw associate de mogelijkheid te bieden u echt te horen. Zelfs als u boos bent, moet u vriendelijk zijn om uw associate effectief te benaderen. Als u de weg hebt geplaveid voor uw associate om open voor u te staan, is de kans groter dat hij/zij uw frustratie hoort en met mededogen reageert. Vriendelijkheid zorgt ervoor dat uw behoeften worden vervuld.

Aardig en zachtaardig zijn is een beslissing. Internet zoals we een glimlach aanbieden en de deur openhouden voor een vreemde, moeten we onthouden om deze gewoonte te cultiveren in onze relatie, ongeacht hoeveel maanden of jaren er zijn verstreken.

Hoe langer we het proberen, hoe makkelijker het wordt om een ​​positief beeld van onze geliefde op te roepen. Hoe meer we vriendelijkheid beoefenen, hoe makkelijker het wordt om te herinneren dat onze associate ook een mens is die het leven samen met ons ervaart. Het wordt makkelijker om een ​​glimlach te bieden en een olijftak uit te steken naar de persoon die met ons worstelt – niet tegen ons.


Bent u geïnteresseerd in meer op onderzoek gebaseerde hulpmiddelen die u kunnen helpen bij het beheren van conflicten en het oplossen van oplosbare problemen? Meld u dan hieronder aan en ontvang een free of charge exemplaar van de populaire gids 7 tekenen dat uw relatie lang meegaat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here