Home Relatie Hoe u de kwestie van onafhankelijkheid en afhankelijkheid in relaties kunt balanceren

Hoe u de kwestie van onafhankelijkheid en afhankelijkheid in relaties kunt balanceren

0
Hoe u de kwestie van onafhankelijkheid en afhankelijkheid in relaties kunt balanceren


onafhankelijkheid-afhankelijkheidIn allerlei soorten relaties kan het battle tussen onafhankelijkheid en afhankelijkheid een van de lastigste kwesties zijn waarmee mensen te maken krijgen.

Omdat we allemaal zo verschillend zijn, heeft ieder van ons een groter of kleiner verlangen naar vrijheid en onafhankelijkheid, en dat is waar de ‘wrijving’ om de hoek komt kijken.

Als je “te” onafhankelijk bent in relaties, is er weinig of geen verbinding, ongeacht wat voor soort relatie het is. Er kan sprake zijn van grote liefde, maar de ander kan het gevoel hebben dat er iets ontbreekt in de relatie en dat hij/zij op afstand wordt gehouden.

Als je “te” afhankelijk bent, kan de ander zich gesmoord voelen en elke mogelijkheid aangrijpen om wat vrijheid te krijgen. U kunt codependent worden en naar de ander kijken om aan al uw emotionele behoeften en behoeften op het gebied van eigenwaarde te voldoen. Je kunt gaan geloven dat het niet goed met je gaat, tenzij je de goedkeuring van deze andere persoon hebt.

Deze dynamiek zien we bij paren die hiermee worstelen jaloezie maar het kan van tijd tot tijd in elke relatie gebeuren.

–>NU GRATIS eBook: “7 geheimen die jaloezie tegenhouden”<–

Naarmate de omstandigheden in het leven veranderen (zoals een baanverandering, pensionering, een leeg nest of een verandering in de gezondheid), kan de hele kwestie van onafhankelijkheid/afhankelijkheid in de loop der jaren verschuiven en wrijving en misverstanden veroorzaken. Jouw voorkeuren botsen en je weet niet hoe je ermee om moet gaan.

Dus hoe ga je om met wisselende verlangens naar onafhankelijkheid en afhankelijkheid, terwijl je toch een hechte, verbonden, open, liefdevolle relatie onderhoudt?

Hoe kun je de behoefte aan onafhankelijkheid in evenwicht brengen en eren, en tegelijkertijd een sterke band behouden?

Hier zijn enkele van onze ideeën…

1. Luister naar jezelf en weet wat je wilt, zonder al je angstaanjagende verhalen te geloven

Om verbinding te kunnen maken met iemand anders, moet je eerst leren verbinding te maken met jezelf. Begraaf uw gevoelens niet door te denken dat u ‘vriendelijk’ bent door u op een bepaalde manier te gedragen waarvan u denkt dat de ander dat wil of nodig heeft.

Niet noodzakelijkerwijs waar.

Je kunt er niet van uitgaan dat jij het beste weet voor de ander op foundation van jouw angstige gedachten.

Je kunt alleen luisteren naar wat er in je zit, waarbij je de angstaanjagende verhalen die je misschien verzint, scheidt van wat er werkelijk voor je gebeurt.

“Is dat waar?” is een geweldige vraag van Byron Katie die erg nuttig is om jouw waarheid te scheiden van wat je verzint.

2. Luister met een open hart naar de ander en blijf in het huidige second

Luisteren met een open hart betekent dat je niet zomaar conclusies trekt en niet zomaar conclusies trekt. Het betekent ook dat je in het ‘hier en nu’ blijft, zonder naar de toekomst te springen of in het verleden te blijven hangen.

Er kunnen allerlei soorten angsten naar boven komen als je deze kwesties van onafhankelijkheid/onderlinge afhankelijkheid aanpakt, en je beste verdedigingslinie is om gefocust te blijven op het huidige second.

Speel niet het ‘wat als’-spel en geloof niet alle verhalen die je in je hoofd kunt verzinnen. Het brengt altijd angsten met zich mee die meestal niet werkelijkheid worden.

3. Druk uit wat je wilt op een manier die de deur tussen jullie tweeën opent en die niet defensief, controlerend of veeleisend is.

Wanneer u een defensieve houding aanneemt wanneer u uitdrukt wat u wilt, doet de ander gewoonlijk energetisch ‘een stap terug’ en kan hij elke verbinding of communicatielijn verbreken.

Wees je bewust van je energie terwijl je jezelf uitdrukt. Als je niet zeker weet hoe je op anderen overkomt, vraag dan een vertrouwde vriend om eerlijke suggestions. Beschuldig de ander niet, maar vertel wat je ziet aan je gedrag en wat er met je aan de hand is.

Phrase je bewust van je toon, je non-verbale manieren en je woorden. Je zult misschien verbaasd zijn over de suggestions die je krijgt als je erom vraagt.

Liefde heeft alles te maken met het respecteren en eren van elkaar, en dat houdt ook het eren en begrijpen van elkaars behoeften aan onafhankelijkheid en onderlinge afhankelijkheid in.

Als je met één van ons wilt praten over gezonde onderlinge afhankelijkheid, laat het ons hier weten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here