Home Mode Onthuld: de duurste F1-races om in 2024 bij te wonen

Onthuld: de duurste F1-races om in 2024 bij te wonen

0
Onthuld: de duurste F1-races om in 2024 bij te wonen


F1 beschikt over de snelste en duurste auto’s in de autosport. Het is het hoogtepunt; elke coureur wil stiekem de F1 in. Baan je een weg in deze sport en je zult waarschijnlijk miljonair worden, enorme salarissen verdienen en heel veel sponsors krijgen. Het is een sport vol luxe, en dit komt tot uiting in veel van de ticketprijzen voor de race.

Eerlijk gezegd kost het bijwonen van elke F1-race een fortuin, maar welke zijn het duurst? Wij hebben gekeken naar de Formule 1-racekalender 2024 en heb de meest glamoureuze races opgegraven waarvoor je dit jaar kaartjes kunt kopen!

Hoe we de duurste races berekenden

Om deze lijst samen te stellen hebben we naar alle races op de kalender in 2024 gekeken en de gemiddelde ticketprijs onderzocht. We dachten dat dit de beste manier was om te laten zien welke races over het algemeen duurder waren dan andere.

Hoe zit het met de races waarvoor de ticketprijzen nog niet zijn vrijgegeven?

Goede vraag! Voor veel races zijn geen ticketprijzen gepubliceerd omdat ze te ver weg zijn, dus hebben we in plaats daarvan het gemiddelde van 2023 genomen. We beseffen dat dit misschien niet 100 procent de prijzen van 2024 weerspiegelt, maar eerlijk gezegd zullen ze dit jaar waarschijnlijk toch duurder zijn!

6. Grand Prix van Singapore

Met een gemiddelde ticketprijs in 2024 van $557Singapore is de zesde duurste F1-race die je dit jaar kunt bijwonen. Sommigen beweren dat de werkelijke kosten zelfs nog hoger zijn, vooral als je vanuit Europa of de VS reist. Je hebt dure vluchten nodig, plus een aantal woekerprijzende resorts.

Hoe dan ook, het is de prijs waard als je het geld over hebt. Singapore organiseert regelmatig geweldige races en werd vorig jaar gecrediteerd als de enige race die niet is gewonnen door een Crimson Bull-coureur. Carlos Sainz claimde zijn tweede F1-overwinning met een prima prestatie, dus hopelijk krijgen we dit jaar een even uitstekende race!

5. Britse Grand Prix

Het is enigszins verrassend om de Britse Grand Prix zo hoog op de lijst te zien als je naar enkele andere locaties kijkt. Er is niets bijzonders aan Silverstone; het ligt eigenlijk in de center of nowhere in Groot-Brittannië. Maar met een gemiddelde ticketprijs van USD 689het is duidelijk een gewilde race voor followers.

Veel hiervan is te danken aan traditie; Silverstone is een van de oudste races op de kalender en de meeste followers hebben de race aan het start van het seizoen in hun lijst van “high vijf races waar we naar uitkijken” gezet. De bookmakers zijn er ook gek op; meest Curaçao goksites van BettingNonGamStop nemen al weddenschappen aan, ondanks dat de race pas in de zomer plaatsvindt! Spanning is altijd gegarandeerd en veel followers zijn van mening dat de kwaliteit van deze race de prijs meer dan wat dan ook rechtvaardigt!

4. Grote Prijs van Monaco

Zeg eens eerlijk: had je dit verwacht? Grote Prijs van Monaco om zo hoog op de lijst van duurste F1-races te staan? Toegegeven, het heeft het duurste kaartje dat je kunt kopen (ongeveer 4.000 greenback of zo), maar de gemiddelde ticketprijs is 764 greenback. Dat is nog steeds een enorm bedrag voor één ticket, al is het aanzienlijk minder dan de tweede en eerste race op onze lijst.

Als we het hebben over traditionele en iconische Formule 1-races, staat Monaco bovenaan. Het is de race die iedereen wil winnen, en waarvan de meeste followers willen dat ze er minstens één keer bij zijn geweest. Er is iets speciaals aan het zien van deze ongelooflijk snelle machines door de smalle straatjes van Monaco. Voeg daar de algemene glitter en glamour van het land aan toe en het is zeker een Bucketlist-evenement.

3. Grand Prix van Mexico-Stad

Voordat we dit artikel onderzochten, hadden we dagenlang gelachen als je ons had verteld dat Mexico boven Monaco zou liggen. Van alle races op het F1-circuit is de Grand Prix van Mexico-Stad de meest verrassende. Tickets worden gemiddeld voor € 1,- verkocht 764 greenback in 2024 – wat bijna 100 greenback meer is dan vorig jaar.

Er is iets aan deze race dat veel followers trekt. Nou, we zeggen iets, wat we bedoelen is Sergio Perez. De Mexicaanse coureur trekt zoveel aandacht tijdens zijn thuisrace, wat het des te teleurstellender maakte om hem te zien crashte in de eerste bocht in 2023. Hopelijk kan hij het dit jaar beter doen; Hoewel de race al zo ver op de kalender staat, speculeren velen of hij het zo lang zal overleven.

2. Grand Prix van Miami

De Grand Prix van Miami is de eerste race op deze lijst en je zult ongeveer moeten betalen 1.181 greenback voor kaartjes. Dat is niet zo verwonderlijk, aangezien deze race plaatsvindt in Florida en vol zit met additional dingen om te doen. Vanaf de eerste keer dat het in de F1 kwam, werd het geadverteerd als een dure race – zoals alle Amerikaanse races, om eerlijk te zijn.

Het is weer een stratencircuitrace, al is deze normaal gesproken niet zo spannend. Normaal gesproken ben je afhankelijk van iemand die een grote fout maakt of een willekeurige tropische storm roet in het eten gooit. Bovendien heb je te maken met de uitbundige hotelprijzen in Miami, die duizenden euro’s aan je weekend zullen toevoegen. Aan de andere kant, als je een reisje naar Miami wilt – en van de F1 houdt – dan is dit een match made in Heaven.

1. Grand Prix van Las Vegas

De Grand Prix van Las Vegas werd in 2023 de nieuwste race op de F1-kalender en zette alle andere meteen te schande qua luxe en weelde. Maar wat kun je nog meer verwachten van een race in Las Vegas?! De strip werd getransformeerd en beroemdheden uit de A-lijst kwamen massaal opdagen. De meeste F1-fans hadden bedenkingen bij deze race voordat deze plaatsvond – en ongelukken tijdens de oefensessies voegde daar alleen maar aan toe – maar het bleek een van de meest opwindende races van het seizoen te zijn.

Als een van de laatste races in 2024 zijn de ticketprijzen niet vrijgegeven. Kijkend naar de gemiddelde prijs van vorig jaar, verwachten we volledig dat dit de duurste race zal blijven om bij te wonen. De Las Vegas Grand Prix-tickets van 2023 brengen je terug 1.667 greenback gemiddeld, en dit zal zeker toenemen. Als je een F1-ervaring als geen ander wilt, is dit het circuit dat je moet bezoeken.

De schoonheid van de Formule 1 schuilt in de races. Landen en steden van over de hele wereld zijn gastheer voor deze fantastische auto’s en zetten een geweldige spektakel op. Ticketprijzen stijgen jaar na jaar – maar de ervaringen worden ook grootser en indrukwekkender. Als je in 2024 een stukje luxe F1-actie wilt, woon dan een van de hierboven genoemde races bij!

Voor meer informatie over de laatste ontwikkelingen op het gebied van levensstijl, Klik hier.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here