Home Mode Hoe een nep-Van Cleef & Arpels Alhambra-sieraden te herkennen

Hoe een nep-Van Cleef & Arpels Alhambra-sieraden te herkennen

0
Hoe een nep-Van Cleef & Arpels Alhambra-sieraden te herkennen


De raadselachtige schoonheid van geluksbrengers, verheerlijkt door de pracht van fijne sieraden, geeft aanleiding tot een creatie die de geschiedenis in is gegaan als een van de meest iconische sieradenontwerpen ooit gemaakt. Alhambra, emblematisch voor het merk en zijn waarden, is een prachtig verhaal over stenen, metalen en fortuin. Fake Van Cleef & Arpels Alhambra-sieraden

Geluk als thema stond centraal in het huis van Van Cleef & Arpels al in 1906. In de jaren twintig werd het klavertjeviermotief, nu een beroemd symbool, voor het eerst gezien in het archief van het Huis. Jacques Arpels, de neef van Alfred Van Cleef en Estelle Arpels, geloofde sterk in geluk. Als teken van geluk overhandigde hij klavertjesvier, geplukt uit de achtertuin van zijn woning in Germigny-l’Évêque, aan zijn werknemers.

Vervolgens leidde het idee van geluk en geluksbrengers tot verschillende avant-gardistische creaties van het Maison. Het meest onderscheidende en baanbrekende was echter de Alhambra-ketting. Deze iconische Van Cleef ketting maakte zijn debuut in 1968. Het originele ontwerp was een lange stationketting uit goud gebeeldhouwd met 20 klavermotieven met kralencontouren.

Fake Van Cleef & Arpels Alhambra-sieraden
Lange Classic Alhambra ketting van 18k geel goud met 20 klavermotieven ingelegd met malachiet.

Het Alhambra was meteen een succes. Het werd een openbaring in een tijdperk waarin vrouwen meer geïnteresseerd begonnen te raken alledaagse basisstukken dan hoge sieraden dat was bestemd voor grote, formele evenementen. Het ontwerp trok de aandacht van veel beroemde vrouwen, waaronder Romy Schneider, Françoise Hardy, Elizabeth Taylor en prinses Grace van Monaco. Ze bezat niet één maar meerdere Alhambra-halskettingen, die ze afwisselend droeg.

De evolutie van het Alhambra

Het daverende succes van de Alhambra-ketting maakte plaats voor talloze prachtige uitvoeringen van de archetypisch Klaver symbool. Thij Maison-avondinderdaad geïntroduceerd Van Cleef beltarmbanden, en Van Cleef oorbellen onder de collectie met het klavermotief ingelegd met various kleurrijke stenen zoals agaat, turkoois, parelmoer, carneool, onyx en meer.

VCA-ketting

Bovendien lanceerde Van Cleef & Arpels naast het originele Classic Alhambra ook een aantal deelcollecties: Magic Alhambra, Candy Alhambra, Pure Alhambra en Fortunate Alhambra. Elk van deze collecties is op zichzelf uniek en sluit tegelijkertijd aan bij de kenmerkende esthetiek en de filosofie van geluk.

Hoe valse Van Cleef & Arpels Alhambra-sieraden te spotten

De collectie die al meer dan 50 jaar de juwelenwereld regeert en elk seizoen of elke pattern overstijgt, is iets dat iedereen graag in handen wil hebben. Als u dus van plan bent uzelf over te geven aan het plezier van het kopen van een Alhambra-creatie, waarschuwen wij u dat u niet het slachtoffer wordt van een namaakstuk. Leer samen met ons hoe u valse Van Cleef & Arpels Alhambra-sieraden kunt herkennen.

Van Cleef Alhambra Metalen

De zuiverheid van metaal is een duidelijk teken van authenticiteit in Alhambra-sieraden. Van Cleef & Arpels gebruiken uitsluitend puur 18-karaats goud en platina voor het modelleren van al hun sieraden, inclusief Alhambra. Kettingen, armbanden, ringen en oorbellen zijn verkrijgbaar in een keuze uit goud: roze, wit en geel; elk subtiel gepolijst om een ​​sprankelende glans uit te stralen.

Van Cleef Alhambra-edelstenen

Alhambra is een prachtig eerbetoon aan sierstenen en hun onmisbare charme. Daarom is het Huis zeer selectief als het gaat om de stenen die in Alhambra-sieraden worden gebruikt. De gebruikte diamanten hebben de hoogste kleurkwaliteit, dwz D, E en F, en het helderheidsbereik FL (Flawless) tot VVS2 (Heel erg licht inbegrepen). Andere edelstenen zoals onyx, carneool en malachiet worden ook alleen van superieure kwaliteit geplukt. Het huis haalt witte parelmoer voornamelijk uit Australië, terwijl de grijze parelmoer specifiek uit Frans-Polynesië komt.

Alle Alhambra-sieraden die niet voldoen aan de edelsteenkwaliteit zoals hierboven vermeld, zijn waarschijnlijk nep.

Van Cleef Alhambra Vakmanschap

Elk element van een Alhambra-creatie getuigt van uitmuntendheid en ongeëvenaard vakmanschap. Consistentie in kwaliteit en precisie in de constructie is sierlijk zichtbaar in elk stuk. Daarom kan een minutieuze inspectie van de kenmerkende ontwerpelementen en constructietekens helpen de echte van nep te onderscheiden. Ongepolijste metalen met een slechte afwerking, losse sluitingen, verbindingen en tanden in een nieuw stuk, de onregelmatige vorm van het klavermotief, onreine stempels en kenmerken, en de onjuiste zetting van stenen zijn allemaal tekenen dat de Alhambra-sieraden die u bezit nep zijn.

Van Cleef Alhambra-kenmerken en merkidentificaties

Elk Alhambra-stuk is gemarkeerd met een serienummer, de merksignatuur en het metalen handelsmerk. Zoals eerder vermeld gebruiken Van Cleef & Arpels alleen 18k goud en platina in al hun sieraden; vandaar, elke Van Cleef-armband, ring, ketting of oorbellen gemaakt van goud hebben een 750- of Au750-gravure. Terwijl het Maison vroeger het insigne ‘Van Cleef & Arpels’ gebruikte, wordt nu ‘VCA’ vaker gebruikt in alle creaties.

VCA-ketting

De plaatsing van de gravures in Alhambra-sieraden verschilt van stuk tot stuk. Over het algemeen kun je bij halskettingen en armbanden de kenmerken terugvinden op het plaatje en de sluiting, of op de kant van het motief dat zich het dichtst bij de sluiting bevindt. Sluitingen in oorbellen dragen meestal de handelsmerken, en bij Van Cleef-ringen zit deze meestal op de onderkant van de schacht.

Omdat u zich bewust bent van deze veelbetekenende tekenen van authenticiteit, kunt u nu met vertrouwen elk Alhambra-ontwerp kopen. Breng dus geluk en geluk in je leven door te winkelen voor authentieke Van Cleef & Arpels Alhambra-sieraden uit onze samengestelde collectie hier.

Je kunt er nu ook in beleggen Van Cleef & Arpels horloges voor dames die web zo iconisch zijn als de sieraden van het merk!

Neelma Tiwari

Mode Content material Government

Omdat ze affiniteit heeft met het schrijven over alles wat mode betovert, houdt Neelma ervan om figuratieve uitdrukkingen in haar werk te verwerken, omdat het haar de kans geeft om dingen in een uniek licht weer te geven. Een lezer en een rover, die imperfectie verzamelt om iets perfects te creëren, is haar manier van leven!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here