Home Mode IYC over de beste superjachttrends in 2024

IYC over de beste superjachttrends in 2024

0
IYC over de beste superjachttrends in 2024


Om u te helpen de vinger aan de pols te houden, heb ik samengewerkt met de toonaangevende verkoopadviseurs van IYC om de high vijf van superjachten van dit jaar te voorspellen. Van geavanceerde technologie tot milieubewuste overwegingen: deze kenmerken boeien niet alleen kritische kopers, maar bieden ook perspectieven voor bevrachters.

Of dit nu het jaar is waarin u besluit uw eerste jacht te kopen of dat u al een ervaren eigenaar bent, we hopen dat deze inzichten u zullen helpen de toestand van de markt te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen.

Quantity en ruimte

Terwijl je traditioneel zou verwachten dat de nadruk zou worden gelegd op strakke lijnen, geavanceerde prestaties en wendbaarheid, hebben voor velen de grotere volumes en ruimte de overhand gekregen. De attract van ruime interieurs, hoge plafonds en gezinsvriendelijke indelingen herdefinieert de essentie van luxe op zee.

Niet alleen een verschuiving in de esthetiek, de vraag naar dit kenmerk weerspiegelt misschien ook een bredere culturele verandering. Nu zeilen steeds meer synoniem wordt met gezinsvakanties en vakanties met meerdere generaties, neemt de vraag naar uitgestrekte interieurs en voldoende hoofdruimte toe.

Veeleisende kopers zijn op zoek naar schepen die niet alleen tegemoetkomen aan de sensatie van de open zee, maar ook een comfortabel en ruim platform bieden voor familiebanden. Voor veel kopers ligt de ware maatstaf van luxe in de vrijheid om te verkennen, tot rust te komen en gekoesterde momenten te creëren in een omvangrijke en uitnodigende ruimte.

De vooruitgang in de jachttechnologie speelt in op deze groeiende pattern. Slim en efficiënt ruimtegebruik maakt grotere woonruimtes mogelijk zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. Innovaties op het gebied van voortstuwingssystemen en rompontwerp zorgen ervoor dat het ruime interieur de navigatie niet in gevaar brengt en een balans biedt tussen consolation en prestaties.

Deze pattern moet ook in overweging worden genomen voor diegenen die geïnteresseerd zijn om hun jacht ook beschikbaar te maken voor constitution. Charteraars zijn steeds vaker op zoek naar schepen die een huiselijke sfeer op het water bieden, waardoor langere reizen aantrekkelijker en comfortabeler worden.

Lange afstand, laag verbruik

Een belangrijk tij keert richting een nieuw tijdperk van verkenning en efficiëntie. Veel kopers van jachten richten hun blik steeds meer op een combinatie van twee belangrijke kenmerken: grotere actieradius en brandstofefficiëntie.

Ontdekkingsjachten, ooit een nichemarkt, lopen nu voorop in de jachttrends. De wens om in drukke havens te verblijven wordt steeds minder aantrekkelijk, met een toegenomen behoefte aan afgelegen bestemmingen, zeewaardigheid en autonomie, wat van invloed is op de behoeften van de klant en de verwachtingen van de capaciteiten van het jacht. Dit heeft geleid tot een ongekend hoog aantal ontdekkingsjachten, gebouwd en besteld.

Nu het milieubewustzijn voorop staat in de mondiale gesprekken, willen jachteigenaren niet alleen hun reizen verlengen, maar dit ook doen met een minimale ecologische impression.

Stijgende brandstofkosten en recente spraakmakende ‘eco-incidenten’ die in de media zijn gerapporteerd, hebben het bewustzijn over de ecologische voetafdruk van luxe reizen vergroot. Expeditiejachten, met hun geavanceerde voortstuwingssystemen en energiezuinige technologieën, zijn goed gepositioneerd om eigenaren in staat te stellen hun reislust te bevredigen en tegelijkertijd hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

De mogelijkheid om verder te reizen met een tank brandstof verbetert niet alleen de zeilervaring, maar vergroot ook de economische waarde van elke reis, een sterke overweging voor diegenen die het nut van hun jachtinvestering willen vergroten.

Wellness- en fitnessfaciliteiten

Omdat klanten zeilen steeds meer als een levensstijlkeuze beschouwen, is de integratie van wellness- en fitnessfaciliteiten een aantrekkelijke en noodzakelijke toevoeging aan superjachten geworden.

Fitnesscentra uitgerust met ultramoderne fitnessapparatuur zijn bedoeld voor gasten die prioriteit geven aan het behouden van hun gezondheids- en fitnessroutines terwijl ze op zee zijn. Wellnessruimtes zoals spafaciliteiten, meditatieruimtes en yogadekken bieden een holistische benadering van het algehele welzijn.

Andere kenmerken die bijdragen aan de gezondheid en het welzijn zijn onder meer tegenstroomzwembaden, sapbars, koude dompelbaden en sauna’s. Dergelijke overwegingen sluiten aan bij het hedendaagse inzicht dat echte luxe investeringen in gezondheid omvat, waardoor wellnessfaciliteiten op superjachten een essentieel onderdeel worden van het nastreven van een bevredigende en evenwichtige levensstijl.

Deze wellnessbenaderingen vormen een afwijking van conventionele dekontwerpen, waardoor het jacht wordt getransformeerd in een toevluchtsoord dat gezondheid, ontspanning en evenwicht bevordert op een manier die de traditionele opties op superjachten overtreft.

Connectiviteit en leisure

Linked blijven is niet langer een luxe, maar een noodzaak. Met de opkomst van nieuwe satelliet-internetproviders wordt het steeds belangrijker voor eigenaren om zowel voor werk als vrije tijd zo goed mogelijk verbonden te zijn. Als zodanig worden television, hifi en wifi in alle ruimtes, inclusief externe zones, web zo belangrijk als technische ontwerpkenmerken.

Starlink, met zijn constellatie van satellieten in een lage baan om de aarde, onderscheidt zich als een noodzakelijke luxe aan boord. De wereldwijde dekking en geavanceerde technologie zorgen voor naadloze communicatie, leisure en werkmogelijkheden.

Met een kortere signaalreistijd en het potentieel om consistentere connectiviteit te bieden in uitdagende omgevingen, belooft Starlink snelle internettoegang met lage latentie, zelfs in de meest afgelegen uithoeken van de oceaan.

Reputatie van de fabrikant

In een wereld waar het aantal nieuwbouwscheepswerven jaar na jaar toeneemt, willen klanten dat hun jachten onderscheidende kenmerken en een gevoel van respect binnen de sector hebben.

Veeleisende klanten blijven hun zinnen zetten op schepen die zijn geleverd door grote Noord-Europese scheepswerven, met een secundaire knipoog naar gewaardeerde Italiaanse bouwers wanneer budgetoverwegingen een rol gaan spelen. Deze strategische neiging is niet alleen een kwestie van status; het is een berekende zet, gedreven door de wens om de waarde van deze schepen veilig te stellen en mogelijk te vergroten.

Jachten met Nederlandse en Duitse afkomst hebben lange tijd een gerespecteerde standing gehad. De toewijding aan precisie, innovatie en vakmanschap die deze werven beloven, draagt ​​aanzienlijk bij aan hun blijvende uitstraling.

Terwijl jachten gracieus ouder worden, fungeert het voortdurende respect voor de nauwgezette bouwkwaliteit die synoniem is aan Noord-Europese scheepswerven als een kenmerk, waardoor de intrinsieke waarde van het schip in de loop van de tijd behouden blijft en soms zelfs gewaardeerd wordt.

Sommige klanten richten hun aandacht op grote Italiaanse bouwers die aantrekkelijk zijn voor budgetten die niet zo ver reiken, zonder concessies te doen aan elegantie en functionaliteit. Hoewel ze potentieel toegankelijker zijn qua kosten, dragen in Italië gebouwde jachten nog steeds de erfenis van fijn vakmanschap en een toewijding aan kwaliteit met zich mee die resoneert met degenen die op zoek zijn naar een evenwicht tussen waarde en status.

Te midden van deze gevestigde maritieme reuzen is een rijzende ster opgestaan: Turkije. De toenemende bekendheid van Turkse scheepswerven is het resultaat van een doelbewust streven naar uitmuntendheid op het gebied van ontwerp, engineering en constructie. Terwijl de bouwers van het land blijven investeren in ultramoderne faciliteiten en toptalent aantrekken, krijgen hun jachten erkenning vanwege hun kwaliteit, innovatie en concurrerende prijzen.

Michel Chryssicopoulos

Nadat hij cum laude was afgestudeerd in Worldwide Enterprise and Finance aan de Georgetown College in Washington DC, werkte Chryssicopoulos voor Merrill Lynch in New York als investeringsbankier. In 2003 keerde hij terug naar Athene om zich aan te sluiten bij de bloeiende jachtmakelaardij van zijn vader. Hij spreekt vloeiend vier talen, leidde ruim 15 jaar lang de afdeling jachtverkoop en is vandaag de dag een International Managing Accomplice. Chryssicopoulos heeft een specifieke interesse in nieuwbouw tussen de 35 en 80 meter en heeft jarenlange ervaring in nauwe samenwerking met enkele van ‘s werelds beste scheepswerven, belanghebbenden uit de industrie en jachteigenaren over de hele wereld.

www.iyc.com

Dit artikel is voor het eerst gepubliceerd op jachtstijl.co.

Voor meer informatie over de nieuwste verhalen over luxe jachten, Klik hier.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here