Home Verbouwing Wat zijn de huurprijzen voor steigers in 2023? – Beoordeelde mensenblog

Wat zijn de huurprijzen voor steigers in 2023? – Beoordeelde mensenblog

0
Wat zijn de huurprijzen voor steigers in 2023? – Beoordeelde mensenblog


De prijzen in deze gids zijn geldig vanaf 2023*

Steigers zijn een belangrijk onderdeel van veel verschillende bouwprojecten, zoals het verbouwen van zolders, maar ook onderhoudswerkzaamheden zoals dakgootreparatie. Het wordt gebruikt om werknemers te ondersteunen, zodat ze veilig bepaalde hoogten kunnen bereiken. Het wordt ook gebruikt om bouwmaterialen en uitrusting op te tillen.

Hoeveel u aan steigers uitgeeft, hangt voornamelijk af van:

 • De hoeveelheid steigers die je nodig hebt
 • Hoe lang je het nodig hebt
 • Het aantal werkniveaus, loopbruggen, leuningen, laadperrons en andere onderdelen die u nodig heeft
 • De complexiteit van de toegang (hogere constructies vereisen mogelijk additional uitrusting en veiligheidsmaatregelen die de kosten kunnen opdrijven)
 • Waar u woont in Groot-Brittannië, waar de arbeidskosten in Londen en het zuidoosten gemiddeld met maar liefst 20% stijgen

De laatste bijvoorbeeld Renovatie van de Large Ben kostte alleen al maar liefst £3,5 miljoen aan steigerkosten!

Lees verder en ontdek alles wat u moet weten over de kosten van steigers. En als u klaar bent om iemand aan te nemen, spreek met een ervaren steigerbouwspecialist in uw omgeving om aan de slag te gaan.

Foto van een huis met steigers erop

Hoeveel kost een steiger?

Meestal onderhandelt u over een tarief, afhankelijk van hoe lang u uw steiger nodig heeft.

Steigers worden doorgaans wekelijks verhuurd, maar of u wel of niet wekelijks een factuur krijgt, hangt af van uw steigerleverancier, uw huurperiode en de omvang en complexiteit van uw challenge. Je kunt een:

 • Weektarief
 • Duurtarief (één vaste offerte voor het hele challenge)
 • Projectspecifiek, aangepast tarief (een meer gedetailleerde offerte waarin rekening wordt gehouden met de tijdlijn, toegangsbehoeften, omvang van het werk en aanvullende diensten of apparatuur, om zo een meer op maat gemaakte offerte te bieden die niet alleen rekening houdt met het totale challenge, maar ook met wekelijkse of op duur gebaseerde tarieven) .

Uw steigerleverancier bespreekt met u de mogelijkheden. Welk tarief u krijgt, hangt grotendeels af van de specifieke behoeften van uw challenge, maar het is een goed idee om vooraf te vragen welke additional kosten er kunnen optreden.

Ontvang hier een gedetailleerde offerte van een ervaren steigerbouwspecialist:

VIND EEN STEIGERSPECIALIST

Om u een idee te geven van hoeveel u zou kunnen uitgeven, hebben we de kosten voor het huren van steigers uitgesplitst per week, dag en per vierkante meter. Deze offertes zijn slechts een schatting. Hoeveel u uitgeeft, hangt af van hoeveel steigers u nodig heeft en de complexiteit van uw challenge…

Hoeveel kost het huren van een steiger per week?

Afbeelding van een huis met steigers over drie verdiepingen

Je zou ergens tussenin kunnen uitgeven £ 200 En £ 1.500 per week steigers huren, afhankelijk van hoeveel steigers u wilt huren, over hoeveel verdiepingen. De arbeidskosten stijgen ook in Londen en het zuidoosten, dus houd hier ook rekening mee.

Als u slechts één steiger van 10 meter nodig heeft, kan dit u al zo weinig kosten £ 200 per week te huur, terwijl de hogere schijf van £ 1.500 verwijst meer naar de kosten voor het huren van voldoende steigers om werkzaamheden uit te voeren aan een halfvrijstaande woning van 4 verdiepingen.

Daarnaast kunt u verwachten ongeveer het volgende uit te geven:

 • £600-£800 per week schoorsteensteigers huren
 • £ 100 – £ 150 per week een steiger van 5 meter huren
 • £ 1000 – £ 1.200 per week voldoende steigers huren voor de werkzaamheden aan een halfvrijstaande woning van 2 verdiepingen

Dit zijn slechts algemene citaten. Voor een nauwkeuriger idee van hoeveel u zou kunnen uitgeven, kunt u vandaag nog contact opnemen met een steigerspecialist.

VIND EEN STEIGERSPECIALIST

Hoeveel kost een steiger per dag?

Foto van een steiger met twee vakmensen in witte helmen die de steiger aan het bouwen zijn

Meestal ligt het dagtarief voor steigerhuur rond de 15-30% van het weektarief.

Dit betekent dat u overal tussenin kunt uitgeven £ 30 En £ 60 een dag voor A £ 200 weektarief, tussen £ 90 En £ 180 een dag voor A £ 600 weektarief, of tussen £ 225 En £ 450 voor een £ 1.500 weektarief.

Hoeveel kost een steiger per vierkante meter?

Afbeelding van een rij huizen waarvan één in de steigers staat

Als algemene richtlijn kunt u overal geld uitgeven £ 15 per vierkante meter per week tot £ 80 per vierkante meter per week. Hoeveel u uitgeeft, hangt af van hoe complicated uw challenge is en hoe lang u van plan bent uw steiger te verhuren.

Wilt u een nauwkeurigere offerte? Praat vandaag nog met een steigerspecialist.

VIND EEN STEIGERSPECIALIST

Veelgestelde vragen over steigers

Wat zijn de drie soorten steigers?

Afbeelding van een man die steigers bouwt met een witte helm op

Er zijn drie hoofdtypen steigerconstructies die in de bouw worden gebruikt. Dit zijn:

 1. Hangende steigers – gebruikt om toegang te krijgen tot de verticale zijkanten van een gebouw. Platforms worden met kettingen of touwen aan een bovengrondse constructie (zoals een dak) opgehangen.
 2. Ondersteunde steigers – het meest voorkomende kind steiger, en wordt ondersteund door de grond of door een gebouw met verticale en horizontale constructies. Je kan krijgen enkele steiger (meestal gebruikt voor bakstenen gebouwen) of dubbele steiger (meestal gebruikt voor stenen gebouwen). Daarnaast kunt u ook stalen steigers krijgen, gebouwd met stalen buizen die gemakkelijk te monteren en te demonteren zijn.
 3. Mobiele steigers (ook gekend als schraag steigers) – bestaat uit een platform met een onderstel op wielen en verstelbare poten, ontworpen om gemakkelijk te bewegen, zodat het kan worden gedemonteerd en opnieuw kan worden gemonteerd op verschillende delen van een gebouw.

Welke steigerconstructie u nodig heeft, hangt af van de aard van uw challenge. Uw steigerspecialist kan u adviseren welke u het beste kunt aanschaffen.

VIND EEN STEIGERSPECIALIST

Kan ik mijn eigen steiger plaatsen?

Foto van een steiger op een uitbouwdak

Hoewel u technisch gezien uw eigen steiger in Groot-Brittannië kunt opzetten, is dit alleen op voorwaarde dat u voldoet aan alle voorschriften en veiligheidsrichtlijnen die zijn uiteengezet door de Gezondheids- en veiligheidsdirecteur (HSE). Dit omvat het verkrijgen van de benodigde vergunningen of licenties die u nodig heeft voordat u met uw werk begint.

Idealiter beschik je ook over de relevante competentie en CISRS-opleiding ook bij het bouwen van steigers NASC-lidmaatschap om uw eigen steiger op te zetten.

Je moet ook:

Steigers kunnen moeilijk zijn om te bouwen en kunnen zeer gevaarlijk zijn als ze niet op de juiste manier worden neergezet. Daarom is het normaal gesproken aan te raden om een ​​skilled in te huren. De overheidswebsite over steigers benadrukt het belang van het inhuren van een competente steigeraannemer om ongelukken te voorkomen en de openbare veiligheid te garanderen.

Als u ervoor kiest om zelf steigers te plaatsen, heeft u de relevante coaching en vergunningen nodig, wat enige tijd zal vergen. Zorg er ook voor dat u over de juiste verzekeringsdekking beschikt (zoals een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering) om uzelf te beschermen in geval van een ongeval.

Voor meer informatie over het plaatsen van steigers kunt u terecht op de web site SG4:22 waarin cruciale stappen worden beschreven die moeten worden gevolgd om veilige steigers op te zetten.

Waarom laat u dit niet aan de deskundigen over? Hier kunt u een ervaren steigerspecialist bij u in de buurt inhuren.

VIND EEN STEIGERSPECIALIST

Zijn doe-het-zelf steigers veilig?

Foto van een huis met steigers erop

Zelfbouwsteigers kunnen veilig zijn, zolang ze op de juiste manier worden gemonteerd en gebruikt. Werken op hoogte brengt altijd risico’s met zich mee, maar het is mogelijk om ervoor te zorgen dat aan de veiligheidsnormen wordt voldaan op doe-het-zelf-steigers.

Zorg er niet alleen voor dat u voldoet aan de hierboven beschreven voorschriften:

 1. De steiger is van hoge kwaliteit (stevig, goed aangesloten en in goede staat) en voldoet aan alle veiligheidsnormen
 2. De steiger wordt op de juiste manier gemonteerd, volgens alle richtlijnen en instructies van de fabrikant
 3. Zorg ervoor dat u het draagvermogen van de steiger niet overschrijdt, rekening houdend met alle werknemers, gereedschappen en materialen die zich op een bepaald second op de steiger bevinden
 4. Overschrijd niet de aanbevolen maximale hoogte zoals aangegeven door de fabrikant
 5. Inspecteer uw steiger regelmatig op tekenen van slijtage, beschadiging of beschadiging. Volgens de moist moet u dit doen voordat u het apparaat gebruikt, elke 7 dagen als het apparaat aanstaat en na eventuele wijzigingen of maximum weersomstandigheden. Als er onderdelen beschadigd zijn, vervang deze dan zo snel mogelijk. Houd de toren schoon om voortdurende stabiliteit te garanderen.

Zorg er ten slotte altijd voor dat iedereen die de doe-het-zelf-steiger gebruikt, beschermende uitrusting gebruikt (helmen, veiligheidsharnassen, antislipschoenen).

Waarom zijn steigers zo duur?

Afbeelding van een huis met steigers ervoor

De reden dat steigers behoorlijk duur kunnen worden, is omdat ze aan zeer strenge veiligheidsnormen moeten voldoen om de handelaars die er gebruik van maken te beschermen. Dit betekent dat er vaak hoogwaardige materialen zoals staal worden gebruikt, omdat deze sterk en duurzaam zijn.

Bovendien zijn steigers omvangrijk en vereisen ze transportkosten. Als u de uwe huurt, zullen de kosten voor het onderhoud en de opslag van de steiger het huren ervan duurder maken. Vanwege de risico’s die het gebruik van steigers met zich meebrengt, brengen de verzekeringsdekkingen soms ook kosten met zich mee.

Ten slotte zijn steigers ook duur omdat er zorgvuldige engineering voor nodig is om ervoor te zorgen dat de beoogde belastingen worden ondersteund en dat de steiger omgevingsfactoren zoals zware wind en stormen kan weerstaan. Het maken van steigers is ook een nauwkeurig proces waarbij verschillende componenten (frames, beugels, platforms, connectoren) nodig zijn die allemaal volgens hoge normen moeten worden vervaardigd, waardoor de productiekosten stijgen.

Wat kan ik gebruiken in plaats van steigers?

Foto van een steiger van dichtbij met blauw scherm

Als er om welke reden dan ook geen steiger beschikbaar of geschikt is voor uw challenge, kunt u het volgende proberen:

 1. Hoogwerkers (mobiele hoogwerkers)
 2. Ladders
 3. Schragen en planken
 4. Podiumtreden

Welk alternatief voor steigers u kiest, hangt grotendeels af van de vereisten van uw challenge (toegankelijkheid, hoogte, veiligheidsoverwegingen). Raadpleeg altijd een professionele steigerbouwer of bouwer om er zeker van te zijn dat de door u gekozen constructie voldoet aan de veiligheidsvoorschriften.

Neem vandaag nog contact op met een ervaren steigerspecialist om aan de slag te gaan.

VIND EEN STEIGERSPECIALIST

Conclusies

Foto van een steiger van dichtbij

Of u nu een zolderverbouwing krijgt, dakpannen repareert of dakgoten laat repareren, er zijn genoeg redenen waarom u mogelijk een steiger nodig heeft. Wij raden u niet aan om uw eigen steiger op te zetten, tenzij u denkt dat u over de noodzakelijke competentie, coaching, kwalificaties, vergunningen en verzekeringen beschikt. Huur in plaats daarvan een ervaren steigerbouwer(s) in om het voor u te doen. Hierdoor wordt gegarandeerd dat aan alle veiligheidseisen wordt voldaan.

Het is aan u om ervoor te zorgen dat u uw steigerbouwers om bewijs vraagt ​​dat zij over de benodigde vergunningen beschikken om uw steiger op te zetten. Zorg er dus voor dat u deze vraagt ​​voordat u met de werkzaamheden begint.

VIND EEN STEIGERSPECIALIST

*De Rated Individuals-kostengidsen worden geproduceerd in samenwerking met het offerteplatform PrijsBuilder, en een reeks vakmensen uit de meer dan 30 transacties op ons platform werden geraadpleegd. Houd er rekening mee dat de inbegrepen prijzen slechts een richtlijn zijn. Hoeveel u uiteindelijk uitgeeft, hangt af van de specifieke vereisten van uw challenge.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here