Home Cultuur Timothée Chalamet verscheen aan de rechterzijde in een heerlijk klein Cartier-horloge

Timothée Chalamet verscheen aan de rechterzijde in een heerlijk klein Cartier-horloge

0
Timothée Chalamet verscheen aan de rechterzijde in een heerlijk klein Cartier-horloge


Slechts één dag nadat we het hadden verklaard kleine uurwerken de grootste horlogetrend van 2023, Timothée Chalamet besloten om ons een solide en echt duidelijk punt te maken. Vrijdag heeft de Wonka ster verscheen aan de zijlijn van de Lakers-Pacers-wedstrijd in Vegas met een kleine 23 mm Cartier Panthère.

Garrett Ellwood/Getty Pictures

Een van de grootste en helderste sterren van Hollywood, gekleed in een piepkleine Cartier, vertegenwoordigt een wilde ommekeer uit de jaren ’90 en ’00, toen jongens als Sluwe Stallone en Arnold Schwarzenegger regeerde oppermachtig in gigantisch Panerais en overmaats Audemars Piguets. Smaken zijn de afgelopen tien jaar echter aanzienlijk veranderd Rolex kan de Onderzeeër tot 41 mm, veel huizen keren terug naar een tijdperk van beter beheersbare kastgroottes, en de horlogekenners zijn daar maar al te blij mee was poëtisch over het genot van diameters van 36-39 mm van de ene hoek van het web naar de andere.

Deze grotere pattern bevat een microtrend: mannen doelbewust horloges adopteren die voor vrouwen zijn ontworpen. Deze uurwerken hebben over het algemeen kastgroottes in het bereik van ~20-30 mm en er is ruimschoots gebruik gemaakt van edelmetaal, diamanten en andere luxe accenten. Dat is de categorie waarin Chalamets charmante Panthère valt.

De panter is daar een essentieel onderdeel van Cartier overlevering: De elegante katachtige is sinds 1914 te zien in de sieraden van het bedrijf en werd in 1983 samengevoegd tot een volledige horologische collectie als de Panthère de Cartier. Het werd al snel het favoriete polssnoepje voor mensen zoals Madonna, Gwenyth Paltrowen zelfs prinses Diana– maar het werd ook overgenomen door de meest stijlvolle mannen van het decennium, waaronder Pierce Brosnan, Charlie Sheen En Keith Richards. In de jaren ’80 waren kleinere horloges natuurlijk nog steeds stevig ‘in’, en de Panthère paste daarin. Chalemet’s, van staal met een bijpassende armband, de klassieke wijzerplaat met Romeinse cijfers van Cartier en een blauwe spinelkroon, is een uitstekende versie voor dagelijks gebruik.

Nog maar een paar jaar geleden zou je moeilijk een mannelijke man kunnen vinden die een horloge draagt ​​uit een collectie die door Cartier wordt beschreven als ‘een basisproduct voor een vrouw die nooit onopgemerkt blijft’. Dat gezegd zijnde, het huis Ook beschrijft de Panthère als “wild, katachtig en vrij” – en dat lijkt zeker overeen te komen met de energie van Chalamet. Sterker nog, als de Harkonnen-doden, troon-erven Paul Atreides Je kunt er eentje uittrekken en er dan nota van nemen, mede-horloge-nerds: kleine horloges zijn terug, maar kleine horloges zijn terug met wraak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here